داستان عاشقانه «سفر دریایی» نوشته آنا زگرس، با ترجمه مهشید میرمعزی منتشر شد.
وی بعد از اینکه در سال 1933 توسط گشتاپو دستگیر و مدتی زندانی شد به پاریس گریخت. حدود هفت سال در این شهر اقامت داشت و در این مدت، با مجلات ضدفاشیستی که نویسندگان در تبعید آن را منتشر میکردند همکاری میکرد. در دوران تبعید در پاریس دو رمان با نامهای «فزدسر» و «راهی که از میان فوریه میگذرد» را منتشر کرد. آنا زاگرس در این دو رمان به دلیل شکلگیری نازیسم میپردازد.
بعد از اشغال پاریس توسط نیروهای آلمانی در 1940، به شهر مارسی که هنوز به اشغال مهاجمین درنیامده بود، گریخت. یک سال بعد، از مارسی نیز گریخت و خود را به مکزیکوسیتی رساند. در مکزیک کلوپ ضدفاشیستی هاینریش هانیه را تأسیس کرد و در همین دوره بود که رمان «هفتمین صلیب» را منتشر کرد. این رمان ضدفاشیستی، که موضوع آن گریختن هفت زندانی از یک اردوگاه اجباری است، باعث شهرت جهانی آنا زگرس شد. کتاب «مردها جوان میمانند» نیز که اثری پرحجم با درونمایه اجتماعی ـ سوسیالیستی است، در 1949 منتشر شد.
داستان عاشقانه «سفر دریایی» نیز که اخیرا ترجمه و منتشر شده یکی از آثار این نویسنده است که داستان آن در زمانی بین 1955 تا 1965 طی سفری دریایی اتفاق افتاده که تا رسیدن به برزیل سه هفته زمان برده است. «هیچ چیز را نمیشود با عزیمت مقایسه کرد، نه واردشدن و نه ملاقات دوباره. وقتی پل موقت کشتی به سمت خشکی بالا کشیده میشود، آدم آن بخش از جهان و همچنین تمام چیزهایی را که در آنجا تجربه کرده اعم از رنج و شادی، برای همیشه ترک میکند؛ بعد سه هفته تمام دریا را پیش رو دارد.»
زگرس درباره نوشتههای خود تأکید کرده است: «من برای انسانها کتاب مینویسم، بعنی برای دیگران و برای خودم، چون خودم هم انسانم... اگر چیزی مرا شاد یا غمگین کند، وقتی با چیزی موافق یا مخالفم، این احساسات و تجربیاتم را با انسانهای زیادی در میان میگذارم...»
انتشارات افق، سفر دریایی را اخیرا در 160 صفحه با بهای 130 هزار تومان عرضه کرده است.
نظر شما