شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۵
باید اهالی قلم کشورهای دیگر را نسبت به غزه حساس کنیم

احسان عباسلو، نویسنده و منتقد ادبی گفت: اولین رسالت نویسندگان و فعالان رسانه در شرایط حساس کنونی، اطلاع رسانی از شرایط موجود و وخامت اوضاع در غزه برای همراه کردن اهالی قلم در سراسر دنیاست.

احسان عباسلو درباره وظیفه اهالی قلم با توجه به جنایات رژیم غاصب صهیونیستی و کودک‌کشی‌های اخیر در غزه به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: اولین رسالت اهالی فرهنگ و رسانه در شرایط حساس کنونی، اطلاع‌رسانی از شرایط موجود و وخامت اوضاع است. اهالی رسانه، مخاطبان خود را دارند و می‌توانند اطلاع‌رسانی گسترده‌ای داشته باشند و توجه قشر وسیعی از مردم را به واقعیات جنگ نابرابر اسرائیل و فلسطین جلب کنند.

این نویسنده بیان کرد: اهالی رسانه باید در مورد وخامت اوضاع موجود در فلسطین و ظلمی که علیه زنان و کودکان به خاطر حملات رژیم صهیونیستی رخ داده است، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی کنند. اهالی فرهنگ و رسانه با سلاح قلم نه تنها باید وضعیت موجود را تبیین کنند بلکه باید تبعات حملات رژیم صهیونیستی به فلسطین را نیز تبیین و تشریح کنند. در حقیقت آنها باید وضع آتی را نیز پیش‌بینی و تصویر ناراحت‌کننده عواقب این جنایات را روشن کنند و به جهانیان هشدار دهند.

وی با بیان اینکه اهالی رسانه در لابه‌لای کارهای خود باید خبری از جنایات رژیم غاصب صهیونیستی منتشر کنند، افزود: یکی از رسالت های اهالی قلم، آوردن اخبار فلسطین در دل آثار خود است در این صورت توجه مخاطبان بیشتر جلب می‌شود و اثرگذاری هم افزایش پیدا می‌کند.

عباسلو با اشاره به اینکه اهالی قلم می‌توانند در چنین شرایط حساسی جریان‌ساز باشند، گفت: با تشکیل گروه‌هایی برای روشن کردن جنایات رژیم صهیونیستی می‌توان تأثیرگذاری بیشتری ایجاد کرد. اهالی رسانه و فرهنگ با حرکت‌های جمعی مانند برگزاری نشست، همایش و جشنواره‌هایی با محوریت فلسطین و تبیین شرایط زنان و کودکان می‌توانند جریان‌سازی بیشتری داشته باشند.

این منتقد ادبی عرصه فرهنگی را عرصه‌ای گسترده دانست و افزود: اهالی فرهنگ و قلم می‌توانند با راه‌های مختلف به صورت فردی و جمعی روشنگری کنند و حقایق را به مردم نشان دهند. آنها می‌توانند کارهای مثبت و زیادی در جهت بازدارندگی انجام دهند تا این اتفاقات در آینده تکرار نشود و همچنین جوامع بین‌المللی به خودشان بیایند و بیدار شوند.

عباسلو که از امضاکنندگان بیانیه اخیر جمعی از اهالی فرهنگ و رسانه در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطین است، عنوان کرد: به اهالی رسانه پیشنهاد می‌کنم که با اهالی قلم و فرهنگ کشورهای اسلامی ارتباط برقرار کنند و یک حرکت جمعی داشته باشند تا سازمان ملل را مجاب کنند که یک بازنگری در شیوه عملکرد خود داشته باشد با اتحاد و همکاری اهالی فرهنگ و رسانه کشورهای اسلامی یک موج رسانه‌ای بین‌المللی شکل می‌گیرد که تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.

نویسنده کتاب‌هایی همچون «الینار» و «نیمه زخمی شب» در پاسخ به این سؤال که جای چه موضوعاتی را در رمان و داستان‌هایی که در کشورمان با محوریت فلسطین نوشته شده است خالی می‌بینید؟ گفت: جنبه‌های معمولی مبارزات رزمندگان همیشه در آثار بوده است و درباره حملات رژیم صهیونیستی به فلسطین با توجه به اینکه موضوع زنان و کودکان حادتر است باید در مورد آنها و شرایطشان نوشت. در حقیقت نویسندگان ما باید به زنان و کودکان فلسطین توجه ویژه‌ای داشته باشند و این موضوع را دستمایه آثار خود کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها