سه‌شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۴
کتاب «فلسفه سیاسی علامه طباطبایی» روانه بازار نشر شد

کتاب «فلسفه سیاسی علامه طباطبایی» اثر احمدرضا یزدانی مقدم در ۴۱۰ صفحه منتشر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «فلسفه سیاسی علامه طباطبایی» اثر احمدرضا یزدانی مقدم است که در پژوهشکده علوم اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۴۱۰ صفحه به چاپ رسید.

فلسفه سیاسی علامه طباطبایی، بر پایه نظام فلسفی وی، با تفسیر ویژه‌ای از انسان و آگاهی و حرکت ارادی و اجتماعی بودن انسان آغاز می‌شود. انسان برای حرکت استکمالی از ادراکات اعتباری بهره می‌برد. از جمله ادراکات اعتباری، حُکم به استخدام دیگر موجودات است. این حُکم، در روابط انسان ها، تعدیل استخدام و استخدام متقابل و حُکم به عدالت اجتماعی و زندگی اجتماعی را در پی دارد. با زندگی اجتماعی، مُلک و فرمانروایی پدید می‌آید که از آنِ آفرینندگان آن یعنی آحاد اجتماع است. حکومت در اسلام حکومت اجتماعی دینی است. ویژگی برجسته این حکومت، مساوات و همیاری اجتماعی است. این حکومت احکام اسلام را اجرا می‌کند، فهم اسلام و قرآن با تفکر و اجتهاد اجتماعی در اسلام و تدبّر و پژوهش اجتماعی در قرآن حاصل می‌شود. حکومت، در غیر احکام ثابت، با شورا و با لحاظ مصلحت مردم تصمیم می‌گیرد و عمل می‌کند.

ساختار اثر

این کتاب در دو بخش تالیف شده است؛ بخش اول با عنوان «نظام فلسفی علامه طباطبایی» به بررسی معرفت شناسی، هستی شناسی، خداشناسی و انسان شناسی اختصاص دارد.

دومین و آخرین بخش از این کتاب با عنوان «فلسفه سیاسی علامه طباطبایی» انسان شناسی فلسفه سیاسی، وضع طبیعی و قرارداد اجتماعی و عدالت اجتماعی را بیان کرده و حکومت و قانون را به نگارش درآورده است.

علاقه مندان برای خرید اینترنتی این کتاب می توانند به نشانی اینترنتیhttp://shop.isca.ac.ir/ مراجعه کنند.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 6
  • اصفهانی IR ۰۵:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
    قرآن برآیند همهٔ فلسفه هاست.
  • غلام حسین سامی IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
    قیمت کتاب چند است
  • علی IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
    با سلام تو رو به خدا همین مرحوم علامه طباطبایی برای ما یک الگوی دینی مناسب است .من از تفسیر المیزان برای زندگی شخصی و تربیتی فرزندم بهره ها بردم خواهش می کنم با تالیف این کتاب ها که پسوند سیاسی داردو بیشتر قرائت خاص نویسنده از میانی فلسفی مرحوم علامه است چهره ایشون را مخدوش نکنید بگذارید لااقل علامه برای ما بماند و نسل ها را بدون رویکردهای افراطی هدایت کند .
  • همشهری IR ۱۳:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
    بسمه تعالی.اگر ما به آیه شریفه"وابتغوا الیه الوسیله"و تفسیر و معنای این آن به خوبی واقف شویم و همچنین به تفسیر حدیث شریف " ذوی النهی و اولی الحجی"مراجعه کنیم که تفسیر آیه شریفه "اولی النهی "آیه ۵۴ سوره مبارکه طه،میباشد،به خوبی فلسفه استاد علامه مرحوم آیت‌الله العظمی طباطبایی را در شناخت ساختار جامعه اسلامی،درک میکنیم.بنیان ساختار جامعه اسلامی که بر بنیان امربه معروف و نهی از منکر استوار است،همه آحاد جامعه را به مواسات و همیاری یکدیگر در پی ریزی بنای رفیع آن بر اساس تبیین دعوت می‌کند.
  • محمد IR ۱۵:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۶
    عالی 🙏

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها