یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۲
بررسی ارائه بُن خرید حضوری کتاب در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴

سخنگوی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ضمن اعلام آخرین آمار فروش کتاب در نمایشگاه کتاب تهران، از دو تصمیم جدید درباره بُن خرید برای بخش حضوری و برگزاری مسابقه با جایزه ۵۰۰ هزار تومانی خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا چهارمین نشست خبری ابراهیم حیدری، قائم‌مقام و سخنگوی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، یکشنبه (بیست‌ویکم اردیبهشت‌ماه) در نیم‌طبقه دوم شبستان، راهروی رسانه، سالن نشست‌ها با حضور مظاهر بابایی، مدیر کارگروه فناوری اطلاعات و اطلاع‌رسانی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حیدری با اشاره به دو تصمیم جدید در نمایشگاه کتاب تهران، گفت: در تلاشیم بُن خرید حضوری کتاب در نمایشگاه داشته باشیم. در این زمینه، تیم فنی در حال رایزنی با ناشران است تا با توجه به دغدغه مردم و ناشران، این موضوع اجرایی شود.

وی ادامه داد: براساس مأموریت و رویکرد معاونت امور فرهنگی و ترویج کتابخوانی همچنین عدالت در توزیع کتاب، مسابقه جایزه بزرگ «بخوانیم برای ایران» از امروز، یکشنبه (۲۱ اردیبهشت‌ماه) آغاز می‌شود. کسانی که در نمایشگاه حضور دارند، می‌توانند در این مسابقه شرکت کنند. جایزه این مسابقه ۵۰۰ میلیون تومان برای ۵۰۰ نفر است.

حیدری همچنین با اشاره به آمار و ارقام فروش کتاب گفت: ۱۷۳ میلیارد تومان میزان فروش دو بخش حضوری و مجازی بوده که سهم بخش حضوری ۸۲ میلیارد تومان و بخش مجازی حدود ۹۲ میلیارد تومان است. همچنین تا دیشب، شنبه (۲۰ اردیبهشت‌ماه)، ۱۳۳ هزار و ۸۲۷ مرسوله توسط پست به دست مردم رسیده است.

وی همچنین درباره آمار ثبت‌نام بُن خرید کتاب توضیح داد: تا امروز یکشنبه (۲۱ اردیبهشت‌ماه) در بخش دانشجویان و طلاب ۱۵۱ هزار و ۲۸۲ نفر، در بخش هیئت علمی و استادان حوزه ۱۶ هزار و ۳۵۲ نفر و عموم مردم ۹ هزار و ۵۷۲ نفر از یارانه نمایشگاه استفاده کرده‌اند.

در ادامه این نشست، بابایی، مدیر کارگروه فناوری اطلاعات و اطلاع‌رسانی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، به تشریح برنامه‌های این کمیته پرداخت و گفت: حوزه اطلاع‌رسانی هرساله مأموریت‌های مختلفی دارد؛ از جمله راهنمایی و هدایت مخاطبان در بسترهای مختلف، همچنین اطلاع‌رسانی درباره فعالیت‌های نمایشگاه و پاسخ‌گویی به مخاطبان از طریق مرکز تماس.

وی ادامه داد: مرکز تماس نمایشگاه، یک هفته پیش از آغاز نمایشگاه فعالیت خود را آغاز کرد و تا دو ماه پس از پایان آن نیز به کار خود ادامه می‌دهد.

بابایی با بیان اینکه زیرساخت‌هایی مانند کیوسک‌های اطلاع‌رسانی، نقشه‌ها و کیوسک‌های هوشمند از پیش وجود داشته، عنوان کرد: تلاش کردیم این کیوسک‌ها را ارتقا دهیم و از ظرفیت‌های موجود بهره ببریم. همچنین با توجه به اهمیت حوزه فناوری، برخی زیرساخت‌های جدید نیز به این بخش اضافه شد.

به گفته وی، در این حوزه، بستر اینترنتی vaka.ir ایجاد شده است که یکی از مأموریت‌های آن، اطلاع‌رسانی درباره رویدادها، نشست‌ها و برنامه‌های نمایشگاه است. رویکرد ما این است که از این بستر برای تمام فعالیت‌های مرتبط با حوزه کتاب استفاده کنیم.

بابایی با اشاره به برپایی سالن فناوری‌های نشر برای نخستین‌بار در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴، توضیح داد: یکی از بخش‌هایی که امسال با نگاه جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه کاربست فناوری‌ها در حوزه فرهنگ ایجاد شده، سالن فناوری‌های نشر است. این بخش با همکاری پارک علم و فناوری‌های نرم و با حمایت معاونت امور فرهنگی و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران راه‌اندازی شده و هدف آن معرفی و حضور شرکت‌ها و مجموعه‌های فعال و نوآور در حوزه نشر است.

وی افزود: طراحی و ایجاد استیج هوش مصنوعی، از دیگر اقدامات مجریان برگزاری نمایشگاه بود که به‌صورت آزمایشی در دوره سی‌وششم اجرا شد. بازدیدکنندگان می‌توانند با مراجعه به این نمایشگرها، از طریق هوش مصنوعی کتاب‌های پیشنهادی متناسب با علاقه خود را مشاهده کنند.

بابایی در ادامه به برگزاری ۵۰ کارگاه و نشست تخصصی در حوزه فناوری نشر اشاره کرد و گفت: همچنین امسال برای نخستین‌بار، کارنامه نشر و تازه‌های نشر به‌صورت مجازی در اختیار مخاطبان نمایشگاه قرار گرفته است. البته این ظرفیت‌ها محدود به ایام نمایشگاه نیست و در طول سال نیز قابل استفاده خواهد بود.

