یکشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۲
نشست «لذت ادبیات» با محوریت طرح داستان و خوانش خلاق در اراک برگزار شد

مرکزی – دومین جلسه از سلسله نشست‌های کارگاه آموزشی داستان‌نویسی با عنوان «لذت ادبیات» با هدف ترویج فرهنگ مطالعه، کشف استعدادهای ادبی و تقویت مهارت‌های خلاقانه در میان نوجوانان و جوانان، در کتابخانه عمومی حجت‌الاسلام میرجعفری اراک برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک، علیرضا مهدوی هزاوه، نویسنده و پژوهشگر ادبی، در این نشست آموزشی که به همت کتابخانه عمومی حجت‌الاسلام میرجعفری و با حضور جمعی از علاقه‌مندان به نویسندگی برگزار شد، با رویکردی تحلیلی به فرآیند خلاقیت در نویسندگی پرداخت و گفت: این برنامه با هدف ارتقای درک ادبی و تقویت مهارت روایتگری در میان مخاطبان، به بررسی مفهوم طرح داستان و شیوه‌های مؤثر خواندن متون ادبی اختصاص دارد.

مدرس کارگاه در ادامه با اشاره به اهمیت طرح اولیه در داستان‌نویسی افزود: طرح یا پیش‌فرض داستان متنی است که وضعیت اولیه روایت را شکل می‌دهد و پی‌رنگ را پیش می‌برد. در روایتگری، از آن با عنوان طرح یک‌خطی نیز یاد می‌شود، چرا که بیشتر داستان‌ها را می‌توان در یک جمله خلاصه کرد.

وی با بیان تفاوت میان «پیرنگ» و «مضمون» ادامه داد: پیرنگ نشان می‌دهد چه چیزی در داستان اتفاق می‌افتد، در حالی که مضمون پاسخ می‌دهد چرا این رخدادها شکل گرفته‌اند. نویسنده باید پیش از آغاز نگارش بداند چرا می‌خواهد این داستان را روایت کند؛ زیرا آگاهی از چرایی، مسیر روایت را معنادار می‌سازد.

مهدوی هزاوه در بخش دیگری از سخنان خود به شیوه درست خواندن داستان اشاره کرد و گفت: برای درک بهتر یک اثر، آن را سریع و پیوسته بخوانید تا کاملاً در فضای آن غوطه‌ور شوید. بگذارید شخصیت‌ها در ذهن و جانتان نفوذ کنند. اگر به حوادث داستان باور ندارید، موقتاً تردید خود را کنار بگذارید و بکوشید در دنیای شخصیت‌ها زندگی کنید، نه در دنیای خودتان. تا زمانی که از درون آن جهان به موقعیت‌ها ننگریسته‌اید، درباره آن قضاوت نکنید.

در ادامه نشست، حاضران به گفت‌وگویی صمیمی درباره نمونه‌هایی از طرح‌های یک‌خطی در آثار کلاسیک فارسی و ادبیات معاصر پرداختند. شرکت‌کنندگان با طرح پرسش‌ها و دیدگاه‌های خود، فضایی پویا و تعاملی ایجاد کردند که به غنای بحث افزود.

به گزارش ایبنا، نشست آموزشی «لذت ادبیات» هر دو هفته یک‌بار، روزهای شنبه در کتابخانه عمومی حجت‌الاسلام میرجعفری اراک برگزار می‌شود و حضور برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها