شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۳:۲۴
نمایشگاه کتاب کردستان تا ساعت ۲۲ میزبان بازدیدکنندگان است

کردستان - مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با اشاره به استقبال مردمی از دهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب کردستان گفت: این نمایشگاه در سه شب پایانی تا ساعت ۲۲ پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.

علی‌اصغر دریایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سنندج، با بیان اینکه استقبال مردم از نمایشگاه امسال فراتر از برآوردهای پیش از برگزاری آن بود، اظهار کرد: آنچه در طول روزهای برپایی نمایشگاه اتفاق افتاد، نشان داد مخاطبان تنها برای بازدید نیامده‌اند و خرید کتاب نیز مورد توجه جدی مردم قرار گرفته است.

وی ادامه داد: همین استقبال موجب شد زمان فعالیت نمایشگاه در سه شب پایانی افزایش پیدا کند و بازدیدکنندگان بتوانند به جای ساعت ۲۱، تا ۲۲ برای دیدن غرفه‌ها و خرید کتاب فرصت داشته باشند.

خرید کتاب؛ بخش پررنگ استقبال مردم

دریایی درباره پیش‌بینی اولیه مسئولان از میزان استقبال مردم توضیح داد: پیش از آغاز نمایشگاه انتظار می‌رفت بخش قابل توجهی از مراجعه‌کنندگان با هدف بازدید حضور پیدا کنند و خرید کتاب در مقایسه با دوره‌های قبل با استقبال کمتری مواجه شود، اما روند نمایشگاه خلاف این پیش‌بینی را نشان داد.

به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، افزایش مراجعه مردم و استقبال از خرید کتاب، نشانه روشنی از علاقه جامعه کردستان به کتاب است.

وی با بیان اینکه عنوان «استان فرهنگی» برای کردستان صرفاً یک عنوان تشریفاتی نیست، افزود: رفتار مردم در نمایشگاه بار دیگر نشان داد کتاب هنوز در میان خانواده‌های کردستانی جایگاه خود را حفظ کرده است.

فضای مجازی نتوانسته کتاب را از سبد خانواده حذف کند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در بخش دیگری از این گفت‌وگو به تغییر الگوی مصرف فرهنگی در سال‌های اخیر پرداخت و گفت: گسترش فضای مجازی طبیعتاً بر جایگاه کتاب و نحوه دسترسی مردم به محتوای فرهنگی تأثیر گذاشته است، اما استقبال شکل‌گرفته در نمایشگاه نشان می‌دهد کتاب همچنان یکی از انتخاب‌های جدی مردم برای مطالعه و تأمین نیاز فرهنگی خانواده‌هاست.

دریایی با اشاره به وضعیت سرانه مطالعه در کردستان نیز عنوان کرد: بالاتر بودن سرانه مطالعه استان نسبت به برخی استان‌های کشور را نمی‌توان جدا از زمینه فرهنگی جامعه کردستان بررسی کرد و حضور مردم در نمایشگاه کتاب نمونه‌ای عینی از همین علاقه‌مندی است.

نمایشگاه کردستان مخاطب خود را از استان‌های همجوار پیدا کرد

وی یکی دیگر از اتفاقات قابل توجه این دوره را حضور مخاطبانی از خارج از استان عنوان کرد و افزود: در روزهای برگزاری نمایشگاه، افرادی از استان‌های همجوار نیز برای بازدید و خرید کتاب راهی سنندج شده‌اند.

دریایی ادامه داد: در گفت‌وگو با برخی از این افراد، مشخص شد قیمت مناسب کتاب یکی از انگیزه‌های اصلی آنها برای طی کردن این مسافت بوده است؛ به این معنا که مخاطب حاضر است برای برخورداری از شرایط مناسب‌تر خرید، از شهر یا استان محل سکونت خود به نمایشگاه مراجعه کند.

تخفیف نمایشگاه، خرید کتاب را برای مردم اقتصادی‌تر کرده است

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان تخفیف ۳۰ درصدی را یکی از عوامل مؤثر در جذابیت نمایشگاه برای خریداران دانست و گفت: کتاب‌های ارائه‌شده در نمایشگاه با ۳۰ درصد تخفیف عرضه می‌شوند و این تخفیف در کنار قیمت درج‌شده روی بخشی از کتاب‌ها، شرایط متفاوتی نسبت به بازار ایجاد کرده است.

به گفته وی، قیمت درج‌شده روی بسیاری از کتاب‌های موجود مربوط به سال ۱۴۰۴ است؛ در حالی که اگر این آثار با قیمت‌گذاری سال ۱۴۰۵ عرضه شوند، قیمت نهایی آنها طبیعتاً افزایش خواهد یافت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان خاطر نشان کرد: با لحاظ تخفیف ۳۰ درصدی نمایشگاه و تفاوت قیمت درج‌شده کتاب‌ها با نرخ‌های جدید، برآورد می‌شود خرید کتاب برای مردم در این نمایشگاه در مجموع حدود ۵۰ درصد مقرون‌به‌صرفه‌تر از قیمت‌های جدید بازار باشد؛ عاملی که می‌تواند یکی از دلایل استقبال خریداران از این رویداد فرهنگی باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها