برگزیده
-
گفتوگو با علیرضا بهشتی به مناسبت درگذشت السدیر مکاینتایر ؛
فضیلتگرای ارسطویی
به نظر میرسد تفسیری که مکاینتایر از نظریه بحران معرفتشناختی ارائه میدهد، ما را در فهم تحولات فکری تاریخ ایران بسیار کمک میکند.
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
-
گفتوگو با مهدی خسروانی، مترجم «شناسایی پروپاگاندای رسانهای»؛
رسانه و حقیقت
رسانه حتی اگر عزم بیطرفی داشته باشد «نمیتواند» بیطرف باشد، هم به دلیل محدودیتهای نگرش خودش، هم به دلیل جبر مخاطب که مجال بیطرفی را از رسانهها سلب میکند.
-
نامهایی که زندهاند؛
آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
چرا دیگر نامی مثل «اِما بوواری» یا «آنا کارنینا» در ذهنها نمیماند؟ در دورانی که نامها بیشتر در شبکههای اجتماعی و سیاست شنیده میشوند تا در رمانها، جای شخصیتهای ماندگار ادبی کجاست؟ نگاهی دوباره به سخنان اینگبورگ باخمن ما را به این پرسش مهم میرساند: آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
-
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی؛
کتاب، موزههای تاریخی و میراث مستند ایران
مراجعه به کتاب راهنمایی که برپایهی اطلاعات دست اول و نقشههای بهکارآمدنی نوشته شده باشد نه تنها برای گردشگران و بازدیدکنندگان میراث تاریخی و فرهنگی ضرورت دارد، بلکه برای متخصصان و کارشناسان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
-
گفتوگوی ربکا سولنیت با ایندیپندنت؛
راههایی که مستقیم نیستند/ در ستایش ناداستان بهمثابه ادبیات مقاومت
ربکا سولنیت نویسنده، مورخ و فعال اجتماعی آمریکایی است که به دلیل آثارش در زمینههای فمینیسم، محیطزیست، تاریخ فرهنگی و عدالت اجتماعی در کتاب جدیدش مثل سایر کتابهایش اعتقاد دارد که داستان قله ادبیات نیست بلکه مستندنویسی هم راهی تدریجی به سوی موفقیت محسوب میشود.
-
پرفروشهای جامی در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران ؛
استقبال کتابخوانهای ایرانی از نیچه و یونگ
نشر جامی در آخرین روز از برگزاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فهرست پرفروشترین آثار خود را اعلام کرد؛ فهرستی که در آن نام فیلسوفان و متفکرانی همچون فردریش نیچه و کارل گوستاو یونگ بیش از دیگران به چشم میخورد.
-
گفتوگو با هایده مشایخ در نمایشگاه کتاب؛
جشنها به جای جنگها
هایده مشایخ: در کتابهای تاریخی بین ایران و روم رسم است که تاریخ جنگها بیشتر دیده میشود اما این کتاب به مناسبات خارج از دوره جنگها میپردازد و با جشنهای همدیگر آشنا میشدند
-
رونمایی کتاب در دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور دکتر محسن جوادی؛
«صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی»
از کتاب «صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی» نوشته رضا الهیمنش جمعه ۲۶ اردیبهشتماه با حضور دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب رونمایی شد
-
عباس عراقچی در بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب:
«قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است
وزیر امور خارجه: کتاب «قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است و هدف از نگارش آن، انتقال این تجربهها به نسل جوان و دانشجویان روابط بینالملل بوده است.
-
پیشنهاد کتابهای روزبه زرینکوب در نمایشگاه سی و ششم؛
از «فیسبیلالله» تا «موسی و گرشاسب، اردشیر و هرود»
روزبه زرینکوب، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران به چند کتاب تاریخی اشاره کرد که در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مورد پسندش واقع شده بود.
-
قاجارها در نمایشگاه کتاب سی و ششم؛
«حظ کردیم و افسوس خوردیم»
در گشتوگذاری که میان غرفههای سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشتیم، از موسسات نشر در رابطه با آثار پرفروش با موضوع تاریخ قاجار پرسوجو کردیم.
-
موسسه فرهنگی اکو در نمایشگاه کتاب رونمایی کرد؛
نامههای شخصی علامه اقبال به همکلاسیاش
این اثر دفتر خاطراتی از علامه اقبال است و نویسنده آن خاطرات، نخستین دختر مسلمان از شبه قاره هند است که جهت تحصیل در مقطع دکتری به اروپا رفته بود و آن دختر خانم عطیهبیگمفیضی دوست و همکلاسی اقبال بود.
-
سید حسن امین در نمایشگاه کتاب؛
شاهنامه را انتخاب کنیم
سید حسن امین: بررسی ویژگیهای نظیرهگویی در شاهنامه امین براساس شاهنامه فردوسی است. زیرا این نظیره علاوه بر مشابهتهایی که با شاهنامه فردوسی دارد، مطالبی را در تکمیل بخشهای تاریخی شاهنامه فردوسی آوردهام.
-
حسین ابوالحسن تنهایی با گفتوگو با ایبنا در نمایشگاه کتاب؛
خوانش مکتب شیکاگو دچار کجفهمی شده
متأسفانه کمشدن فرصتهای زندگی که نتیجه خرابی دستگاههای اقتصادی مملکت است، انگیزههای هزینه کردن در کار کتاب را هم برای ناشران از بین برده و هم برای خوانندگان.
-
انتشارات هیرُمبا در نمایشگاه کتاب منتشر کرد؛
شاهنامه شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان
شاهنامه برجستهترین و شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان به شمار میرود و نمیتواند تنها برآمده از پندار فردوسی و سرودگویی باشد.
-
گفتگوی اختصاصی ایبنا با مصطفی ملکیان
نباید کتاب را مانند روزنامه خواند
ملکیان: باید هنگام مطالعه، نکات مهم را علامتگذاری کرد یا در دفتر جداگانه نوشت. یک کتابخوان خوب کسی است که وقتی کتابش را باز میکنید، بتوانید بفهمید تا کجا مطالعه کرده و چه نکاتی برایش مهم بوده است.
-
پیشنهاد کتاب وزیر علوم در گفتوگو با ایبنا در حاشیه نمایشگاه؛
«انسان و ایمان»، «دیروز دانش» و «روانشناسی باور»
سیمایی صراف: افزایش قیمتها باعث شده که خانوادهها، در تنظیم سبد هزینههای خود، اگر مجبور به حذف کالایی شوند، متأسفانه کتاب را کنار میگذارند، و این مسأله بسیار تأسفبرانگیز است.
-
چیستی ایرانشناسی؛ ایرانشناسی دیروز و امروز؛
مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی»
عسکر بهرامی به نقش کلیدی «زبان ایرانی» به عنوان یکی از بهترین مؤلفهها در تعریف مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی» که در طول هزاران سال و در گستره جغرافیایی وسیعی از چین تا سوریه استمرار داشته، اشاره کرد.
-
بنیاد ملی پاکستان ««عمر خیام؛ حیات، فلسفه، و شعر» منتشر کرد؛
از هواشناسی و نجوم تا جبر و تعیین چگالی
خیام با فهم ویژگیهای انسان، رسالت جهانی خود را به زبانی که همه انسانها در گذشته، حال و فردا میشناسند، به بیان آورد. از کودکی، محصلی کوشا بود و حافظهای فوقالعاده داشت
تازهها
-
«چهل کلاغ» منتشر کرد؛
«غبارزدگان» در بازار کتاب
کتاب جدید امیرابراهیم جلالیان با نام «غبارزدگان» منتشر شد.
-
با حضور مترجم اثر؛
کتاب بختیار علی نقد میشود
نشست نقد و بررسی کتاب «بندر فیلی» نوشته بختیارعلی با حضور مریوان حلبچهای مترجم اثر برگزار میشود.
-
از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی؛
کتاب «تاریخ اجتماعی؛ مسائل، راهبردها و روشها» نقد و بررسی میشود
کتاب «تاریخ اجتماعی؛ مسائل، راهبردها و روشها» از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نقد و بررسی میشود.
-
ورود استودیو جیبلی برای اقتباس از رمانها و آثار ادبی
استودیو جیبلی یکی از برجستهترین استودیوهای انیمیشنسازی در جهان است که در سالهای اخیر با استفاده از هوش مصنوعی آثار هنری خلق کرده که مرزهای سینمای انیمیشن را گسترش داده است .
-
پس از ۷۹ سال اتفاق افتاد؛
بازگشت نسخ خطی ابریشمی ۲۳۰۰ ساله چین از آمریکا به پکن
دو جلد از کهنترین نسخ خطی ابریشمی چین، مربوط به دوران ایالات جنگطلب، پس از نزدیک به هشت دهه اقامت در ایالات متحده، به پکن بازگشتند.
-
معرفی کتاب؛
چگونه با «تفکر سیستمی» آینده را رقم بزنیم؟
خراسانرضوی - کتاب «تفکر سیستمی در کسبوکار و مدیریت؛ اصول و روشها» به قلم اومیت بیتیچی و اگنسا اسپنلیس و با ترجمه علی سیبویه و سیدعلی دخیلعلیان که به تازگی توسط انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد رهسپار بازار کتاب شده، اصول اساسی تفکر سیستمی را ارائه میدهد تا خواننده توانایی مشاهده یک مسئله، در سیستمی گستردهتر و بهصورت کلّیتر را داشته باشد.
-
رابرت مکفارلین در گفتوگو با گاردین:
گاهی حس میکردم رودخانه مرا مینوشت!
رابرت مکفارلن ساختار کتاب جدیدش را به «چرخه آب» مانند کرده است. سفری که از چشمههای نزدیک خانهاش آغاز، از کوهستانها به دریا سرازیر و در نهایت به همان چشمهها بازمیگردد. او میگوید در این میان، زبانش نیز چنان سیال شده که گویی «رودخانه او را مینوشته است».
-
نگاهی به ترجمههای تاریخی حسن کامشاد در گفتوگو با معصومعلی پنجه؛
مسکوب به کامشاد گفت تاریخ بیهقی بخواند
معصومعلی پنجه گفت: نکتهای که باید به آن اشاره کنم این است که هیچ یک از ترجمههای مرحوم حسن کامشاد صرفا ترجمه نیست، یعنی زندهیاد حسن کامشاد یک مترجم مولف بود.
-
قهرمان فراموششده یا بازمانده زیرک؛
آیا نقطهویرگول در معرض انقراض است؟
پرسش اصلی اینجاست: آیا ادبیات امروز جرات بازی دوباره با چنین نشانههایی را دارد؟ یا محکوم است که تنها از پشت شیشه نوستالژی، نقطهویرگول را تماشا کند؟
-
میرکیانی در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد:
بازنویسی؛ پلی میان ادبیات کهن و دنیای کودکانه امروز
محمد میرکیانی، نویسنده کودک و نوجوان، بازنویسی و بازآفرینی ادبیات کلاسیک را راهی برای پیوند نسل امروز با گنجینه ادبیات کهن میداند. او معتقد است با سادهسازی و جذابکردن قصههای قدیمی، میتوان کودکان را به دنیای غنی حکایتها و افسانهها علاقهمند کرد و زمینهای برای آشنایی عمیقتر آنان در آینده فراهم آورد.
-
یکشنبهها با منطقالطیرِ عطار - ۲۱
پرسش مرغان از هدهد
خراسانرضوی - بعد از عذر و بهانههای این ۱۰ پرنده یعنی بلبل، طوطی، طاووس، بط، کبک، همای، باز، بوتیمار، بوف و صعوه، دیگر پرندگان نیز شروع کردند به عذر و بهانه آوردن و سوال اصلیشان را از هدهد پرسیدند.
-
نشر گویا منتشر کرد؛
مجموعه شعری از محمود درویش
مجموعه شعر محمود درویش به نام «باران نامهای عاشقانه است» با ترجمه یدالله گودرزی منتشر شد.
-
صبح دوشنبه برگزار میشود؛
رونمایی از دایرهالمعارف ارتش جمهوری اسلامی ایران
از دایرهالمعارف هشتجلدی دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور فرماندهان ارشد نظامی و مسئولان اجرایی در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش رونمایی میشود.
-
با صدور پیام؛
وزیر فرهنگ به رئیس کتابخانه مجلس تسلیت گفت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با صدور پیام درگذشت پدر رئیس کتابخانه مجلس را تسلیت گفت.
-
جشن خوردادگان آیینی برای پاسداشت آب؛
نیایش بر لب جویبار و چشمهها
امشاسپند خورداد نگهبان آبها است، هم در جهان مادی و هم در اندیشهی مینوی. در اوستا آمده است که ایزد تیشتر، همان ستارهی بارانآور، با همکاری باد و فروهر نیاکان نیک، آب را از آسمان به زمین میآورد و همه جا را سیراب میکند.
-
ناتوانی دنیای تصویر از بازنمایی اندیشه نویسندگان بزرگ
چرا اقتباس از رمانهای فلسفی شکست میخورد؟
اقتباسهای ضعیف از رمانهای فلسفی نشان میدهد دنیای تصویر همچنان در انتقال و بیان مفاهیم عمیق فلسفی از دنیای کلمات عقبتر است.
-
در انتشارات صاد؛
رمان «بیکَمبو» منتشر شد
کتاب «بیکَمبو» به قلم مولود سوزنگران در انتشارات صاد راهی بازار کتاب شد.
-
نگاهی به کتاب «پهلوان محمود پوریای ولی و کنزالحقایق وی»؛
زندگی و زمانه پهلوان اول خوی
کتاب «پهلوان محمود پوریای ولی و کنزالحقایق وی» میگوید چرا کسانی مانند پوریای ولی به چنین جایگاهی والا و محبوبیتی بسیار نزد تودههای عوام رسیدهاند و باورهای تودههای مردم درباره پوریای ولی چیست و سپس شخصیت واقعی پوریای ولی در تاریخ جستوجو میشود.
-
نویسنده کتاب «ستاره ای که ماه شد» در گفت و گو با ایبنا؛
مخاطب خاکستری با داستان ارتباط بهتری برقرار میکند
مصطفی رضایی، نویسنده گفت: در کتاب «ستارهای که ماه شد»، از روایت مستند صرف فاصله گرفتم، چرا که معتقدم مخاطب عام، بهویژه مخاطب خاکستری، با زبان داستانی بهتر ارتباط برقرار میکند.
-
وقتی استایل، هنر میشود؛
رونمایی از کتاب «فرهنگنامه بصری استایلها» با حضور پژوهشگران مد
به همت انتشارات آبان و با همکاری فشن مدیوم، نشست رونمایی از کتاب «فرهنگنامه بصری استایلها» با عنوان فرعی «استایل به مثابه اثر هنری بر تن آدمی» برگزار میشود.
نظر شما