به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هرمان ملویل، نویسنده رمان مشهور «موبیدیک» در اولین کتابش به نام «تایپی» به روایت داستان ماجراجویانه سفرش به اقیانوس آرام و چهار ماه اسارتش در درهای به نام تایپی پرداخته است. این رمان در زمان انتشارش با استقبال خوبی روبه رو شد و امروزه در زمره رمانهای سفرنامهای و ماجراجویانه کلاسیک جهان به شمار میرود.
رمان «تایپی» در جانبداری از قبایل بومی و انتقاد به فعالیتهای استعمارگرایانهی اروپاییان و تحمیل عقاید مبلغان نوشته شده و ملویل در این اثر با توصیفات شاعرانهاش تصویری ملموس و روایتی زیبا و تأمل برانگیز از زیست مردمانی به دور از تمدن خلق کرده که آزادانه و فروتنانه جزیی از طبیعت هستند.
هرمان ملویل را بیش از هرچیز با رمان «موبیدیک» میشناسند که از شاهکارهای کلاسیک جهان است. ملویل در دوران زندگی خود سفرهای دریایی متعددی داشته و «تایپی» نیز رمانی ماجراجویانه است که بر اساس یکی از این تجربهها خلق شده است. در ژانویه ۱۸۴۱، هرمان ملویل سفری را با کشتی به سمت دریاهای جنوبی آغاز کرد و ماجراهای زندگی او از آن زمان به بعد شروع شد. گفته میشود که او در همان سال با یکی از همراهانش از کشتی به پایین پریده و حدود چهار ماه را در اسارت قبیله آدمخواری به نام تایپی گذرانده است.
نشر ثالث اخیراً رمان «تایپی» را با ترجمه مریم رفیعی در ۳۶۰ صفحه و با قیمت ۴۵۰ هزار تومان عرضه کرده است.
نظر شما