رئیس شورای اسلامی شیراز، در این بازدید با اشاره به اهمیت مسائل فرهنگی و اجتماعی، عنوان کرد: در این حوزه یکی از مهمترین فصلالخطابها، فرمایشات مقام معظم رهبری است. ایشان همواره در حوزه کتاب و کتابخوانی توصیههای مفصلی به اقشار مختلف داشتهاند.
وی با اشاره به کتابخانه به عنوان مکانی برای نگهداری کتاب با موضوعات متنوع تصریح کرد: در دنیا همواره به کتابخانه به عنوان مکانی برای استفاده عموم توجه زیادی شدهاست. مردم با مراجعه به کتابخانه در واقع میتوانند از خدمات متنوعی از جمله دسترسی به کتابهای مختلف به صورت تقریبا رایگان استفاده کنند. این امری است که قرنها مورد توجه همهی ملتها بوده است.
طاهری با اشاره به چاپ و نشر کتاب تاکید کرد: ناشران برای چاپ و نشر کتاب تیراژ خاصی برای کتاب در نظر میگیرند که در بازار به فروش میرسد که ممکن است به چاپ مجدد هم نرسند. بسیاری از کتابهایی که امکان دسترسی به آنها نیست، خوشبختانه در کتابخانهها نگهداری و قابل دسترس هستند. این موضوع هم شامل کتاب و هم نشریات میشود. ممکن است موضوعاتی در نشریات چاپ شده باشد که آن موضوعات در آینده به عنوان سند و مدرک قابل استناد باشد. اینجا است که میتوان به اهمیت کار کتابخانهها پی برد.
رئیس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شیراز گفت: وقتی مکانی به عنوان کتابخانه ساخته میشود برای مطالعه، افراد مجذوب چنین محیطی میشوند. این آرامش و سکوت افراد را به امر مطالعه سوق میدهد.این احساس خوب و لطیف خیلی کمک میکندکه مردم جذب کتاب بشوند.
طاهری به تغییر و تحول بشر امروز در حال و گذشته عنوان کرد: انسان کنونی با انسانهای سدههای قبل تفاوت زیادی دارد. مهمترین تفاوت آن این است که بشر امروزی، وقت بیشتری برای خود دارد که بحث مهم اوقات فراغت را بوجود آوردهاست. بعضی از جوانان و نوجوانان به دلیل اینکه ما نتوانستهایم فضای مناسبی برای اوقات فراغت آنها فراهم کنیم و به غفلت میافتند. این اشکالی که متوجه مدیران و مسئولان عالی شهری و کشوری است. اگر فضای کتابخانهای ایجاد شود که افراد برای مطالعه و افزایش علم با آن مراجعه کنند موضوع بسیار مهمی است. به جدیت میتوان گفت، محیط کتابخانه به قدری قدرت جذب دارد که حتی بشر امروز با تمام تکنولوژیهای امروزی نتواند از آن چشمپوشی کند.
عضو کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای شهر شیراز به اهمیت مطالعه گروهی اشاره کرد و گفت: امروزه به دلیل حجم عظیمی از اطلاعات که بشر به آن دسترسی دارد و به منظور بررسی صحت این اطلاعات، در مطالعه گروهی چون قاعده می شود عقل جمعی، نمی توان بر نیستی پافشاری کرد. در محیطهایی که مطالعه گروهی صورت می گیرد، هم افزایی ایجاد میشود.
وی ضمن اشاره به اهمیت کتابخانه شهید دستغیب برای مردم شیراز عنوان کرد: خیلی از افرادی که بعد از انقلاب وارد دانشگاه شدند و صاحب مناصب علمی و شغلی مهمی شدند خاطرات خوب خود را مدیون کتابخانه شهید دستغیب هستند. با جرات میتوان گفت این کتابخانه برای همه بسیار مهم است و یک موضوع نوستالژیک صرف نیست، نگاه خاص و علاقه فوقالعادهای به این کتابخانه وجود دارد. مراجعات فراوانی از طرف مردم به شورای شهر می شود که به شدت مردم پیگیر وضعیت بازسازی و زمان بازگشایی این کتابخانه هستند.
وی با تصریح اینکه همه مردم شیراز مشتاق هستند که کتابخانه با وضعیت مطلوب و در اندازه شیراز بازگشایی شود، ادامه داد: با پیگیری اداره کل کتابخانهها و با همت مضاعف کنونی، امیدواریم این کتابخانه خیلی زود بازگشایی شود و مردم شیراز حظ ببرند و خاطرات خوب گذشته برای آنها احیا شود. با بازسازی این پروژه، کتابخانه شهیددستغیب به هویت خود ادامه می دهد. این کتابخانه با ذره ذره اعانه مردم ساخته شده است. مردم آه شان، عشقشان، اشکشان، خندهشان در این کتابخانه طنینانداز است. مهم این است که به هر ترتیب که شده این کتابخانه حفظ شود و به نسلهای آینده منتقل شود و نسلهای آینده هم با عشق و ذوق آن را توسعه دهند و نگهداری کنند.
نظر شما