سه‌شنبه ۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۷
درخواست ۱۰۰۰ دستگاه خودرو از «صمت» برای توسعه ناوگان کتابخانه‌های سیار

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین معرفی پایتخت کتاب بر مشارکت دستگاه‌ها برای توسعه فروشگاه‌های کتاب، از درخواست وزارت ارشاد از وزارت صمت برای توسعه ناوگان کتابخانه‌های سیار خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین انتخاب و معرفی هشتمین پایتخت کتاب ایران با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و مهدی جمالی‌نژاد، معاون عمران و توسعه امورشهری و روستایی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

اسماعیلی ضمن تشکر از فعالان حوزه فرهنگ و هنر کشور برای اعلام موضع درباره جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم غزه و قدردانی از متولیان برگزاری پایتخت کتاب، گفت: جا دارد ابتدا یاد و نام شهدای عزیز غزه را گرامی بداریم و اظهار همدردی و همراهی کنیم با مردم مسلمان، مظلوم و مقتدر فلسطین که با مقاومت خود حماسه بزرگی را آفریدند. موظف هستیم این حماسه بزرگ را روایت کنیم و مقاومت‌های مردم مظلوم فلسطین به‌ویژه غزه را پاس بداریم. باید ندای مقاومت مردم فلسطین را با استفاده از حوزه جذاب و تاثیرگذار فرهنگ و هنر به سمع و نظر همه آزادی‌خواهان و عدالت‌طلبان در جهان برسانیم. هراعلام نظر و حضوری درباره مردم مظلوم غزه مهم و تاثیرگذار است.

رویداد پایتخت کتاب در توسعه فرهنگ مطالعه موثر است

وی افزود: برنامه پایتخت کتاب، جای خودش را در رویدادهای فرهنگی کشور پیدا کرده است. امیدواریم با استمرار بیشتر رویداد پایتخت کتاب ایران، اتفاقات مهمتری در حوزه فرهنگ و هنر کشور رخ دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن تشکر و قدردانی از اقداماتی که در شهرهای مختلف برای مشارکت در رویداد پایتخت کتاب ایران انجام دادند، افزود: ۱۵۰ شهر در رویداد پایتخت سال کتاب ایران حضور داشتند. جلسه‌ای را در مجموعه فرهنگی برج آزادی تهران داشتیم که در بررسی نیمه‌نهایی، ۱۲ شهر دوستدار کتاب معرفی شدند.

اسماعیلی با بیان این مطلب که رویداد پایتخت کتاب ایران، برای دست‌اندرکاران از جنبه‌های تبیینی، ترویجی، تبلیغی و فرهنگسازی بسیار مهم است، گفت: این رویداد را انتخاب کردیم تا با امکان بسیج منابع و امکانات بتوانیم به هدف اصلی خود برسیم؛ یعنی افزایش سرانه مطالعه، توسعه زیرساخت‌های کتاب و کتاب‌خوانی، تقویت حضور گروه‌های مردمی و تشویق بیشتر نهادهای حاکمیتی و عمومی برای حضور در این عرصه محقق شود. امیدواریم سال‌های آینده آمار مشارکت در این رویداد افزایش پیدا کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در کل کشور، هزار و ۴۴۰ شهر داریم که از این تعداد ۱۰ درصد در رویداد پایتخت کتاب مشارکت کردند. یکی از هدف‌گذاری‌ها، افزایش مشارکت کمّی شهرها در سال‌های آینده است. امیدواریم همکاران بتوانند سطوح ارزیابی دیگر را تعریف کنند و این مسئولیت‌ها صرفاً بر عهده شهرها نباشد و حوزه پشتیبانی آن‌ها در استان‌ها و نهادهای بالادستی در یک فرآیند ارزیابی در حوزه کتاب مورد توجه قرار گیرد. علاقه‌مندیم این وضعیت با یک اقبال بیشتری ادامه پیدا کند.

اعلام درخواست به وزارت صمت برای تامین ۱۰۰۰ دستگاه ویژه کتابخانه سیار

اسماعیلی با اشاره به رایزنی با وزارت صمت برای توسعه ناوگان کتابخانه سیار افزود: اهتمام همکاران در مجموعه فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه نهاد کتابخانه‌ها، توسعه فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی است. با دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، تحقق هدف توسعه کتابخانه‌های سیار در سراسر کشور را پیگیری می‌کنیم؛ از وزارت کشور و وزارت صمت درخواست تامین بیش از هزار وسیله نقلیه جدید با امکان تبدیل به کتابخانه سیار را داریم. تلاش می‌کنیم اهداف خود را در حوزه کتاب و کتابخوانی تکرار کنیم تا محقق شود.

وی ادامه داد: زمانی در حوزه تامین کاغذ در کشور وارد عمل شدیم که تولید آن ۵ هزار تُن بود؛ گفتیم می‌توانیم در تولید کاغذ تحریر خودکفا شویم و امروز میزان تولید به ۸۰ هزار تُن رسیده؛ امید است جشن بزرگ خودکفایی را در کشور برگزار کنیم. امسال توانستیم بیش از ۱۵۵ میلیون جلد کتاب درسی آموزش و پرورش را با ۴۵ هزار تُن کاغذ ایرانی به تولید رسانده و چاپ کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به توجه دولت به مقوله فرهنگ گفت: درهر سفر استانی جناب آقای رئیسی، رئیس جمهور، بخش درخورتوجهی از اعتبارات فرهنگی به تکمیل کتابخانه‌های کشور اختصاص یافته است. مطالبه زیادی از شهرهای مختلف کشور در حوزه کتاب و کتابخوانی وجود دارد و امید است موضوع گسترش کتاب و کتابخوانی در همه شهرهای کشور اتفاق بیفتد. استاندار بوشهر نیز پیگیر این همین موضوع بود. از هر همکاری در این زمینه استقبال می‌کنیم، نگاه اصلی دولت در جمهوری اسلامی ایران، نگاه فرهنگی است.

اسماعیلی ادامه داد: شخصیت‌های علمی، دانشگاهی، فرهنگی، متصدی امور مختلفی در کشور هستند که امیدوارکننده است تا عقب‌ماندگی‌های دهه‌های قبلی حوزه فرهنگ به‌ویژه حوزه زیرساخت را جبران کنند. امید است دسترسی به کتاب، عمومی، عادی و آسان شود.

وی درباره برنامه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توسعه فروشگاه‌های کتاب، افزود: در بحث فروشگاه‌های کتاب، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ، برنامه بسیاری خوبی را برای پیگیری به دولت ارائه کردند، از همه شهرداران به‌ویژه رئیس دبیرخانه پایتخت کتاب ایران و معاون عمرانی وزیر کشور درخواست داریم که در تحقق این رویداد بزرگ، کمک کنند. بایستی فروشگاه‌های بزرگ کتاب را در شهرهای مختلف کشور، رونمایی و افتتاح کنیم تا شهر بوی فرهنگ و کتاب بگیرد. به این معنی کسی که داخل یک شهر متوسط می‌شود دیدن از چند فروشگاه کتاب را در برنامه خود مد نظر قرار دهد.

تکرار بند ج ماده ۹۲ در برنامه هفتم توسعه

عضو کابینه دولت سیزدهم بیان کرد: باید آمار رونمایی از فروشگاه‌های کتاب در سراسر کشور را افزایش دهیم. در بند ج ماده ۹۲ قانون برنامه ششم توسعه بحث استفاده از مجموعه‌های اداری و حتی غیراداری و مسکونی را در بحث کتابخانه و چاپ کتاب در نظر گرفته‌ایم. در نظر داریم این بند را در برنامه هفتم توسعه تصری بدهیم. امید است استانداران، فرمانداران و شهرداران با حذف تعرفه‌های حامل‌های انرژی و قراردادن امکانات در زمینه گسترش کتابخانه‌ها و فروشگاه‌های کتاب در سراسر کشور برای افزایش سرانه مطالعه در کشور به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک کنند.

اسماعیلی افزود: آمارها نشان می‌دهد سرانه مطالعه در ایران از بسیاری کشورها بیشتر است. فارغ از کتاب‌های ادعیه و کتاب‌های دانشگاهی و مدرسه‌ای، سرانه مطالعه در کشور چیزی حدود ۳۵ دقیقه است. این آمار باید افزایش پیدا کند و این موضوع را در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری‌ها، فرمانداری‌ها و استانداری‌ها به‌طور جدی دنبال خواهیم کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین