چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
جشن امضا، نقد و بررسی کتاب «خاندان‌های کرمانی» برگزار شد

کرمان- نقد و بررسی کتاب «گزیده‌ای از تبار نامه برخی خاندان‌های کرمانی» با حضور مولف کتاب، مهدی ایرانی کرمانی به همراه جشن امضای این کتاب در کرمان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمان، کتاب سرو کرمان این هفته میزبان اهالی کتاب و تاریخ بود، در این مراسم مهدی ایرانی کرمانی، مولف کتاب «گزیده‌ای از تبارنامه برخی خاندان‌های کرمانی» حضور داشت. این کتاب به بررسی تبارنامه برخی از خاندان‌های کرمان و ریشه شناسی آنها پرداخته است.

جمشید روستا، دانشیار گروه تاریخ و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر، مهدی محبی کرمانی نویسنده، شاعر و روزنامه نگار، علی جمیل کرمانی پژوهشگر تاریخ کرمان و محمد لطیف‌کار روزنامه نگار از سخنرانان این مراسم بودند.

ایران چنار تنومند ناصرخسرو است

مهدی ایرانی کرمانی، مولف کتاب «خاندان های کرمانی» در این مراسم گفت: زنده یاد جواد طباطبایی درباره ایران اینچنین گفت؛ بحث من در ایرانشهری این بوده که ایران، یک تافته جدا بافته است و ما باید بدانیم مهم و متفاوت بودیم. در ایرانشهر چیزی در سطح جهانی تولید کردیم؛ ما مکتب معماری، تاریخ نویسی، موسیقی، ادبی و …. داریم و همه اینها از ویژگی ملی برخوردارند.

وی عنوان کرد: نه عرب‌ها و نه ترک‌ها در همسایگی ما این چنین نبودند؛ ما ملت بودیم قبل از اینکه بسیاری از ملت‌ها ملت شوند.

این نویسنده خاطرنشان کرد: فردوسی و حافظ نماینده فکر یک ملت هستند در حالیکه در غرب دولت‌های ملی از قرن شانزدهم آغاز شدند.

وی ادامه داد: آنها با تاخیر بسیاری نسبت به ما ملت شدند آنها با تاخیر ملت شدند ایران هم نام ملت هم کشور و هم دولت است، این پیچیدگی ملت ماست.

ایرانی خطاب به همه صاحب‌نظران و اساتید، تصریح کرد: در پی پیشرفت این کشور باشیم و تنها به تاریخ‌مان فخر نفروشیم.

این نویسنده گفت: همه می‌گویند مردم شهر ما گل سرسبد هستند اما در کرمان از ۵۰ خانواده‌ای که بررسی کردم ۴۵ خانواده کرمانی نیستند، چه ویژگی کرمانی ها دارند که از شهرهای دیگر برای زندگی به کرمان می‌آیند، من نمی‌گویم ما تافته جدا بافته‌ایم اما گوش دهیم دیگران درباره ما چه می گویند.

وی با بیان اینکه سرانتونی وین، یک انگلیسی بوده که چند سفر به کرمان آمده، تصریح کرد: او در کتابی که نوشته است، گفته کرمانی ها یکی از بهترین مردمان ایران هستند که من با آنها برخورد داشتم.

ایرانی کرمانی معتقد است که جمع بندی همه اینها این است که ما کرمانی‌ها مظلوم آزادمنش، صلح‌جو و فرشته‌خو هستیم.

وی ادامه داد: ما ستیزه‌جو نیستیم، ما کرمانی‌ها مهرورزیم و این ویژگی‌ها را به افراط بردیم، لطفعلی خان را ما پذیرا بودیم و نتیجه‌اش را هم دیدیم و از آن پس ما ظلم‌پذیر شده‌ایم.

ایرانی کرمانی با بیان اینکه رفتار ما با زرتشتیان نمونه‌ای از این اخلاق ماست، تصریح کرد: هر سال جشن سده در کرمان برگزار می‌شود و دیرینگی زیادی دارد؛ هزار زرتشتی در کرمان بیشتر نداریم اما ۲۰ هزار کرمانی در این مراسم شرکت می‌کنند.

به گفته وی، هنگامی که ایران هشت میلیون جمعیت داشته ما حدود یک میلیون زرتشتی داشتیم.

او درباره علاقه‌اش به تاریخ گفت: در دوره‌ای که من در کرمان مدرسه می‌رفتم، یک معلم تاریخ داشتم که ایشان مرا به تاریخ علاقمند کردند؛ از نظر من جامعه شناسی و تاریخ زیربنای درک زندگی است.

کتاب «خاندان های کرمانی» وارستگی خاصی دارد

علی جمیل کرمانی، پژوهشگر تاریخ کرمان نیز با اشاره به خاندان‌های بزرگ کرمانی گفت: خاندان‌های اصیل زیادی در کرمان زندگی می‌کردند.

وی افزود: جلد کتاب بسیار آگاهانه طراحی شده که جای تقدیر دارد و کمتر طراحی جلدی با این جزئیات و ویژگی‌ها داریم.

جمیل کرمانی با اشاره به کتاب «کرمانیان نامی» گفت: این کتاب در اختیار خانواده مسئول روزنامه بیداری است و امیدواریم که کتاب کرمانیان نامی هم به این کتاب اضافه شود.

وی تصریح کرد: زبان کتاب بسیار آرام، با یک گویش آرام است که از طنز پردازی نیز بهره‌مند است.

جشن امضا، نقد و بررسی کتاب «خاندان‌های کرمانی» برگزار شد

کتاب «خاندان‌های کرمانی» بسیار خوشخوان و ادیبانه است

محمد لطیف‌کار، روزنامه نگار نیز در این مراسم ابتدا از کتاب سرو بابت برگزاری چنین مراسمی تشکر کرد. او گزارشی از این کتاب و بازتاب کتاب از دیدگاه مخاطبان ارائه داد.

وی اظهار کرد: چند سال پیش وقتی عنوان اسم کتاب اعلام شد، بسیار خوشحال شدم چون کاری جدید بود و ندیده بودم که پژوهشگران دیگر در این راستا حرکت کنند، حتی در شهرهای دیگر هم کاری این چنین نبوده، اگر هم بوده از سادات و عشایر بوده است.

وی افزود: اصولاً این کتاب‌ها پر فروش نیستند و جایشان گوشه کتابخانه‌ها هستند اما این کتاب کمیاب شد و ما امروز برای چاپ دوم گردهم آمده‌ایم.

لطیف‌کار درباره استقبال از این کتاب گفت: به گمان من موضوع کتاب کاملاً تازه است و با گرایشات نسل امروز که کنجکاوی و جست‌وجوی خود است، کاملاً انطباق دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها