چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۵
رویداد ملی «کسب ‌و کار در کتابخانه‌های عمومی» در ساری برگزار شد

مازندران-نهمین رویداد ملی «کسب‌وکار در کتابخانه‌های عمومی» در راستای برگزاری «همایش بین‌المللی کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکارهای کوچک»، با حضور معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ساری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در ساری، معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور پیش از ظهر چهارشنبه در نهمین رویداد ملی «کسب‌ و کار در کتابخانه‌های عمومی» در راستای برگزاری «همایش بین‌المللی کتابخانه‌های عمومی و کسب‌وکارهای کوچک»، گفت: سال گذشته نهاد کتابخانه‌های کشور در شیراز نخستین همایش بین‌المللی با عنوان کتابخانه‌های عمومی و خدمت را برگزار کرد که مبانی مفهومی آن در پویش امسال نیز ادامه دارد و به کارکردهای نوین کتابخانه‌های عمومی در ایران و جهان بازمی‌گردد.
 
سید باقر میرعبداللهی با اشاره به اینکه این مبانی کتابخانه‌ها را از مفهوم سنتی آن یعنی عضویت و امانت کتاب به سمت وجوه جدید آن هدایت می‌کند، افزود: چراکه تنها یکی از مفاهیم خدمت در کتابخانه‌ها بهره‌گیری از منابع مکتوب است، آنچه که پس از مطالعه این منابع محقق می‌شود مطالبه مدنی از کتابخانه‌ها به‌عنوان پایگاه‌های فرهنگی و مدنی است.
 
وی افزود: کسب‌ و کارهای کوچک امروز در قامت خدمت اقتصادی مطرح هستند اما با توجه به وظیفه فرهنگی کتابخانه‌های عمومی، رسالت تسهیل‌گری در این حوزه نیز برعهده کتابخانه‌های عمومی است.
 
میرعبداللهی تصریح کرد: نهاد کتابخانه‌ها بر اساس قانون نباید وارد حوزه‌های جزء اقتصادی شود و به همین دلیل، جلوه‌های اقتصاد محلی که باید به کسب درآمد منجر شود و به کمک در این حوزه نیاز دارد، از تسهیل‌گری این نهاد در قالب تعامل با دیگر دستگاه‌هایی اجرایی و دسترسی به منابع مکتوب اطلاعاتی بهره‌مند خواهند شد که می‌تواند در تسریع امور کسب ‌و کارهای کوچک نقش اثرگذار داشته باشد.
 
 
 
این مسئول با بیان اینکه ما می‌توانیم منابع اطلاعاتی که سبب تبدیل ایده به محصول و در نتیجه فروش و درآمدزایی می‌شود را در اختیار متقاضیان قرار دهیم، خاطرنشان کرد: بنابراین تسهیل‌گری نهاد کتابخانه‌ها در حوزه منابع اطلاعاتی و تعامل بین‌دستگاهی  باید در میان جامعه خدمات‌دهنده و خدمات‌گیر داشته باشد.
 
 ارائه ۶۰ نوع خدمات متنوع در گتابخانه‌های عمومی مازندران

مدیرکل‌ کتابخانه‌های عمومی استان مازندران  در این مراسم گفت: از سال ۱۳۴۴ فعالیت کتابخانه‌های عمومی با مصوبه مجلس ساختارمند و با گسترش تعاملات و روابط، خدمات جدیدی برای مراجعه‌کنندگان تعریف و ارائه شد.
 
سکینه‌خاتون مهدیان‌پور به ۶۰ نوع خدمات متنوع کتابخانه‌های عمومی اشاره کرد و افزود: هرچه کتابخانه‌ها کوچک‌تر می‌شوند، خدمات نیز کاهش می‌یابد. با این‌حال تعامل میان مشاوران ما و مخاطبان سبب شد تا تعریف خدمات جدید به یک ضرورت تبدیل شود.
 
وی ادامه داد: کسب‌ و کارهای کوچک نیازمند فضای لازم برای رشد هستند که این فضا در کتابخانه‌های عمومی به‌عنوان پایگاه‌های رشد و ارتقا، فراهم شد.
 
این مسئول اعلام کرد: همایش رویداد ملی کسب‌وکار ۲۵ و ۲۶ مهر در مشهد برگزار می‌شود و استان مازندران نهمین میزبان استانی برگزاری این رویداد در کشور است.
 
برخورداری مازندران از ظرفیت کسب و کارهای کوچک

در ادامه این نشست مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران برگزاری این رویداد را بستری برای ارتقای کسب ‌و کارها به‌ویژه در جوامع محلی دانست و گفت: نقش کسب‌ و کارهای کوچک در توسعه جوامع محلی عیان است و کسب ‌و کارهای کوچک، به‌واسطه اثرگذاری در این حوزه می‌توانند ارتباط تنگاتنگی به رشد و توسعه اقتصادی، زیست‌محیطی و مانند آن داشته باشند.
 
صادق برزگر  با اشاره به اینکه کتابخانه‌های عمومی، مرکز ثقل فرهنگ، دانش و رشد جامعه است، اظهار کرد: مازندران از ظرفیت بالایی در کسب‌ و کارهای کوچک برخوردار است و انتظار داریم کتابخانه‌های کشور نقش‌آفرینی محکمی بین کسب ‌و کارها و جوامع محلی ایجاد کنند.
 
وی درباره شناسایی ظرفیت‌های مازندران در این حوزه گفت: بیش از ۷۰ رشته فعال صنایع‌دستی در سراسر مازندران داریم، توسعه اقتصادی این مشاغل نیازمند اولویت‌بندی در شهرستان‌ها و نیازسنجی است تا بر پایه داده‌های دقیق و علمی بتوانیم در مسیر توسعه گام برداریم.
 
برزگر توسعه را خروجی اداره‌کل میراث فرهنگی عنوان کرد و افزود: تشکیل بانک اطلاعاتی کسب ‌و کارهای کوچک و فعالان این حوزه سبب تعامل این اداره ‌کل با هنرمندان می‌شود.
 
این مسئول با بیان اینکه تمامی روسای این نهاد در سطح استان آمادگی همکاری با کسب ‌و کارهای کوچک را دارند، بیان کرد: مهم‌ترین خواسته ما آموزش تخصصی در سطوح شهرستان‌ها است که این چشم‌انداز با ورود تخصصی دستگاه‌های متولی و همراهی بین‌سازمانی محقق خواهد شد.
 
دانشجویان کتاب بخوانند
 
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) مازندران در این رویداد بر استفاده از ظرفیت گردشگری مازندران در مسیر توسعه استان تاکید کرد و گفت: کسب ‌و کارهای کوچک ۹۰ درصد فرصت‌های شغلی جهان را شامل می‌شوند و ارزش این مشاغل به مشارکت اجتماعی آنها است.
 
میثم معافی از ۱۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال این نهاد در سال جاری خبر داد و افزود: بعد از کرونا ۵۰ هزار و در سال جاری ۱۶ هزار فرصت شغلی ایجاد کردیم.
 
وی مشکلات اقتصادی و نبود بودجه را آخرین مشکل این حوزه عنوان کرد و گفت: در جمهوری اسلامی بیکار نداریم و اگر فردی بیکار خوانده می‌شود، به دلایلی غیر از دلایل مالی ازجمله تنبلی است.
 
این مسئول ادامه داد: دنیا به سمت مهارت‌محوری حرکت می‌کند، ما با 2 فقر بزرگ مهارتی و شناختی در این حوزه مواجه هستیم.
 
معافی خاطرنشان کرد: در مازندران ۲۰۰ نوع غذا و ۷۰ نوع ترشی داریم که قدرت زنان مازندران به شمار می‌آید و باید از آن بهره کافی برد.
 
وی گردش مالی کمیته امداد امام خمینی(ره) مازندران را ۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: مشکلات ما با پول حل نمی‌شود چراکه با مشکل مالی مواجه نیستیم‌، تهاجم فرهنگی و مشکلاتی از این دست باید برطرف شود، فضای مجازی نیازمند نظارت بیشتر است.
 
این مسئول بیان داشت: ۱۶ هزار و ۵۰۰ دانشجوی مددجو در کمیته امداد داریم که کتاب نمی‌خوانند، اگر کتاب می‌خواندند مشکلات ما برطرف می‌شد.

  
در حاشیه این رویداد، نمایشگاهی از کسب‌ و کارهای کوچک استان مازندران برگزار و با اهدای کتاب از فعالان این حوزه قدردانی شد.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها