

برگزیده
-
گفتوگو با علیرضا بهشتی به مناسبت درگذشت السدیر مکاینتایر ؛
فضیلتگرای ارسطویی
به نظر میرسد تفسیری که مکاینتایر از نظریه بحران معرفتشناختی ارائه میدهد، ما را در فهم تحولات فکری تاریخ ایران بسیار کمک میکند.
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
-
گفتوگو با مهدی خسروانی، مترجم «شناسایی پروپاگاندای رسانهای»؛
رسانه و حقیقت
رسانه حتی اگر عزم بیطرفی داشته باشد «نمیتواند» بیطرف باشد، هم به دلیل محدودیتهای نگرش خودش، هم به دلیل جبر مخاطب که مجال بیطرفی را از رسانهها سلب میکند.
-
نامهایی که زندهاند؛
آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
چرا دیگر نامی مثل «اِما بوواری» یا «آنا کارنینا» در ذهنها نمیماند؟ در دورانی که نامها بیشتر در شبکههای اجتماعی و سیاست شنیده میشوند تا در رمانها، جای شخصیتهای ماندگار ادبی کجاست؟ نگاهی دوباره به سخنان اینگبورگ باخمن ما را به این پرسش مهم میرساند: آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
-
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی؛
کتاب، موزههای تاریخی و میراث مستند ایران
مراجعه به کتاب راهنمایی که برپایهی اطلاعات دست اول و نقشههای بهکارآمدنی نوشته شده باشد نه تنها برای گردشگران و بازدیدکنندگان میراث تاریخی و فرهنگی ضرورت دارد، بلکه برای متخصصان و کارشناسان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
-
گفتوگوی ربکا سولنیت با ایندیپندنت؛
راههایی که مستقیم نیستند/ در ستایش ناداستان بهمثابه ادبیات مقاومت
ربکا سولنیت نویسنده، مورخ و فعال اجتماعی آمریکایی است که به دلیل آثارش در زمینههای فمینیسم، محیطزیست، تاریخ فرهنگی و عدالت اجتماعی در کتاب جدیدش مثل سایر کتابهایش اعتقاد دارد که داستان قله ادبیات نیست بلکه مستندنویسی هم راهی تدریجی به سوی موفقیت محسوب میشود.
-
پرفروشهای جامی در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران ؛
استقبال کتابخوانهای ایرانی از نیچه و یونگ
نشر جامی در آخرین روز از برگزاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فهرست پرفروشترین آثار خود را اعلام کرد؛ فهرستی که در آن نام فیلسوفان و متفکرانی همچون فردریش نیچه و کارل گوستاو یونگ بیش از دیگران به چشم میخورد.
-
گفتوگو با هایده مشایخ در نمایشگاه کتاب؛
جشنها به جای جنگها
هایده مشایخ: در کتابهای تاریخی بین ایران و روم رسم است که تاریخ جنگها بیشتر دیده میشود اما این کتاب به مناسبات خارج از دوره جنگها میپردازد و با جشنهای همدیگر آشنا میشدند
-
رونمایی کتاب در دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور دکتر محسن جوادی؛
«صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی»
از کتاب «صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی» نوشته رضا الهیمنش جمعه ۲۶ اردیبهشتماه با حضور دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب رونمایی شد
-
عباس عراقچی در بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب:
«قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است
وزیر امور خارجه: کتاب «قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است و هدف از نگارش آن، انتقال این تجربهها به نسل جوان و دانشجویان روابط بینالملل بوده است.
-
پیشنهاد کتابهای روزبه زرینکوب در نمایشگاه سی و ششم؛
از «فیسبیلالله» تا «موسی و گرشاسب، اردشیر و هرود»
روزبه زرینکوب، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران به چند کتاب تاریخی اشاره کرد که در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مورد پسندش واقع شده بود.
-
قاجارها در نمایشگاه کتاب سی و ششم؛
«حظ کردیم و افسوس خوردیم»
در گشتوگذاری که میان غرفههای سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشتیم، از موسسات نشر در رابطه با آثار پرفروش با موضوع تاریخ قاجار پرسوجو کردیم.
-
موسسه فرهنگی اکو در نمایشگاه کتاب رونمایی کرد؛
نامههای شخصی علامه اقبال به همکلاسیاش
این اثر دفتر خاطراتی از علامه اقبال است و نویسنده آن خاطرات، نخستین دختر مسلمان از شبه قاره هند است که جهت تحصیل در مقطع دکتری به اروپا رفته بود و آن دختر خانم عطیهبیگمفیضی دوست و همکلاسی اقبال بود.
-
سید حسن امین در نمایشگاه کتاب؛
شاهنامه را انتخاب کنیم
سید حسن امین: بررسی ویژگیهای نظیرهگویی در شاهنامه امین براساس شاهنامه فردوسی است. زیرا این نظیره علاوه بر مشابهتهایی که با شاهنامه فردوسی دارد، مطالبی را در تکمیل بخشهای تاریخی شاهنامه فردوسی آوردهام.
-
حسین ابوالحسن تنهایی با گفتوگو با ایبنا در نمایشگاه کتاب؛
خوانش مکتب شیکاگو دچار کجفهمی شده
متأسفانه کمشدن فرصتهای زندگی که نتیجه خرابی دستگاههای اقتصادی مملکت است، انگیزههای هزینه کردن در کار کتاب را هم برای ناشران از بین برده و هم برای خوانندگان.
-
انتشارات هیرُمبا در نمایشگاه کتاب منتشر کرد؛
شاهنامه شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان
شاهنامه برجستهترین و شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان به شمار میرود و نمیتواند تنها برآمده از پندار فردوسی و سرودگویی باشد.
-
گفتگوی اختصاصی ایبنا با مصطفی ملکیان
نباید کتاب را مانند روزنامه خواند
ملکیان: باید هنگام مطالعه، نکات مهم را علامتگذاری کرد یا در دفتر جداگانه نوشت. یک کتابخوان خوب کسی است که وقتی کتابش را باز میکنید، بتوانید بفهمید تا کجا مطالعه کرده و چه نکاتی برایش مهم بوده است.
-
پیشنهاد کتاب وزیر علوم در گفتوگو با ایبنا در حاشیه نمایشگاه؛
«انسان و ایمان»، «دیروز دانش» و «روانشناسی باور»
سیمایی صراف: افزایش قیمتها باعث شده که خانوادهها، در تنظیم سبد هزینههای خود، اگر مجبور به حذف کالایی شوند، متأسفانه کتاب را کنار میگذارند، و این مسأله بسیار تأسفبرانگیز است.
-
چیستی ایرانشناسی؛ ایرانشناسی دیروز و امروز؛
مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی»
عسکر بهرامی به نقش کلیدی «زبان ایرانی» به عنوان یکی از بهترین مؤلفهها در تعریف مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی» که در طول هزاران سال و در گستره جغرافیایی وسیعی از چین تا سوریه استمرار داشته، اشاره کرد.
-
بنیاد ملی پاکستان ««عمر خیام؛ حیات، فلسفه، و شعر» منتشر کرد؛
از هواشناسی و نجوم تا جبر و تعیین چگالی
خیام با فهم ویژگیهای انسان، رسالت جهانی خود را به زبانی که همه انسانها در گذشته، حال و فردا میشناسند، به بیان آورد. از کودکی، محصلی کوشا بود و حافظهای فوقالعاده داشت
تازهها
-
وبسایت بتا فالوور، شروعی تازه برای کاربران متا فالوور
بزرگترین و معروفترین وب سایت ارائه دهنده خدمات مجازی در طی چند سال اخیر متا فالوور میباشد این وب سایت با هدف رضایت کاربران خود تاکنون پیشرفتهای زیادی به خود دیده است و هم اکنون با گام جدید در تغییر بزرگ وب سایت مورد دید افراد قرار گرفته است.
-
«مردمنگار» عناوینی از تاریخ جهان «چه میدانم؟» را منتشر میکند؛
مجموعهای که ابتدا زیر نظر مرتضی کیوان بود
نشر مردم نگار عناوینی از تاریخ جهان را از مجموعه دانشنامههای فرانسوی «چه میدانم؟» (؟Que sais-je) منتشر خواهد کرد. این مجموعه در نشر «مطبوعات دانشگاهی فرانسه» (Presses Universitaires de France) یا PUF منتشر میشود.
-
الوکام بهترین پلتفرم برگزاری وبینارهای حرفهای
در جهان امروز که ارتباطات مجازی به بخشی جداییناپذیر از زندگی ما تبدیل شدهاند، برگزاری رویدادهای آنلاین از جمله وبینارها به یکی از مؤثرترین ابزارهای آموزش، بازاریابی و تعامل با مخاطب تبدیل شده است.
-
استاندارد شیلنگهای آتشنشانی | بررسی تخصصی کیفیت، ایمنی و انتخاب درست
در این مقاله، بهصورت جامع با استانداردهای شیلنگ آتشنشانی در ایران و جهان، ویژگیهای فنی، معیارهای انتخاب و نکات نگهداری آن آشنا خواهیم شد.
-
مایکل کرامی، نویسنده کانادایی، برنده جایزه ادبی دوبلین شد
مایکل کرامی، نویسنده اهل نیوفاندلند کانادا، برای رمان «خصم» موفق به کسب جایزه معتبر ادبی دوبلین به ارزش ۱۰۰ هزار یورو (تقریباً ۱۵۴ هزار دلار کانادا) شد.
-
در باغ موزه برگزار میشود؛
برگزاری آیین اختتامیه جشنوارههای فرهنگی و هنری ویژه استان تهران
آیین اختتامیه جشنواره های افتخار من، ادبی یوسف، کنگره شعر دفاع مقدس و فانوس ویژه استان تهران در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار میشود.
-
استاد دانشگاه آزاد مشهد:
عرفا و ادبا در قیاس با فلاسفه و حکما، سعه اندیشه دارند
خراسان رضوی - استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد گفت: عرفا و ادبا در قیاس با فلاسفه و حکما، سعه اندیشه دارند.
-
در کرمان؛
کارگاه «کسب درآمد از نویسندگی، شناخت بازار و مخاطب» برگزار شد
کرمان- کارگاه «کسب درآمد از نویسندگی، شناخت بازار و مخاطب» با تدریس سمیه سلطانپور و به همت حوزه هنری کرمان برگزار شد.
-
در خانه اندیشمندان علوم انسانی؛
تاریخ فرهنگی آب در ایران بررسی میشود
نشست تاریخ فرهنگی آب در ایران در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار میشود.
-
نشر دگر «دانشنامه ایرانی مددکاری اجتماعی» را منتشر کرد؛
هر آنچه میخواهید درباره توانبخشی اجتماعی بدانید
در این کتاب، مفاهیم و اصطلاحات اصلی مربوط به حرفه مددکاری اجتماعی تعریف شدهاند. علاوه بر این، دانشنامه به ماهیت بینرشتهای مددکاری اجتماعی توجه داشته و اصطلاحات و مفاهیم مشترک با سایر رشتهها را نیز معرفی کرده است.
-
یادداشتی بر رمان ناخلف؛
ناخلف قصهی ماست!
علی حاجیلو نویسنده، یادداشتی درباره رمان «ناخلف» اثر حسام آبنوس نوشته و برای انتشار در اختیار ایبنا قرار داده است.
-
ارداویرافنامه به زبان ساده منتشر شد؛
راه رستگاری یکی است
کتاب «ارداویرافنامه (به زبان ساده)» گردآوری و ترجمهٔ مسعود خیام توسط انتشارات نریمان منتشر شد.
-
ٰرئیسجمهور:
چاره کار امروز ما بازگشت به راه شهید پورشریفی است
رئیسجمهور ایران، پس از رونمایی از کتاب «دینامیک به روز» که بر اساس زندگی مهندس شهید، بهروز پورشریفی، مخترع و طراح پلهای خیبر و بعثت، تألیف شده است، با گرامیداشت یاد شهدا گفت: امروز چاره کار ما در این است که به راه شهدا، به راه شهید پورشریفی، بازگردیم و کاری کنیم تا مردم از فقر، جهل، بیعدالتی و ناترازی رهایی یابند.
-
با دعوت از صاحبقلمان جوان؛
جایزه کتاب سال جوانان فراخوان داد
فراخوان پنجمین جایزه ملی کتاب سال جوانان ایران منتشر شد.
-
با عنوان جوانههای قلم؛
«نویسندگان کوچک، داستانهای بزرگ»؛ سومین مهرواره استانی در راه است
البرز - سومین مهرواره استانی «جوانههای قلم» در استان البرز برگزار میشود؛ رویدادی فرهنگی که نویسندگان کوچک را به خلق داستانهای بزرگ دعوت میکند. این مهرواره بستری برای پرورش خلاقیت ادبی، ترویج قصهگویی و تقویت مهارتهای نگارشی نسل آینده فراهم کرده است.
-
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه:
کتابخانه مرکزی کرمانشاه تأمین اعتبار میشود
کرمانشاه- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به مصوبات سفر رئیسجمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان کرمانشاه، از عزم جدی دولت برای تکمیل و بهرهبرداری از پروژههای نیمهتمام فرهنگی از جمله کتابخانه مرکزی کرمانشاه خبر داد.
-
در نشست برخط با «توماس لیچ» نظریهپرداز مشهور اقتباس انجام شد؛
بازتعریف فیلم کوتاه در عصر دیجیتال؛ اقتباس، از حاشیه تا مرکز توجه
سومین نشست تخصصی «پیشدرآمدی بر هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران» بهصورت مجازی و با سخنرانی پروفسور توماس لیچ، نظریهپرداز برجسته حوزه اقتباس، برگزار شد. در این نشست، وی به تحلیل جایگاه فیلم کوتاه در سینمای معاصر و نسبت آن با ادبیات، همچنین مفاهیم بنیادین اقتباس در سینما پرداخت.
-
به قلم دو نوجوان نیشابوری؛
کتاب «شهید جمهور» منتشر شد
خراسانرضوی - کتاب «شهید جمهور» به نویسندگی مبین دهنوی و پارسا شورابی، نویسندگان نوجوان نیشابوری توسط انتشارات سیمرغ خراسان رهسپار بازار کتاب شد.
-
نقد ادبی در ایران
در پرونده نقد ادبی در ایران، در قالب مجموعهای از گفتوگوها با منتقدان و پژوهشگران ادبی و یادداشتهایی از آنها، به بررسی و آسیبشناسی وضعیت نقد ادبی در ایران امروز میپردازیم.
-
توسط کانون پرورش فکری انجام شد؛
برگزاری ۳ برنامه ادبی و فرهنگی برای کودکان زنجانی
زنجان- برنامههای ادبی ویژه اعضای کانون پرورش فکری همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر و سالگرد شهدای خدمت برگزار شد.
نظر شما