از مهمترین اخبار هفته بیستوهفتم (از یکم تا هفتم مهر) میتوان به برگزاری ویژه برنامهای در فضای مجازی با نام «دفاع مقدس در ادب پارسی» با حضور جمعی از شاعران حوزه ایران فرهنگی به مناسبت هفته دفاع مقدس اشاره کرد.
رونمایی «در سایه خدا» در کتابخانه پارک شهر
ادارهکل کتابخانههای عمومی استان تهران با مشارکت انتشارات صریر آیین رونمایی کتاب «در سایه خدا؛ تجلی توحید در اشعار کنگرههای شعر دفاع مقدس» را برگزار کرد. این مراسم به مناسبت هفته دفاع مقدس و با حضور معصومه لشگری، نویسنده اثر و جمعی از چهره های ادبی کشور برگزار شد.
نشست ادبی «حکمت دیدار»؛ ویژه برنامه بزرگداشت شمس و مولانا
با حضور جمعی از شاعران حوزه ایران فرهنگی، نشست ادبی مجازی با نام «حکمت دیدار» برگزار شد. در این محفل ادبی که به مناسبت روز بزرگداشت مولانا در پیامرسان اجتماعی بله برگزار شد، شاعران ایرانی و خارجی شعرخوانی کردند.
چهارمین دوره جایزه ملی حسین جلالپور فراخوان داد
فراخوان چهارمین دورۀ جایزۀ ملی حسین جلالپور (جایزۀ مستقل غزل) از سوی دبیرخانۀ این رویداد در بوشهر منتشر شد. این رویداد در این دوره نیز در سه بخش غزلهای ارسالی (حداقل 3 و حداکثر 5 اثر)، مجموعه غزل چاپ شده (مجموعه غزل میبایست در بازۀ زمانی 1 مهر 1400 تا زمان برگزاری چهارمین دوره جایزه چاپ شده باشد.) و پژوهش، مقاله و پایاننامه (مقالات و پژوهشها صرفاً بایستی در خصوص غزل باشد) پذیرای آثار غزلسرایان، پژوهشگران و ناشران است.
اعلام نتایج اولیه نهمین دوسالانه داستان کوتاه نارنج
فهرست شرکتکنندگان در نهمین دوسالانه داستان کوتاه نارنج منتشر شد. علاوه بر شرکت نویسندگانی از تمام استانهای کشور خوشبختانه نویسندگان فارسیزبان مقیم در ۲۱ کشور؛ آلمان، آمریکا، کانادا، افغانستان، سوئد، ترکیه، هند، ایتالیا، چین، ارمنستان، تاجیکستان، فرانسه، امارات متحدهعربی، بلژیک، استرالیا، کویت، ولز، هلند، کرواسی، ایرلند و عمان نیز برای نارنج داستان ارسال کردند. شرکتکنندگان با مراجعه به سایت «نارنج» به نشانی www.naaranj.com میتوانند نسبت به مشاهده اسامی خود که در این سایت قرار داده شد اقدام کنند.
مراسم یادبود اسماعیل سعادت برگزار شد
فرهنگستان زبان و ادب فارسی مراسم بزرگداشتی را به بهانه فرارسیدن زادروز اسماعیل سعادت، نویسنده و عضو پیوسته فرهنگستان برگزار کرد. اسماعیل سعادت متولد پنجم مهر ماه 1304 و درگذشته 12 شهریور 1399، نویسنده و مترجم ایرانی، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مدیر گروه دانشنامه زبان و ادب فارسی و عضو شورای عالی ویرایش سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بود.
انتشار نسخه صوتی اسکندرنامه با صدای ساعد باقری
نسخه صوتی کتاب «خمسه نظامی؛ گنج پنجم، اسکندرنامه» با صدای ساعد باقری از سوی روانه بازار نشر شد.
شناخت تمدن هفت هزار ساله ایران با آموزش فارسی هموارتر است
عبدالمجید ابوالقاسمی، نماینده بنیاد سعدی در فیلیپین گفت: دانشجویان با انتخاب زبان فارسی قدم در مسیر شناخت تاریخ و تمدن ایران زمین میگذارند که دارای پیشینه قریب به هفت هزار سال تمدن، فرهنگ، تاریخ و حاوی گستره فکری متفکران و دانشمندان برجسته علوم است.
تمدید مهلت ثبتنام برای حمایت از پژوهشهای حوزه آموزش فارسی
مهلت ثبتنام برای بهرهمندی از طرحهای حمایتی بنیاد سعدی از پژوهشهای کاربردی، رسالههای دکتری و پایاننامههای مرتبط با آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان تا سیام مهرماه تمدید شد.
۱۳۱ کتاب درسی قدیمی بر روی وبگاه فرهنگستان زبان
به منظور تسهیل کار پژوهشگران و دسترسی آسان به منابع، مجموعهای از ۱۳۱ عنوان کتاب درسی زبان و ادب فارسی که با عنوان «گنجینه کتابهای درسی زبان و ادبیات فارسی» گردآوری شده، بر روی وبگاه فرهنگستان زبان و ادب فارسی بارگذاری شد.
برگزاری محفل ادبی «دفاع مقدس در ادب پارسی»
رضا اسماعیلی، شاعر آیینی، در نشست «دفاع مقدس در ادب پارسی» که در شبکه پیامرسان اجتماعی به همت گروه بینالمللی هندیران برگزار شد، عنوان کرد: نسل امروز برای تولید آثار ادبی ارجمند و فاخر با موضوع دفاع مقدس، باید نه تنها تاریخ و فرهنگ دوران دفاع مقدس را بخواند، بلکه تنفس کند. نسل امروز باید حقانیت دفاع مقدس را باور داشته باشد و هرگونه ابهام و تشکیک در این موضوع کار را خراب میکند. این خیلی مهم است که منِ شاعر یا نویسنده باور داشته باشم که جنگ ما از روی زیاده خواهی و کشورگشایی نبود و اینکه ما در برابر یک جنگ تحمیلی از خودمان دفاع کردیم. در این حوزه باید باورمندی ما بیش از هنرمندی ما باشد، یعنی هنگام نوشتن داستان یاگفتن شعر برای دفاع مقدس، فقط به موضوع فکر نکنیم، بلکه موضع هم داشته باشیم؛ در غیر این صورت یقین داشته باشید خروجی کار ارزشمند نخواهد بود.
نظر شما