به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب سیامین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و صنایع وابسته صبح (چهارشنبه (۲۲ آذرماه) با حضور محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزیر صمت، مونا ابرو فراخ، مدیر دفتر صنایع سلولزی وزارت صمت، حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران و جمعی از فعالان صنعت چاپ کشور گشوده شد.
در ابتدای این مراسم، مجیدرضا اسماعیلزاده نماینده اتحادیه چاپخانهداران در سخنانی گفت: از تلاش صنعت چاپ طی یکسال گذشته شامل طراحان، مهندسان، چاپخانه داران و فعالان این حوزه تشکر کنم، این نمایشگاه امروز در شرایط دشوار اقتصادی و گرههای اجتماعی تشکیل شده و ولی مثل نور مسیر همکاران ما را روشن نگه میدارد.
وی افزود: پیشرفت و حرکت ضرباهنگ صنعت چاپ قلب تپنده صنعت و تولید را در ایران نشان میدهد، خانواده صنعت چاپ همواره به فکر تولید پوشش تولیدات مختلف است.
اسماعیلزاده با بیان اینکه اصحاب صنعت چاپ و بستهبندی به خود میبالند که در تولیدات داخلی نقش دارند، ادامه داد: صنعت چاپ نقش مهمی در صادرات غیرنفتی بر دوش میکشد و نقش هنر و صنعت ایرانی در رونق و اعتلای مصرفکنندگان اهمیت دارد.
بهگفته وی صنعت با وجود تمام تضادها و کُندیها متوقف نشده و امروز اصحاب صنعت چاپ و بستهبندی بهعنوان یک خانواده کامل انتظارات زیادی دارند.
حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران دیگر سخنران این نشست بود، وی با بیان اینکه چاپ، یک صنعت بین بخشی است و رویکرد کشور بیشتر بر صنعت نشر است، گفت: در عرصه بینالمللی ۷۵ درصد رویکرد این صنعت بستهبندی و چاپ بستهبندی است، امیدوارم این صنعت با قدمت و شرایطی که در کشور وجود دارد بتواند مثل سابق اثر خود را در موضوعات اقتصادی داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم سرمایهگذاری در دنیا، چاپ و بستهبندی استاندارد و قابل قبول است، ما نیز براساس فرهنگ خود، این صنعت قبل از هر صنعت دیگری جایگاه داشته و از آنجایی که ایرانیان اساساً هنرمند هستند، با تلفیق هنر ایرانی و صنعت چاپ میتوانیم حرفی برای گفتن داشته باشیم.
رستگار بیان کرد: توصیه میکنم کار بخشی خصوصی به خودمان واگذار شود، البته به حمایت و کمک دولت نیاز داریم؛ زیرا هرجا دولت حمایت کرده موفق بودیم و تجربه کارهای موفق نیز نشاندهنده همین موضوع است.
بهگفته رئیس اتاق اصناف، شرایط سخت است اما با شناخت از صنعت چاپ و صنایع مرتبط و رویکرد دولت و حمایتها میتوانیم موفقیت نهایی را به دست آوریم.
در ادامه این آیین، محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت نیز در سخنانی گفت: برای صنعتی شدن و آباد شدن کشور اقدامات زیادی باید انجام بدهیم برنامه و سرمایهگذاری تولید صادرات نیازمند مقدمات زیرساختی است.
وی با بیان اینکه یکی از پازلهای اصلی که همیشه به آن تاکید شده اما کمتر مورد توجه قرار گرفته، توجه به حوزه صنعت چاپ و بستهبندی است، عوان کرد: صنعت چاپ در ایران قدمت زیادی دارد، در جامعهشناسی سازمانها، چاپخانهها از نخستین سازمانها در ایران به شمار میآیند، اگر پیشرفتی در فرهنگ، کتاب، تعلیم، تربیت و معارف دینی داریم، اگر امروز در هر خانهای قرآن کریم، مفاتیح و دیوان حافظ داریم مرهون صنعت چاپ است.
برادران با طرح این موضوع که صنعت چاپ یک ماموریت سنگین و کارکرد متفاوت دارد، ادامه داد: این صنعت در بعضی کشورها جزو ۱۰ صنعت اول و در برخی کشورها در میان سه صنعت اول کشورها است و شامل صنعت بستهّبندی و صنعت چاپ و تمام اجزای آنها در حوزه چاپ الکترونیک، دیجیتال، سهبعدی، افست و.. میشود.
وی بیان کرد: بخشی که بهعنوان نما و پوشش کالا و جزیی از محصولات است، تمام محصولات نیاز به بستهبندی دارد و در برخی مواقع بین ۳۰ تا ۴۰ درصد ارزش یک محصول به بستهبندی آن است.
برادران با اشاره به اهمیت موضوع بستهبندی در نگاه رهبر معظم انقلاب نیز توضیح داد: وقتی بحث صادرات و کیفیت کالای ایرانی مطرح شد، همه را به موضوع بستهبندی توجه دادند و فرمودند که یکی از اقداماتی که صاحبان صنایع باید انجام بدهند این است که در حوزه کیفیت و بستهبندی با طراحی مناسب توجه بیشتری انجام شود که این موضوع یک توصیه بهجا و درست است.
وی با بیان اینکه با وجود همه پیشرفتها باز هم نسبت به سایر کشورها و رقبای خود عقب هستیم و باید بپذیریم که در این حوزه به جهش نیاز داریم، گفت: در کنار مهندسان چاپ و چاپخانهداران با تجربه ما به طراحان و ناظران چاپ نیاز داریم؛ اگر میخواهیم این حوزه در کشور قوی شود صرفاً با ماشینآلات و طراحی نمیشود بلکه در کنار آن باید به زیست بوم صنعت چاپ برسیم، زیست بومی که در آن جایگاه شرکتهای طراح و ناظر در کنار شرکتهای تولیدکننده چاپ مشخص باشد.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت همچنین بر لزوم توجه به تولید انبوه و سلایق جدید مشتریان تاکید و بیان کرد: در جهان، مشتریان محصولی را استفاده میکنند که علاوه بر ویژگیهای قیمت رقابتی، کیفیت مناسب و تنوع به ملاحظات محیط زیستی هم توجه کند و حتماً باید به این ملاحظات توجه کنیم.
وی ادامه داد: رسالت دیگر صنعت چاپ، توجه به طراحی و سواد بصری ایرانی و پاسداشت زبان فارسی است، اگر میخواهیم تولیدات ایرانی بهعنوان یک نام و نشان تخصصی در جهان معرفی کنیم، حتماً باید در کنار آن به خط و طراحی خودمان هم توجه کنیم.
برادران همچنین درباره استفاده از ظرفیتهای رقابتی صنعتی، عنوان کرد: اگرچه وزارت صمت با ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی چاپی ارتباط دارد اما تنها ۵ هزار و ۲۸۵ واحد مجوز صنعتی دارند، اگر تولید و چاپ صنعتی شد، میتوانیم با سایر حوزهها و کشورها رقابت کنیم.
وی صنعت چاپ را یک صنعت مکمل و دماسنج صنایع دیگر دانست و افزود: اگر حال شما خوب باشد حال صنایع دیگر نیز خوب خواهد شد، امروز با فرسوده بودن ماشینها مواجه هستیم همچنین با کمبود نیروهای تکنسین متخصص روبهروییم و اگرچه داریم ولی الان همچنان به این مورد نیاز داریم.
برادران همچنین ادامه داد: سال ۱۴۰۰ حدود ۸۰۰ هزار تن محصولات چاپ صنعتی داشتیم، این عدد سال ۱۴۰۱ به ۸۵۸ هزارتن رسید، امیدواریم امسال به ۹۰۰ هزار تن برسد و پیشبینی شده تا سال ۱۴۰۶ بالغ بر یک میلیون تن باشد.
به گزارش ایبنا؛ در این رویداد ۵۳۰ شرکت داخلی و خارجی شامل ۴۵۶ شرکت داخلی و ۷۴ شرکت خارجی در فضایی به وسعت ۴۵ هزار مترمربع و هشت سالن جدیدترین دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتهاند.
بخش عمده شرکتکنندگان خارجی در این نمایشگاه از کشور چین هستند و نمایندگانی نیز از ایتالیا و آلمان هم در سالن ۳۵ نمایشگاه حضور دارند.
همچنین در پایان این مراسم سند راهبردی صنعت چاپ ایران رونمایی و از منا ابروفراخ مدیرکل صنایع سلولزی، چاپ و نوشتافزار وزارت صمت، محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت، محمود سیجانی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، میریونس جعفری، پیشکسوت صنعت چاپ، بهمن پورکلباسی، صحاف و بیژن گلستانیان فعال صنعت چاپ تقدیر شد.
سیامین نمایشگاه بینالمللی چاپ، بستهبندی و صنایع وابسته تا ۲۵ آذرماه از ۸ صبح تا ساعت ۱۵ در نمایشگاه بینالمللی تهران برپا است.
نظر شما