به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در تبریز، روح الله رشیدی، دبیر کمیسیون شهرسازی و رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز آیین رونمایی این کتاب گفت: با توجه به حجم چالشهای مختلف در موضوع شهرسازی، مرکز پژوهشهای شورا با انتشار این کتاب به دنبال حل مسائل شهری رفته است.
رشیدی ادامه داد: امروز شاهد ترجمه یک کتاب مهم و جریانساز در مقولات شهری هستیم که اگر فرصت را مغتنم بشماریم، میتوانیم تبریز را به عنوان کانون اصلی طرحهای نو و بدیع در حوزههای شهری معرفی کنیم چرا که پیشینه شهر تبریز در شهر بودن پیشینه درازی است که میطلبد از همین شهر هم در مقولات شهری آوازهای شنیده شود.
وی با بیان اینکه ما این وظیفه را از پیشینیان خود دریافت کرده و اگر به دنبال مدیریت شهری مطلوب هستیم باید از همینجا شروع کنیم، افزود: این کتاب جدیدترین مقالات در حوزه شهر و شهرشناسی است که ما آن را با ذهنیت قالب سیاستگذاران مقایسه کرده و در همان نگاه اول اعتراف میکنیم، بسیار عقب مانده و پیگیر روزمرگیها هستیم.
رشیدی با اشاره به اینکه ما شهر را به تهدید و وضعیتی غیرقابل تحمل برای خود تبدیل کردهایم، عنوان کرد: به گونهای که شهر را به اجبار تحمل میکنیم، اما نویسندگان این کتاب اینگونه نگاه نکرده و شهر را به عنوان عارضه و تهدید تعریف نکرده بلکه محیطی برای رشد و توسعه معرفی میکنند.
رشیدی افزود: برای اینکه طرحهای پژوهشی انجام یافته کاربردی شده و به شکل مطلوب اشاعه پیدا کنند، این مرکز به سمت انتشار کتاب رفته و بازخورد مثبتی هم اخذ شده است.
وی اظهار کرد: افتخار میکنیم طی سه سال گذشته ۱۰۰ طرح پژوهشی را با کمک ۲۰۰ پژوهشگر در مراکز مختلفی علمی شهر به فرجام رساندیم، که حداقل ۵۰ درصد آنها حرفی برای گفتن دارند.
رئیس مرکز پژوهش های شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه انتشار این کتاب در به روز رسانی دانش روز در این حوزه موثر بوده است، اظهار داشت: توقعات از فضای دانشگاهی و ظرفیت پژوهشی آن بالا رفته و مرکز از پیشنهادات استقبال میکند.
فرهاد دیرنگ، مترجم کتاب «امپراتوریهای شهری؛ شهرها به مثابه حاکمان جهان در دنیای جدید شهری» نیز در این مراسم گفت: کاربرد امپراتوری در عنوان کتاب نشاندهنده قدرت نوظهور و نرم در سیستمهای شهری است.
وی ادامه داد: ساختار کتاب در سه بخش تنظیم شده و شامل ۲۲ مقاله است و در مجموع ۴۴ نویسنده در نوشتن این کتاب مشارکت داشتهاند.
دیرنگ با اشاره به بخش های مختلف این کتاب در توضیح واژه های جدیدی مانند شهرکشی در حوزه مدیریت شهری تصریح کرد: این واژه دامنه تعریف گستردهای دارد و از مسائل زیستمحیطی تا اقتصادی و … را در برمیگیرد.
وی گفت در این کتاب بازتعریفی از برخی مفاهیم گذشته مثل «ارزش» که ارائه شده که میتواند در برنامهریزی شهری و اقتصاد و سیاستگذاری شهری کمک کنند.
دیرنگ تاکید کرد: دنیای جدید، دنیای شهری است و این کتاب از قرنِ شهریشده صحبت میکند که اهمیت آن در ادامه به مراتب بیشتر خواهد شد.
نظر شما