به گفته وی، از پوستر استارتاپی ایده‌های برتر صنعت نشر که اختتامیه آن در هفته کتاب سال جاری برگزار می‌شود، در نمایشگاه رونمایی خواهیم کرد.

بابایی به برنامه دیگری از این کمیته اشاره کرد و گفت: با توجه به سیاست‌های معاونت امور فرهنگی و خانه کتاب و ادبیات ایران، ایجاد پردیس فناوری‌های نشر از دیگر برنامه‌های ماست. امیدواریم در جریان نمایشگاه، تفاهم‌نامه‌ای با پارک ملی علم و فناوری به امضا برسد.

معرفی جایزه «بخوانیم برای ایران» دیگر موضوعی بود که بابایی به آن اشاره کرد. وی در این زمینه توضیح داد: مسابقه‌ای در سایت vaka.ir از ظهر امروز یکشنبه (۲۱ اردیبهشت‌ماه) آغاز شده که مخصوص بازدیدکنندگان بخش حضوری نمایشگاه است. روزانه ۵۰۰ میلیون ریال یارانه خرید کتاب به ۵۰۰ نفر اهدا خواهد شد.

بخش دیگر این نشست به پرسش و پاسخ خبرنگاران اختصاص داشت، در این بخش بابایی با اشاره به چگونگی اجرای طرح ویژه حمایت از کتابفروشان، گفت: طبق فراخوان اعلام شده، کتابفروشان از ۱۵ تا ۲۵ اردیبهشت‌ماه فرصت دارند که برای حضور در این طرح ثبت‌نام کنند.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره یارانه خرید از بخش فیزیکی نمایشگاه کتاب تهران، گفت: با توجه به درخواست ناشران و مردم، از مسئولان برگزاری نمایشگاه، ستاد برگزاری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، جلسه‌ای تشکیل داده و این موضوع در حال بررسی است تا در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های فنی، روزانه بین یک تا یک و نیم میلیارد تومان یارانه در نظر گرفته شود.

حیدری، درباره هیئت رسیدگی به تخلفات ناشران توضیح داد: این کمیته، رای بدوی صادر می‌کند و طی چهار جلسه، ۱۳ فقره تخلف رسیده که در این زمینه ۱۱ رای طبق آیین‌نامه و مقررات نمایشگاه رای صادر شده است، بخش عمده این تخلفات شامل فروش کتاب غیر، کار انضباطی و دستگاه کارتخوان بوده است.

در ادامه این نشست خبری، سخنگوی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، از فروش ۳۵۸ هزار و ۶۱۴ جلد کتاب و ۹۰ هزار و ۲۴۰ عنوان کتاب در این رویداد به فروش رفته است.

حیدری، همچنین در پاسخ به سوال ایبنا، درباره برگزاری فلوشیپ سه روزه نشر تهران، که فردا (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه) آغاز می‌شود، توضیح داد: فردا دوشنبه (۲۲ اردیبهشت‌ماه) ساعت ۱۰، مراسم افتتاحیه فلوشیپ نشر تهران (نشریاری) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان تشکل‌ها و صنوف و ۸۰ مهمان خارجی و ۵۰ مهمان داخلی در رواق غربی مصلی انجام خواهد شد.

به گفته وی، امیدوارم این کار که با حوزه نشر کودک و نوجوان آغاز شده است، شروعی برای فعال‌سازی سایر حوزه‌ها باشد.

بابایی، همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره فرآیند خرید کتاب و ارسال پستی، گفت: فرآیند پست، مانند سال گذشته است. طی ادوار پیشین این امکان وجود داشت که خریدار از طریق فضای مجازی، کتاب را خریداری کند و آن را در غرفه تحویل بگیرد اما به دلیل برخی مشکلات، مثل موجود نبودن کتاب، این روند تغییر کرد و همه کتاب‌ها به شیوه پستی به دست مخاطبان می‌رسد.

همچنین شهاب دارابیان، مدیر کمیته روابط عمومی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، درباره دیوارنگاره خلیج فارس و برخی حواشی آن توضیح داد: با توجه به اتفاقاتی که رخ داد و واکنش‌ها، جلسه‌ای با دوستان مصلا و برگزارکنندگان نمایشگاه برگزار کردیم و قرار شد یک دیوارنگاره‌ای در محل برگزاری نمایشگاه کتاب داشته باشیم.

وی ادامه داد: برای طراحی این پوستر نیز سعی کردیم از تلفیق چند مولفه بهره ببریم؛ بنابراین مصرعی از شعر زنده‌یاد افشین یداللهی و تصویری از شاهنامه فردوسی را انتخاب کردیم. ملاک در استفاده از تصویر، تفسیر احمد اقتداری است، با توجه به روز بزرگداشت فردوسی در ایام نمایشگاه نیز از شاهنامه استفاده کردیم.

به گفته دارابیان، همه این‌ها نکات فرعی است و اصل موضوع، خلیج فارس است. اتفاق خوبی هم که در نشست دیروز اشاره کردیم؛ وقتی بحث خلیج فارس مطرح شد، همه به این موضوع می‌پردازند و به نوعی نقطه اشتراک همه ایرانیان است.

وی همچنین به تمهیدات پیش‌بینی شده در فرودگاه امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: روی ۱۰۰ مانیتور این فرودگاه، تیزر و پوستر نمایشگاه کتاب تهران نصب شده است تا به مهمانان خارجی این موضوع نشان داده شود که نمایشگاه کتاب تهران یک رویداد ملی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین