با هدف بررسی وضعیت کتابخانه های عمومی انجام شد؛
دیدار مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تهران با استاندار تهران
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تهران با هدف بررسی وضعیت کتابخانههای این استان با استاندار تهران دیدار و گفتوگو کرد.
علیرضا زند وکیلی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان تهران به ارائه گزارشی از تعداد کتابخانهها و نیروهای شاغل در تهران و برنامههای فرهنگی و آموزشی اجرا شده در کتابخانهها پرداخت و گفت: کتابخانههای عمومی شبکه مویرگی فرهنگی در سراسر کشور هستند که به تمام اقشار فارغ از هر محدودیت سنی، قومی و سیاسی خدمات ارائه میدهند و بعد از مساجد و مدارس بیشترین ضریب نفوذ در سطح جامعه مربوط به کتابخانهها است.
وی با تاکید بر تاثیر نقش استاندار در ترویج و توسعه کتابخوانی استان گفت: استاندار بالاترین مقام سیاسی و رئیس انجمن کتابخانههای عمومی در استان است، جلسات این انجمن از مهمترین جلساتی است که در کشور به ویژه کلان شهر تهران برگزار میشود.
زندوکیلی افزود: اعضای حقیقی و حقوقی در انجمن نشانگر اهمیت این انجمن و کتابخانهها در تمام جغرافیای کشور هستند؛ رهنمودهای جنابعالی در ترویج فرهنگ کتابخوانی، تاثیر بهسزایی دارد. لذا برگزاری منظم جلسات انجمن، تصویب مصوبات فرهنگی موثرو پیگیری مستمر و مفید آنها از جمله مواردی است که منجر به بالا رفتن کمیت مطالعه و سبب ترویج و توسعه کتابخوانی خواهد شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تهران اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم با گسترش این فضای همکاری قدمهای موثری برای ارتقای فرهنگ مطالعه و افزایش فضای کتابخانهای در سطح استان برداریم.
گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی، با توجه به ذائقه مخاطب
علیرضا فخاری، استاندار تهران و رئیس انجمن کتابخانههای عمومی استان تهران گفت: در طول تحصیلاتام از مدرسه تا دانشگاه به کتابخانه مراجعه کردهام و از حضور در آن مکان خاطرات خوبی در ذهن دارم.
وی توجه به ذائقه مخاطب را امری مهم عنوان کرد و گفت: در آیندهای نزدیک از فضای کتابخانهای به عنوان فضای مطالعه فردی نام برده میشود نه بهعنوان مرجع دسترسی به منابع علمی و تحقیقاتی؛ بنابراین اشاعه منابع دیجیتال امری ضروری است.
استاندار تهران افزود: باید طرحی نو ارائه دهید و ظرفیتها را به میدان بیاوریم؛ لذا از شما می خواهم موضوع و پیشنهادی ارائه دهید که سبب تغییر وضعیت شود تا نگاهها به سمت ترویج کتابخوانی عوض و تبدیل به همگرایی ذهنی شود؛ در این صورت است که یک آورده جدید خواهیم داشت.
وی افزود: باید مدلی نو ارائه کرد که مخاطبان جدید آن را بپذیرند و با آن جامعه هدف را توجیه کرد. برای رسیدن به این هدف مهم برنامهریزی و هدف گذاری نیاز است تا بتوان گامهای تاثیرگذاری در این راستا در سطح استان برداشت. لذا به منظور تحقق این امر مهم از شما عزیزان میخواهم طرح و برنامهای جامع بر اساس پیشبینی خود از نیازهای کتاب و کتابخوانی در سطح استان تهران ارائه دهید تا در خصوص نحوه تحقق آنها در جلسات انجمن پیگیری و اقدام شود.
استاندار تهران در پایان این دیدار ضمن تشکر از برنامههای متنوع فرهنگی اجرا شده و خدمات کتابخانهای، در باره توسعه و ترویج کتابخوانی و تحقق این اقدام ماندگار در استان قول مساعدت و همکاری داد.
نظر شما