برگزیده
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
-
گفتوگو با مهدی خسروانی، مترجم «شناسایی پروپاگاندای رسانهای»؛
رسانه و حقیقت
رسانه حتی اگر عزم بیطرفی داشته باشد «نمیتواند» بیطرف باشد، هم به دلیل محدودیتهای نگرش خودش، هم به دلیل جبر مخاطب که مجال بیطرفی را از رسانهها سلب میکند.
-
نامهایی که زندهاند؛
آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
چرا دیگر نامی مثل «اِما بوواری» یا «آنا کارنینا» در ذهنها نمیماند؟ در دورانی که نامها بیشتر در شبکههای اجتماعی و سیاست شنیده میشوند تا در رمانها، جای شخصیتهای ماندگار ادبی کجاست؟ نگاهی دوباره به سخنان اینگبورگ باخمن ما را به این پرسش مهم میرساند: آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
-
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی؛
کتاب، موزههای تاریخی و میراث مستند ایران
مراجعه به کتاب راهنمایی که برپایهی اطلاعات دست اول و نقشههای بهکارآمدنی نوشته شده باشد نه تنها برای گردشگران و بازدیدکنندگان میراث تاریخی و فرهنگی ضرورت دارد، بلکه برای متخصصان و کارشناسان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
-
گفتوگوی ربکا سولنیت با ایندیپندنت؛
راههایی که مستقیم نیستند/ در ستایش ناداستان بهمثابه ادبیات مقاومت
ربکا سولنیت نویسنده، مورخ و فعال اجتماعی آمریکایی است که به دلیل آثارش در زمینههای فمینیسم، محیطزیست، تاریخ فرهنگی و عدالت اجتماعی در کتاب جدیدش مثل سایر کتابهایش اعتقاد دارد که داستان قله ادبیات نیست بلکه مستندنویسی هم راهی تدریجی به سوی موفقیت محسوب میشود.
-
پرفروشهای جامی در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران ؛
استقبال کتابخوانهای ایرانی از نیچه و یونگ
نشر جامی در آخرین روز از برگزاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فهرست پرفروشترین آثار خود را اعلام کرد؛ فهرستی که در آن نام فیلسوفان و متفکرانی همچون فردریش نیچه و کارل گوستاو یونگ بیش از دیگران به چشم میخورد.
-
گفتوگو با هایده مشایخ در نمایشگاه کتاب؛
جشنها به جای جنگها
هایده مشایخ: در کتابهای تاریخی بین ایران و روم رسم است که تاریخ جنگها بیشتر دیده میشود اما این کتاب به مناسبات خارج از دوره جنگها میپردازد و با جشنهای همدیگر آشنا میشدند
-
رونمایی کتاب در دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور دکتر محسن جوادی؛
«صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی»
از کتاب «صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی» نوشته رضا الهیمنش جمعه ۲۶ اردیبهشتماه با حضور دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب رونمایی شد
-
عباس عراقچی در بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب:
«قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است
وزیر امور خارجه: کتاب «قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است و هدف از نگارش آن، انتقال این تجربهها به نسل جوان و دانشجویان روابط بینالملل بوده است.
-
پیشنهاد کتابهای روزبه زرینکوب در نمایشگاه سی و ششم؛
از «فیسبیلالله» تا «موسی و گرشاسب، اردشیر و هرود»
روزبه زرینکوب، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران به چند کتاب تاریخی اشاره کرد که در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مورد پسندش واقع شده بود.
-
قاجارها در نمایشگاه کتاب سی و ششم؛
«حظ کردیم و افسوس خوردیم»
در گشتوگذاری که میان غرفههای سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشتیم، از موسسات نشر در رابطه با آثار پرفروش با موضوع تاریخ قاجار پرسوجو کردیم.
-
موسسه فرهنگی اکو در نمایشگاه کتاب رونمایی کرد؛
نامههای شخصی علامه اقبال به همکلاسیاش
این اثر دفتر خاطراتی از علامه اقبال است و نویسنده آن خاطرات، نخستین دختر مسلمان از شبه قاره هند است که جهت تحصیل در مقطع دکتری به اروپا رفته بود و آن دختر خانم عطیهبیگمفیضی دوست و همکلاسی اقبال بود.
-
سید حسن امین در نمایشگاه کتاب؛
شاهنامه را انتخاب کنیم
سید حسن امین: بررسی ویژگیهای نظیرهگویی در شاهنامه امین براساس شاهنامه فردوسی است. زیرا این نظیره علاوه بر مشابهتهایی که با شاهنامه فردوسی دارد، مطالبی را در تکمیل بخشهای تاریخی شاهنامه فردوسی آوردهام.
-
حسین ابوالحسن تنهایی با گفتوگو با ایبنا در نمایشگاه کتاب؛
خوانش مکتب شیکاگو دچار کجفهمی شده
متأسفانه کمشدن فرصتهای زندگی که نتیجه خرابی دستگاههای اقتصادی مملکت است، انگیزههای هزینه کردن در کار کتاب را هم برای ناشران از بین برده و هم برای خوانندگان.
-
انتشارات هیرُمبا در نمایشگاه کتاب منتشر کرد؛
شاهنامه شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان
شاهنامه برجستهترین و شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان به شمار میرود و نمیتواند تنها برآمده از پندار فردوسی و سرودگویی باشد.
-
گفتگوی اختصاصی ایبنا با مصطفی ملکیان
نباید کتاب را مانند روزنامه خواند
ملکیان: باید هنگام مطالعه، نکات مهم را علامتگذاری کرد یا در دفتر جداگانه نوشت. یک کتابخوان خوب کسی است که وقتی کتابش را باز میکنید، بتوانید بفهمید تا کجا مطالعه کرده و چه نکاتی برایش مهم بوده است.
-
پیشنهاد کتاب وزیر علوم در گفتوگو با ایبنا در حاشیه نمایشگاه؛
«انسان و ایمان»، «دیروز دانش» و «روانشناسی باور»
سیمایی صراف: افزایش قیمتها باعث شده که خانوادهها، در تنظیم سبد هزینههای خود، اگر مجبور به حذف کالایی شوند، متأسفانه کتاب را کنار میگذارند، و این مسأله بسیار تأسفبرانگیز است.
-
چیستی ایرانشناسی؛ ایرانشناسی دیروز و امروز؛
مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی»
عسکر بهرامی به نقش کلیدی «زبان ایرانی» به عنوان یکی از بهترین مؤلفهها در تعریف مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی» که در طول هزاران سال و در گستره جغرافیایی وسیعی از چین تا سوریه استمرار داشته، اشاره کرد.
-
بنیاد ملی پاکستان ««عمر خیام؛ حیات، فلسفه، و شعر» منتشر کرد؛
از هواشناسی و نجوم تا جبر و تعیین چگالی
خیام با فهم ویژگیهای انسان، رسالت جهانی خود را به زبانی که همه انسانها در گذشته، حال و فردا میشناسند، به بیان آورد. از کودکی، محصلی کوشا بود و حافظهای فوقالعاده داشت
-
بنیاد ملی پاکستان «معنویت اسلامی و صوفیسم» منتشر کرد؛
اسرار معنوی و مکاشفه دریا
«معنویت اسلامی و صوفیسم» به قلم محمد طاهر نویسنده پاکستانی و دانشآموخته ادبیات انگلیسی از دانشگاه پنجاب است که به همت بنیاد ملی پاکستان منتشر شده است.
تازهها
-
به همت انتشارات نریمان؛
رمان «دیوار ابدی برلین» دانیال رجبی منتشر شد
دیوار ابدی برلین اثری است صادق، زنده و تأثیرگذار؛ روایتی از زخمهای خاموش و دیوارهای ناپیدای میان آدمها برای خوانندگانی که به ادبیات اجتماعی معاصر، داستانهای خانوادگی و روایتهای روانشناختی علاقهمندند.
