سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - سید احسان مصطفیزاده: اینجا روستای «گرو» از توابع بخش روداب شهرستان سبزوار استان خراسان رضوی در حدود ۳۵۰ کیلومتری مشهد مقدس است. هرچند این روستای دورافتاده و محروم بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیتی زیر ۲۰۰ نفر برای آن ثبت شده است اما چراغ آن را همچنان روستاییان خونگرم، مهربان و دوستداشتنی هرچند به سختی و مشقت اما روشن نگه داشتند. در روزهایی که کشور درگیر جنگ تحمیلی ۱۲ روزه شد اما لبخندی هرچند کوچک بر لبان کودکان و خانوادههای روستای «گرو» نشست.
با مشارکت خیرین نیکاندیش و پیگیری مستمر گروه جهادی شهدا، یک مدرسه و یک کتابخانه در مدت ۵۶ روز در روستای گرو ساخته و به بهرهبرداری رسید.
در روز افتتاح، بچههای روستا با لباسهای آراسته و چشمهایی مشتاق، در صف ایستاده بودند. برخی برای نخستینبار کتابی را ورق میزدند؛ آن را با احترام در آغوش میگرفتند، انگار گنجی ارزشمند یافتهاند. صدای خندههای کودکانه، میان دیوارهای گلی روستا طنین انداخت؛ کودکانی که تا دیروز اسباببازیشان تکهچوبی در کوچه بود، امروز با کتابی در دست، در دنیای قصهها پرواز میکنند.
«ما حالا هم کتاب داریم، هم جا برای خواندنش!» این را یکی از بچهها گفت و لبخندش شفافتر از هر توضیحی بود. در میان بچهها، شوقی دیده میشد که حتی بزرگترها را به وجد آورده بود. پدر و مادرها با دیدن بچههایی که داوطلبانه به کتابخانه میآمدند، بارقهای از امید در دلشان جان گرفت. کتابخانه تازهتأسیس این روستا، فقط مکانی برای نگهداری کتاب نیست؛ خانهای برای آرزوهای کودکی است که حالا فرصت خیالپردازی دارد، فرصت آموختن، فرصت باور کردن آیندهای روشنتر.
گروه جهادی شهدا با شعار «میسازیم تا ساخته شویم» در ادامه فعالیتهای محرومیتزدایی خود در سطح کشور یک مدرسه و یک کتابخانه را در استان خراسان رضوی شهرستان سبزوار بخش رودآب روستای «گرو» را به بهرهبرداری رساند. چهارمین مدرسه گروه جهادی شهدا بانام شهیدان شجاعی فرد (رضا، جعفر و صادق) و یازدهمین کتابخانه گروه جهادی شهدا با نام شهید مهدی همتی نامن در روستای با حضور مادر شهیدان شجاعیفرد و صدیقه امینی یکی از بانیان خیر و پایهگذاران این پروژه افتتاح شد.
این پروژه با مساحتی به متراژ ۴۲ متر که به تفکیک ۳۰ متر مدرسه شهیدان شجاعی فرد و ۱۲ متر کتابخانه شهید مهدی همتی نامن در اختیار روستاییان قرار گرفت.
محسن اسماعیلی، مسئول گروه جهادی شهدا با بیان اینکه این پروژه از کلنگزنی تا افتتاح ۵۶ روز به طول انجامید، گفت: در ۲۸ فروردینماه سال جاری کلنگ احداث مدرسه و کتابخانه با حضور اعضای گروه جهادی شهدا، مسئولین منطقه، اهالی روستا، اصحاب رسانه و دانشآموزان این روستا به زمین زده شد.
وی ادامه داد: بعد از ورود به این منطقه کارگروه عمرانی وارد عمل شد و برای بررسی و نیازسنجی که بعد از بررسی شرایط و تحقیق کامل شامل تعداد نفرات روستا، تعداد نفرات دانشآموزان وارد عمل شده و تشکیل جلسه برای برآوردهای اولیه هزینه و نحوه و نوع ساخت نسبت به نیاز اهالی و دانشآموزان این روستا و هماهنگی با بخش عمرانی گروه بابت اعلام مبالغ کلی ساخت و تجهیز این دو پروژه و اعلام به خیرین جهت تامین منابع مالی انجام شد.
اسماعیلی افزود: بعد از هماهنگیهای به عمل آمده و اعلام به خیرین یک گروه از بانوان خیر شهرک دولتآباد و دیگر خیرین هزینههای لازم برای ساخت یک مدرسه یک کلاسه و یک کتابخانه در این روستا تامین اعتبار شد و بر آن شدیم که دراولین فرصت کلنگ احداث مدرسه و کتابخانه را به زمین بزنیم.
مسئول گروه جهادی شهدا خاطرنشان کرد: در حین ساخت مدرسه و کتابخانه برای تامین تجهیزات وارد عمل شدیم تا در موقع افتتاح مشکلی بابت تجهیز و امکانات نداشته باشیم که با هماهنگیهای انجام شد بابت تجهیزات کتابخانه توسط مجمع خیرین توسعه کتابخانهها و ترویج کتابخوانی خراسان رضوی، اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی، اداره کتابخانههای عمومی شهرستان سبزوار تجهیزات کامل این کتابخانه را تامین و به این روستا ارسال کردند.
اسماعیلی گفت: این روستا با ۱۶ دانش آموزان فاقد مدرسه بود که کمک خیرین توانستیم یک مدرسه برای این عزیزان ساخته و تجهیز کنیم، همچنین بعداز بررسیهای لازم بر آن شدیم که منطقه ته بخش روداب و ۱۱ روستا فاقد کتابخانه است که یک کتابخانه را نیز با تجهیزات کامل ساخته و راهاندازی کردیم.
مسئول گروه جهادی شهدا خاطرنشان کرد: با شعار «میسازیم تا ساخته شویم» تاکنون چهارمدرسه در مناطق محروم سطح کشور به بهرهبرداری رساندیم.
حالا در روستایی دورافتاده و کمبرخوردار کشور، جایی که سالها بیکتابخانه بودن، بخشی از عادیترین واقعیتهای زندگی بود، اتاقی کوچک با قفسههایی ساده اما پُر از کتاب، دلهای زیادی را روشن کرده است. اینجا نه فقط کتابخانهای تازه تأسیس شده، که شور و شعف تازهای در جان کودکان دمیده شده است. در سکوتی که سالها بر این روستا حاکم بود، اکنون صدای کودکان به گوش میرسد؛ صدای ورق خوردن کتابها، صدای خواندن بلند شعرها، صدای لبخند. و چه زیباست لبخندی که از دل یک صفحه ساده، جهانی تازه را به کودک هدیه میدهد.
نظر شما