چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۳
برگزاری نمایشگاه کتاب تهران تلاش برای رهایی از جهل است

به گفته عضو هیئت‌امنای موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران؛ نمایشگاه کتاب تهران، تلاش برای رهایی و رهانیدن از جهل است و امروزه بیش از گذشته برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب برای همه سنین و سلیقه‌ها محسوس است.

لادن حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا با بیان اینکه مهم‌ترین هدف برپایی نمایشگاه‌های کتاب، به ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بقای علم و دانایی است، عنوان کرد: می‌توان گفت، این رویداد تلاش برای رهایی و رهانیدن از جهل است و امروزه بیش از گذشته برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب برای همه سنین و سلیقه‌ها محسوس است.

وی ادامه داد: مسائل مختلفی اعم از اقتصادی، فرهنگی و تحولات فناورانه، به رقیب جدی برای مطالعه تبدیل شده است و با وجود همه تلاش‌ها برای تحول و عرضه محتوای کتاب‌ها با فناوری‌های نوین، غربت و انزوای کتاب‌ها را بیش از پیش احساس می‌کنیم.

حیدری با بیان اینکه نباید اجازه داد، فرهنگ کتابخوانی محدود به مطالعه کتاب‌های درسی و خلاصه منابع به صورت کپسولی و فایل‌های شنیداری شود، گفت: برای همین هم اصل استمرار برگزاری نمایشگاه‌های کتاب هنوز یک ضرورت جهانی است؛ بنابراین رویداد برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که همواره با استقبال شایان توجهی هم روبه‌رو بوده بسیار نیکوست اما سیاستگذاران این امر نباید فراموش کنند که حمایت گسترده از کتابخوانی مستلزم حمایت مادی از تولید و فروش کتاب و عرضه آن با قیمت مناسب است تا دوباره این کالای بااهمیت فرهنگی در سبد خانوارها قرار بگیرد.

عضو هیئت‌امنای موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: اثرگذاری مجموعه نمایشگاه‌های کتاب در کل کشور، علاوه بر فرهنگسازی و ترویج کتابخوانی، دسترسی جمعی به کتاب‌های منتشر شده را فراهم می‌کند و چه بسا موجب پیوند بیشتر مولفان و خوانندگان کتاب‌ها شود.

به گفته وی، مهم‌ترین نکته برای بقای نمایشگاه‌های کتاب، تولید محتوای ارزشمند و فاخر است و راهکار آن در حضور و حمایت از نویسندگان و صاحبان قلم و اندیشه است؛ ضمن اینکه باید نمایشگاه‌ها را به زمان و مکان محدودی گره نزنیم و دسترسی به کتاب را مداوم و مناسب کنیم.

حیدری با بیان اینکه پُرواضح است که بازار نشر، همچون سایر بازارها متاثر از عرضه و تقاضا است، گفت: تولید محتوا و عرضه کتاب نیازمند خوانندگان بیشتر و همچنین خوانندگان منتظر و تشنه محتوای تازه و غنی هستند. کما اینکه تغییر شکل کتاب‌های کاغذی به کتاب‌های دیجیتالی نیز خدشه‌ای به تولید محتوا وارد نمی‌کند و این سیاست‌های امر کتاب در دولت و توجه مادی به آن می‌تواند همسو با تحولات فناوری، کتابخوانی را اولویت نخست فرهنگی و علمی کشور قرار دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین