شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۶:۵۲
ترویج کتابخوانی با طرح «کتاب‌ وقف مطالعه در گردش»/ 6 هزار جلد کتاب در گردش مطالعه است

هرمزگان- گروه «کتاب‌ وقف مطالعه در گردش» هرمزگان، برای اشاعه کتاب و کتابخوانی تاسیس شده و حالا با شش هزار جلد کتاب می‌کوشد، کتاب‌های وقفی را در چرخه مطالعه بین علاقه‌مندان به کتاب قرار دهد.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا):  مهدی فیروزی بنیانگذار گروه، معلم، عکاس و مروج کتاب است.

او طی این سال‌ها سعی کرده با اقدامات ابتکاری خودش، سهمی در ترویج کتاب در بندرعباس داشته باشد.

اخیرا نیز فراخوانی برای مسابقه کتابخوانی گروه کتاب‌ وقف مطالعه در گردش در سطح استان هرمزگان منتشر شده است.

- موضوع  فراخوان مسابقه کتابخوانی چیست؟

مسابقه بزرگ «سفرِ شهادت» ویژه محرم و صفر، کتاب گفتارهایی درباره واقعه عاشورا از امام موسی صدر با جوایز ارزشمند ۵ کمک هزینه سفر کربلا و ۱۰ جایزه یک میلیون تومانی است که گروه کتاب‌ وقف مطالعه در گردش این کار را انجام می‌دهد.

- مکان گروه کتاب‌ وقف مطالعه در گردش کجاست و چه کار می‌کند؟

یک کتابخانه در امامزاده سید مظفر (ع) بندرعباس واقع در محله نایبند شمالی راه اندازی کرده‌ايم. کتاب‌ها، وقف مطالعه در گردش هستند. شعارمان هم این است که «با اهدای حتی یک جلد کتاب، واقف باشید». کتاب‌های وقفی را در اختیار مردم قرار می‌دهیم تا مطالعه کنند و به دیگران برسانند و سپس توسط آخرین خواننده به کتابخانه برگردد. همچنین می‌توانند کتاب‌های بلا استفاده خود را نیز به این مکان تحویل بدهند تا بصورت وقف مطالعه در گردش به امانت به مردم ارائه شود.

- این گروه از چه زمانی و با چه هدفی آغاز به کار کرد؟

از حدود ۵ سال پیش در گلزار شهدای گمنام کارم  را آغاز کردم. به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی و همچنین بسط و گسترش سیره عملی شهدا، آشنایی نسل جوان با آموزه‌های دینی، خصوصا اعمال عبادی از قبیل نماز و روزه و مسائل مذهبی مبتلا به و بحث مهدویت، به همت خیرین و مدیریت امامزاده سید مظفر (ع) تعدادی کتاب‌های مذهبی و شهدایی و مهدوی در محل حسینیه این مکان مذهبی به مردم شهید پرور و همیشه در صحنه و انقلابی شهر عزیزم بندرعباس ارائه می‌شود.

- این کتابخانه چند جلد کتاب دارد؟

ما با ۱۰۰ جلد کتاب شروع کردیم و اینک به بیش از شش هزار جلد کتاب رسیدیم.

- ممکن است برای دسترسی بیشتر شهروندان کتابخانه‌های دیگری هم راه اندازی کنید؟

قطعا، در نظر داریم با همکاری خیرین و مسئولان در ۵ مسجد و مکان فرهنگی دیگر به نیت پنج تن آل عبا، از جمله مسجد جامع و گلزار شهدای گمنام ، بهشت زهرا قدیم بندرعباس، مسجد غدیر  و مسجد مالک اشتر نیز این اقدام را بصورت بسیار گسترده‌تر و با حجم بسیار وسیع تر خصوصا در بحث جهاد تبیین و ارائه محصولات فرهنگی و ارائه محتوا در فضای مجازی انجام دهیم.

- درگذشته در گلزار شهدا، بهشت زهرا فعالیت می‌کردید؟

بله با مساعدت روح‌الله احترامی مسئول گلزار بندرعباس و مدیر روابط عمومی بانک ملی استان هرمزگان بیش از سه هزار کتاب مذهبی و شهدایی در بین مردم شهید پرور بندرعباس توزیع کردیم. اما خیلی از این کتاب‌ها برگشت نخورد، همین جا استدعا دارم کتاب‌هایی که مهر وقف در گردش دارند، بعد از مطالعه به کتابخانه ما در حسینیه بارگاه امامزاده سیدمظفر تحویل دهند.

- از بحث پشتیبانی و همکاری مسئولان رضایت دارید؟

اگر صادقانه بخواهید پاسخ بدهم، خیر. از گلزار شهدای گمنام که شروع کردم، بعد از چند وقت با بی مهری نمی‌گذاشتند داخل بروم و مثل دست فروش‌ها کنار خیابان بساط می‌کردم و جوان‌ها کمک می‌کردند. خیلی ناامید شده بودم ولیکن یک اتفاق عجیبی افتاد.

وقتی جا نداشتم، نمی‌دانستم چه کار کنم. علی رغم اینکه به گلزار شهدای گمنام خیلی علاقه داشتم و دوست داشتم برای شادی روح آن‌ها و با پشتیبانی معنوی آن‌ها این کار فرهنگی را دنبال کنم اما دستم از آنجا کوتاه شده بود. ولیکن  به شهدا متوسل شدم، شب شهادت امام جواد (ع) مقداری خرما نذر کردم. همان شب شهیدی را در خواب دیدم.



- چرا گروهتان را ثبت نمی‌کردید؟

چند بار تلاش کردم، می‌گفتند سامانه مربوطه قطع است. اما خیلی جدی و محکم ایستادم و گفتم من کار خودم را انجام می‌دهم. فقط مجبور شدم اسم گروه  را عوض کنم و از گلزار شهدای گمنام در مصلا به گلزار شهدا در بهشت زهرای قدیم بندرعباس رفتم.

- استقبال در گلزار شهدا چطور بود؟

خیلی خوب بود. شمارگان کتاب‌ها دو برابر شد. بعد هم رفتم کنار ضریح امامزاده سید مظفر علیه السلام که آن‌جا هم دچار مشکل شدم  و مجبور شدم داخل حسینیه بروم.

- الان از وضعیت موجود رضایت دارید؟

آنطور که می‌خواستم نشده ولی با توجه به اینکه با جوان‌ها حرف می‌زنیم و سعی می‌کنیم نسبت به مطالعه کتاب علاقه‌مندشان کنیم، بعد همین جوانان به جمع ما اضافه می‌شوند، قابل قبول است. من روزهایی که خیلی دست تنها بودم، به اهل بیت متوسل شدم، آن‌ها هم فرزندانشان را به مساعدت من فرستادند. یک سیده حسنی و یک سید حسینی(با گریه) به گروه ما پیوستند. انگار امام حسین (ع) می‌خواست بگوید: این هم فرزندان ما، در این راه، همراه  و همگام تو هستند،  ببینم تو چه کار می‌کنی!

- حالا مهدی فیروزی سردری می‌خواهد چه کار کند؟

اگر بشود علاوه بر این مکان‌ها، دلم می‌خواهد یک پایگاه هم وسط شهر در بارگاه امامزاده شاه محمد تقی داشته باشم ولی نیرو ندارم. همچنین خیلی دوست دارم گروه را در  بسیج سازندگی بصورت گروه جهادی فرهنگی ثبت کنم، چون خودم یکسال با بسیج سازندگی همکاری کردم و روحیه شان عالی و جهادی است و در دورترین نقاط و محروم‌ترین منطقه‌ها کارهای بسیار ارزشمندی انجام می‌دهند. آن‌ها هم مثل گروه ما دنبال نام و نشان نیستند و در هر صورتی کارشان را انجام  می‌دهند.