-
متن سخنرانی استاد بهاءالدین خرمشاهی در شب اونامونو؛
راوی درد جاودانگی بشر
بهاءالدین خرمشاهی: اونامونو بزرگترین فیلسوف و متفکر ثلث سوم قرن نوزدهم به علاوة ثلث اول از قرن بیستم میلادی اسپانیاست و یکی از ایرانیانی که دههها در پایتخت اسپانیا زیسته و حیات فرهنگی و فضای فکری، سیاسی، اجتماعی و محیط و محافل دانشگاهی آن کشور را ژرفاژرف میشناسد
-
فیلم
مگر ارتش در جنگ حضور داشت؟
ناخدا هوشنگ صمدی درباره کمرنگ بودن حضور ارتش در آزادسازی خرمشهر سخن گفت.
-
چک لیست خود ارزیابی ایزو ۹۰۰۱: ابزار ضروری برای ارتقاء سیستم مدیریت کیفیت
ممیزی ISO یک ارزیابی رسمی است که توسط سازمان بینالمللی استانداردسازی (ISO) انجام میشود تا مشخص شود آیا یک شرکت معیارهای تعیینشده را، معمولاً در زمینه تولید یک محصول یا ارائه یک خدمت، رعایت میکند یا خیر. در ادامه به این مقوله میپردازیم.
-
روایت استاد تاریخ دانشگاه تهران از ۲۵۰۰ سال ایرانشناسی؛
همزاد با فرهنگ و تمدن ایران
گودرز رشتیانی: این سرزمین، از دیرباز، خود یکی از بسترهای اصلی خودآگاهی فرهنگی و تاریخی نه تنها برای ایرانیان بلکه برای تمدن بشری بوده است. در واقع ایرانشناسی در ایران، همزاد با فرهنگ و تمدن ایرانی و پیشنه آن به سدههای پیش از میلاد بازمی گردد
-
۵ تا از عجیبترین مزایده خودروهای جهان
در این مطلب، شما را با ۵ تا از عجیبترین مزایده خودروهای جهان آشنا می کنیم که هر کدام به دلیلی خاص در تاریخ ماندگار شدهاند.
-
میزان خون از دست رفته در جراحی بینی
مدیریت خونریزی در جراحی بینی (رینوپلاستی)، تلاشی هماهنگ میان بیمار و تیم پزشکی در سه مرحله پیش، حین و پس از عمل است تا ضمن حفظ ایمنی و نتایج مطلوب، میزان خون از دست رفته به حداقل برسد. در ادامه به این بحث میپردازیم.
-
معرفی بهترین ناشران کتابهای زبان انگلیسی
در این مقاله قصد داریم به معرفی چند ناشر معتبر کتاب های زبان انگلیسی بپردازیم. پس بدون معطلی به سراغ معرفی این ناشرین میرویم
-
اولین ساعت دیواری جهان
از زمان اختراع اولین ساعت دیواری سالها میگذرد و ما قصد داریم همراه با کارشناسان این مسئله، نگاه دقیقی به تاریخچه ساعت دیواری در جهان بیندازیم.
-
با صدور پیام؛
ابراهیم حیدری درگذشت حاج حسین معینیپور را تسلیت گفت
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با صدور پیام، درگذشت پدر رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی را تسلیت گفت.
-
از سوی نشر نی؛
کتاب «از دارالفنون تا امیرکبیر» نقد و بررسی میشود
نشر نی نشست کتاب «از دارالفنون تا امیرکبیر» را برگزار میکند. کتاب «از دارالفنون تا امیرکبیر» نوشته عباس عبدی، به بررسی تاریخ دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلیتکنیک تهران) از زمان تأسیس آن به عنوان دارالفنون تا تحولات و رشد آن میپردازد.
-
به همت انتشارات «دده»؛
مجموعه شعر «بِه وقتِ درخت» رهسپار بازار کتاب شد
مرکزی– کتاب مجموعه شعر «بِه وقتِ درخت» سروده مرتضی لطیفی شاعر اراکی منتشر و رهسپار بازار کتاب شد.
-
نگاهی به کتاب «وزارت در اندیشه تاریخنگاران عهد ایلخانی»؛
آخرین امید ایرانیان
وزیران آخرین امید ایرانیانی بودند که ویرانی ملک و مملکت خود را میدیدند و راهی جز تسلیم و پذیرش قوانین قوم غالب نداشتند؛ قوانینی که با سیاست ورزی وزیران و حضور پررنگ ایشان در مناسبات قدرت تعدیل شد
-
کارنامه حسن کامشاد، در گفتوگوی ایبنا با عبدالله کوثری؛
حسن کامشاد با شادی و رضایت از انجام رسالتش از این دنیا رفت
عبدالله کوثری در گفتوگو با ایبنا گفت: درگذشت حسن کامشاد ضایعهای بزرگ برای فرهنگ و ادبیات ایران است. او زندگی پرباری داشت و با ترجمههای ارزشمندش خدمتی بزرگ به وطنش کرد. کامشاد و دوست نزدیکش، شاهرخ مسکوب، نمونههایی درخشان از فرزندانی بودند که به وظیفه فرهنگی خود در قبال جامعه عمل کردند.
-
صالحیامیری در دیدار با موحد؛
استاد موحد «نماد پیوست خرد، معنا و هویت» است
صالحیامیری موحد را «نماد پیوست خرد، معنا و هویت» دانست و اظهار داشت: در زمانه بحران معنا، وجود فرزانهای چون موحد، موهبتی تاریخی برای صیانت از میراث معنوی ایران است. او تجسم عینی عقلانیت تاریخی ایران است؛ میراث زندهای که باید در تراز ملی، منطقهای و جهانی بازشناسی و بازنشر شود.
-
نگاهی به کتاب «أرسطو فی ثوبه العربی»؛
معلم اول به روایت اعراب
کتاب أرسطو فی ثوبه العربی که در سال ۲۰۲۵ م در قاهره منتشر شده است، به تأثیرپذیری فرهنگ عربی دورۀ عباسی و بهطور خاص نثر عباسی از اندیشههای ارسطو، بهویژه منطق، جدل و استدلال پرداخته و جلوههای فلسفی را در آثار سدۀ چهارم هجری قمری تبیین میسازد
-
گزارش تصویری
نگاهی به کتابخانه ملک
یکی از دیدنیترین موزه های پایتخت موزه ملک است که با نام موزه و کتابخانه ملک نیز شناخته می شود. کتابخانه ملک یکی از شش کتابخانه بزرگ ایران شمار میرود که سه هزار سال از تاریخ و فرهنگ ایران را در دل خود جای داده است. /عکاس:فاطمه عابدی
-
در باغ موزه قصر برگزار میشود؛
عبور از شط؛ روایتی متفاوت از ایستادگی
به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر ،باغ موزه قصر میزبان مراسم رونمایی از کتاب «عبور از شط» خواهد بود.
-
امیر مازیار در نشست نقد و بررسی «کارستان اندیشه»؛
تخیل را نه آغاز دروغ، بلکه آغاز خردورزی بدانیم
امیر مازیار: کتاب «کارستان سخن» گامی مهم در جهت بازشناسی کارکرد تخیل در شاهنامه است. باید بتوانیم ورای دوگانه سادهانگارانه واقعیت / تخیل حرکت کنیم و تخیل را نه آغاز دروغ، بلکه آغاز خردورزی بدانیم.
-
با رویکرد عدالت فرهنگی؛
«سرزه پشتبند» کتابخوانترین روستای شمیل بندرعباس شد
هرمزگان - با رویکرد عدالت فرهنگی، «سرزه پشتبند» کتابخوانترین روستای شمیل بندرعباس شد.
نظر شما