دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۱
مسئولیت حفاظت از ایران برعهده تک‌تک ایرانی‌ها با ادیان مختلف است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در جمع اهالی نشر و مطبوعات پیروان ادیان توحیدی، گفت: صیانت و حفاظت کردن از ایران، مسئولیت تک‌تک ما است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست اهالی نشر و مطبوعات پیروان ادیان توحیدی با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دوشنبه (۲۶ ابان‌ماه) برابر با سومین روز از هفته کتاب با حضور علیرضا نوری‌زاده، مدیرکل موسسات و صنوف فرهنگی، سامه یح، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی، آرا شاوردیان، نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی، پدرام سروش‌پور، از انجمن زرتشتیان تهران، در سالن غدیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن گرامی‌داشت یاد شهدای ایران، بیان کرد: شهدا، ایران؛ میراث عزیز را به یادگار نگه داشتند و ما امانتدار این میراث بزرگِ هزاران ساله هستیم. ما، همین‌طور پدران و نیاکان‌مان، آنقدر نقاط مشترک داریم که اختلافات در آن گم است.

وی با بیان اینکه ایرانی‌ها در دوره‌های سخت، همواره کنار هم بوده‌اند، ادامه داد: فهرست تفاهم و هم‌زیستی مشترک ایرانی‌ها در طول تاریخ چندهزارساله، کاملاً نمایان و روشن است. این زیست مشترک را همراه با تفاهم و همزیستی طی کرده‌ایم. صحبت درباره انبوه باورها، ارزش‌ها و دغدغه‌های مشترک، ساعت‌ها طول خواهد کشید؛ دغدغه‌های کلان درباره خانواده، گسست نسلی و محیط زیست.



وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تغییرات زبانی نسل جدید، به‌عنوان دغدغه مشترک ایرانی‌ها با اعتقادات مختلف دینی، گفت: طبعاً باید به تغییرات زبانی، توجه داشت. زبان، همیشه یک ابزار ارتباطی نیست؛ بلکه حامل فرهنگ و نمادی از هویت بوده است.

صالحی، با تاکید بر اشتراکات فرهنگی و تاریخی ایرانی‌ها با وجود اعتقادات دینی مختلف، گفت: زیر یک آسمان نفس می‌کشیم، به یک تاریخ پیوسته‌ایم؛ همچنین در یک کاروان کنار هم به جلو می‌آییم؛ بنابراین به نظر می‌آید، اشتراکات و دغدغه‌های مشترک، ما را بهم وصل می‌کند.

صالحی، ادامه داد: باید درک بهتری از ادیان داشته باشیم. ایران، از قدیم‌الایام، پناهگاه ادیان بوده و این پرچم را باید حفظ کرد. ایران سرزمین صلح، همزیستی و سرزمین همگرایی دینی است. تنوع دینی، می‌تواند فرصتی برای درک بهتر ادیان فراهم کند. شاید خیلی از مسائل ابهاماتی ایجاد کند، اما متدینان منصف و عقلانی ادیان، که به روایت ادیانِ خودشان می‌پردازند، فهم بهتری ایجاد می‌کنند.



وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تاکید بر اهمیت ترجمه و عرضه آثار مختلف با موضوع معرفی ایران به کشورهای دیگر، گفت: ایرانیان، از مسلمانان، کلیمیان، آشوریان، ارمنییان، مسیحیان و زرتشتیان، همگی تاریخ و جغرافیای ایران را ساخته و حفظ کرده‌اند؛ نه به‌عنوان خاک و جغرافیا، بلکه به‌عنوان روح و معنا در یک کالبد، کنار هم قرار گرفته‌اند. امروزه اگر این واقعیت تاریخی در معرض خطر باشد، باید کنار هم قرار بگیریم.

به گفته صالحی، تهدیدات فقط نظامی نیست، انبوهی از تهدیدها وجود دارد؛ بنابراین صیانت و حفاظت کردن از ایران، مسئولیت تک‌تک ما است. باید در این لحظه تاریخی که داریم برای کتاب هم کار درست را انجام دهیم. همه ما فرزندان خوبی برای ایران هستیم.

وی افزود: این لحظه‌ها مهم است؛ آریوبرزن‌ها، آرش‌ها و دیگران، در لحظه، برای ایران، کارشان را انجام دادند. امروز هم یکی از آن لحظه‌هاست.



صالحی، با بیان اینکه ایران با خرده‌فرهنگ و ادیان تشکیل شده، بیان کرد: کانون معنایی ایران، زبان، فرهنگ و هنر است. اگر بخواهیم ایران را معنا کنیم و از جان به روح آن برسیم، زبان، فرهنگ و هنر جان و روح ایران‌اند، که به‌اندازه تنوع اقلیمی ایران زیبا هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها