سه‌شنبه ۲۷ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۲:۳۵
فرآيندهاي دلبستگي در زوج ‌درماني و خانواده‌ درماني

كتاب «فرآيندهاي دلبستگي در زوج ‌درماني و خانواده‌ درماني» با بررسي كاربردهاي «نظريه دلبستگي» در ايجاد سازگاري زوجين و پايبندي آنها به زندگي، به‌زودي از سوي انتشارات دانژه رواه بازار كتاب‌هاي حوزه روانشناسي مي‌شود.\

حسينعلي سازمند، مدير مسوول انتشارات دانژه و نويسنده حوزه روان‌شناسي، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، ضمن بيان اين مطلب، درباره نظريه دلبستگي كه توسط «جان بالبي»، روان‌تحليل‌گر انگليسي، بنيان گذاشته شد، گفت: بالبي بر اين باور است دلبستگي، پيوندي جهان‌شمول است كه در تمام انسان‌ها وجود دارد. به اين معني كه انسان‌ها تحت تاثير پيوندهاي دلبستگي‌هايشان هستند و از بدو تولد چهار مرحله از دلبستگي‌ را طي مي‌كند كه تعيين‌ كننده سبك‌هاي زندگي آنها در آينده است.

وي افزود: بر اساس اين نظريه، دلبستگي در اشكال مختلفي نظير «ايمن»، «اضطرابي» و «اجتنابي» مايه‌هاي اصلي شخصيت و منش فرد را شكل مي‌دهد و در شكل‌دهي رفتارشان درقبال خود و ديگران بسيار موثر است. البته در ميان انواع دلبستگي‌ها، نوع ايمن آن بر ساير موارد برتري دارد.

سازمند ادامه داد: دلبستگي ايمن، فرد را دچار بدبيني نمي‌كند و سبب سازگاري وي با خويشتن خويش و ساير افراد مي‌شود و تلاش روان‌درمانان نيز بر اين است كه اين نوع از دلبستگي را در افراد ايجاد كنند.

مديرمسوول انتشارات دانژه به بررسي مباني اين نظريه در كتاب «فرآيندهاي دلبستگي در زوج ‌درماني و خانواده‌ درماني» اشاره كرد و گفت: نويسندگان اين اثر كه در هر بخش متفاوتند، موارد كاربرد و تأثير دلبستگي را در سازگاري‌هايي كه مي‌تواند در دوره‌هاي نوجواني، سالخوردگي، زناشويي، عشق‌ورزي و تعاملات خانوادگي ايجاد كند، با ذكر مثال‌هاي واقعي بررسي مي‌كنند.

سازمند گفت: كتاب «فرآيندهاي دلبستگي در زوج ‌درماني و خانواده‌ درماني» در شمارگان 1650 نسخه، 552 صفحه و بهاي 100‌هزار ريال تا ماه آينده روانه بازار كتاب خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

اخبار مرتبط

تازه‌ها

پربازدیدها