- زمانی برای مطالعه  خودتان هم باقی می‌ماند؟

همیشه کتاب دارم. مثل تلفن همراه، من کتاب همراه دارم. هر جایی بروم، دیگران را به کتابخوانی دعوت می‌کنم و کتاب هدیه می‌دهم. روزی حدود یک ساعت هم کتاب می‌خوانم که حدود ۵۰ جلد کتاب در سال می‌شود.

- تا حالا هم شده، با توجه به‌ بی مهری‌ها و خستگی کار بگویید عطای این کار را به لقایش می بخشم؟

واقعیتش را بگویم، بله. اما یک بار که خیلی دلسرد و ناامید شده بودم. کتابی راجع به شهید درویشی  از شهدای جزیره هرمز خواندم. او  با امکانات بسیار کم و با محدودیت‌های بسیار شدید، در جزیره هرمز کلی کار فرهنگی کرده بود، و چه حماسه‌ها خلق کرده بود، تمام خستگی این سال‌ها از تنم رفت و به شدت روحیه گرفتم و به خودم گفتم: برای اشاعه کتاب و کتابخوانی تا پای جان پیش می‌روم، هر کسی می‌خواهد مخالفت کند و مشکوک باشد و سنگ اندازی کند و ... به هیچ می‌انگارم و کار خودم را انجام می‌دهم.

تا پای جان در کار فرهنگی پیش می‌روم و فقط از خدا کمک می خواهم و فقط به خودش توکل می‌کنم و با توسل به شهدا و اهل بیت پیش می‌روم.

- آخرین کتابی را که مطالعه کردید چه بود؟

کتاب این جزیره با تو نفس می کشد را می‌خوانم و توصیه می‌کنم شما هم بخوانید. به نظرم  باید هوشمندانه کتاب بخوانیم ، وقتی یک کتاب خوب را تمام می‌کنیم، دیگر آن آدم سابق نیستیم.  مسیر جدیدی در  زندگی‌مان باز می‌شود.

- موضوع ناگفته‌ای مانده در پایان بگویید؟

برای من چند وقت پایانی بدهید، زیرا خیلی حرف برای گفتن دارم. اول اینکه از مسئولان دغدغه مند، خیرین علاقه مند به مسائل مذهبی و فرهنگی و همه جوانان پرشور و ولایت مدار و انقلابی دعوت می‌کنم اگر توان و انگیزه لازم را دارند در این جنگ رسانه‌ای آخر الزمانی، زیر سایه اهل بیت(ع) هر چه در توان دارند بکار گیرند، ان شاءالله فرج امام زمان (عج)  نزدیک است.

در این عصر فتنه‌ با بصیرت افزایی و تمسک به سیره اهل بیت (ع) و شهدا و عمل با منویات مقام معظم رهبری می‌توان از هجمه‌ها و فتنه انگیزی های‌ دشمنان قسم خوره نظام و انقلاب مصون و محفوظ ماند. ما مسلمان دنیا آمده‌ایم که در ظهور حضرت حجت (عج) مؤثر باشیم. ان شاءالله همگی از سربازان و دوست داران و محبین و زمینه سازان ظهور امام زمان (عج) باشیم.

دوم، از همکاری نیروی دریایی سپاه، مسئولان کنگره سرداران شهید استان هرمزگان، کمیته خادمین شهدا،  فرماندهی و معاونت اجتماعی سپاه امام سجاد (ع)، مرکز آفرین‌ های هنری بسیج سپاه امام سجاد استان هرمزگان، مدیریت و خادمین امامزاده سید مظفر (ع)، اداره کل آموزش و پرورش  استان هرمزگان و همه خیرین که در این مسیر  ما را یاری کردند، صمیمانه تقدیر و تشکر دارم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها