

برگزیده
-
گفتوگو با علیرضا بهشتی به مناسبت درگذشت السدیر مکاینتایر ؛
فضیلتگرای ارسطویی
به نظر میرسد تفسیری که مکاینتایر از نظریه بحران معرفتشناختی ارائه میدهد، ما را در فهم تحولات فکری تاریخ ایران بسیار کمک میکند.
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
-
گفتوگو با مهدی خسروانی، مترجم «شناسایی پروپاگاندای رسانهای»؛
رسانه و حقیقت
رسانه حتی اگر عزم بیطرفی داشته باشد «نمیتواند» بیطرف باشد، هم به دلیل محدودیتهای نگرش خودش، هم به دلیل جبر مخاطب که مجال بیطرفی را از رسانهها سلب میکند.
-
نامهایی که زندهاند؛
آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
چرا دیگر نامی مثل «اِما بوواری» یا «آنا کارنینا» در ذهنها نمیماند؟ در دورانی که نامها بیشتر در شبکههای اجتماعی و سیاست شنیده میشوند تا در رمانها، جای شخصیتهای ماندگار ادبی کجاست؟ نگاهی دوباره به سخنان اینگبورگ باخمن ما را به این پرسش مهم میرساند: آیا ادبیات هنوز میتواند نامهایی بسازد که زنده بمانند؟
-
به مناسبت گرامیداشت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی؛
کتاب، موزههای تاریخی و میراث مستند ایران
مراجعه به کتاب راهنمایی که برپایهی اطلاعات دست اول و نقشههای بهکارآمدنی نوشته شده باشد نه تنها برای گردشگران و بازدیدکنندگان میراث تاریخی و فرهنگی ضرورت دارد، بلکه برای متخصصان و کارشناسان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
-
گفتوگوی ربکا سولنیت با ایندیپندنت؛
راههایی که مستقیم نیستند/ در ستایش ناداستان بهمثابه ادبیات مقاومت
ربکا سولنیت نویسنده، مورخ و فعال اجتماعی آمریکایی است که به دلیل آثارش در زمینههای فمینیسم، محیطزیست، تاریخ فرهنگی و عدالت اجتماعی در کتاب جدیدش مثل سایر کتابهایش اعتقاد دارد که داستان قله ادبیات نیست بلکه مستندنویسی هم راهی تدریجی به سوی موفقیت محسوب میشود.
-
پرفروشهای جامی در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران ؛
استقبال کتابخوانهای ایرانی از نیچه و یونگ
نشر جامی در آخرین روز از برگزاری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فهرست پرفروشترین آثار خود را اعلام کرد؛ فهرستی که در آن نام فیلسوفان و متفکرانی همچون فردریش نیچه و کارل گوستاو یونگ بیش از دیگران به چشم میخورد.
-
گفتوگو با هایده مشایخ در نمایشگاه کتاب؛
جشنها به جای جنگها
هایده مشایخ: در کتابهای تاریخی بین ایران و روم رسم است که تاریخ جنگها بیشتر دیده میشود اما این کتاب به مناسبات خارج از دوره جنگها میپردازد و با جشنهای همدیگر آشنا میشدند
-
رونمایی کتاب در دانشگاه ادیان و مذاهب با حضور دکتر محسن جوادی؛
«صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی»
از کتاب «صفات الهی از منظر فیلسوفان دین غربی» نوشته رضا الهیمنش جمعه ۲۶ اردیبهشتماه با حضور دکتر محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در غرفه انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب رونمایی شد
-
عباس عراقچی در بازدید از نمایشگاه بینالمللی کتاب:
«قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است
وزیر امور خارجه: کتاب «قدرت مذاکره» حاصل چهل سال تجربه در وزارت امور خارجه است و هدف از نگارش آن، انتقال این تجربهها به نسل جوان و دانشجویان روابط بینالملل بوده است.
-
پیشنهاد کتابهای روزبه زرینکوب در نمایشگاه سی و ششم؛
از «فیسبیلالله» تا «موسی و گرشاسب، اردشیر و هرود»
روزبه زرینکوب، استاد گروه تاریخ دانشگاه تهران به چند کتاب تاریخی اشاره کرد که در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مورد پسندش واقع شده بود.
-
قاجارها در نمایشگاه کتاب سی و ششم؛
«حظ کردیم و افسوس خوردیم»
در گشتوگذاری که میان غرفههای سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران داشتیم، از موسسات نشر در رابطه با آثار پرفروش با موضوع تاریخ قاجار پرسوجو کردیم.
-
موسسه فرهنگی اکو در نمایشگاه کتاب رونمایی کرد؛
نامههای شخصی علامه اقبال به همکلاسیاش
این اثر دفتر خاطراتی از علامه اقبال است و نویسنده آن خاطرات، نخستین دختر مسلمان از شبه قاره هند است که جهت تحصیل در مقطع دکتری به اروپا رفته بود و آن دختر خانم عطیهبیگمفیضی دوست و همکلاسی اقبال بود.
-
سید حسن امین در نمایشگاه کتاب؛
شاهنامه را انتخاب کنیم
سید حسن امین: بررسی ویژگیهای نظیرهگویی در شاهنامه امین براساس شاهنامه فردوسی است. زیرا این نظیره علاوه بر مشابهتهایی که با شاهنامه فردوسی دارد، مطالبی را در تکمیل بخشهای تاریخی شاهنامه فردوسی آوردهام.
-
حسین ابوالحسن تنهایی با گفتوگو با ایبنا در نمایشگاه کتاب؛
خوانش مکتب شیکاگو دچار کجفهمی شده
متأسفانه کمشدن فرصتهای زندگی که نتیجه خرابی دستگاههای اقتصادی مملکت است، انگیزههای هزینه کردن در کار کتاب را هم برای ناشران از بین برده و هم برای خوانندگان.
-
انتشارات هیرُمبا در نمایشگاه کتاب منتشر کرد؛
شاهنامه شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان
شاهنامه برجستهترین و شایانترین بُنآگاهی فرهنگی ما ایرانیان به شمار میرود و نمیتواند تنها برآمده از پندار فردوسی و سرودگویی باشد.
-
گفتگوی اختصاصی ایبنا با مصطفی ملکیان
نباید کتاب را مانند روزنامه خواند
ملکیان: باید هنگام مطالعه، نکات مهم را علامتگذاری کرد یا در دفتر جداگانه نوشت. یک کتابخوان خوب کسی است که وقتی کتابش را باز میکنید، بتوانید بفهمید تا کجا مطالعه کرده و چه نکاتی برایش مهم بوده است.
-
پیشنهاد کتاب وزیر علوم در گفتوگو با ایبنا در حاشیه نمایشگاه؛
«انسان و ایمان»، «دیروز دانش» و «روانشناسی باور»
سیمایی صراف: افزایش قیمتها باعث شده که خانوادهها، در تنظیم سبد هزینههای خود، اگر مجبور به حذف کالایی شوند، متأسفانه کتاب را کنار میگذارند، و این مسأله بسیار تأسفبرانگیز است.
-
چیستی ایرانشناسی؛ ایرانشناسی دیروز و امروز؛
مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی»
عسکر بهرامی به نقش کلیدی «زبان ایرانی» به عنوان یکی از بهترین مؤلفهها در تعریف مفهوم فرهنگی «جهان ایرانی» که در طول هزاران سال و در گستره جغرافیایی وسیعی از چین تا سوریه استمرار داشته، اشاره کرد.
-
بنیاد ملی پاکستان ««عمر خیام؛ حیات، فلسفه، و شعر» منتشر کرد؛
از هواشناسی و نجوم تا جبر و تعیین چگالی
خیام با فهم ویژگیهای انسان، رسالت جهانی خود را به زبانی که همه انسانها در گذشته، حال و فردا میشناسند، به بیان آورد. از کودکی، محصلی کوشا بود و حافظهای فوقالعاده داشت
تازهها
-
سومین همایش پاسداشت زبان فارسی برگزار شد؛
پاسداری از زبان فارسی؛ اولویت فرهنگی اصناف کرج
البرز - در راستای صیانت از زبان فارسی و مقابله با رواج واژگان بیگانه در فضای کسبوکار، سومین همایش پاسداشت زبان فارسی ویژه اصناف، با محوریت ترویج نامهای فارسی و تقویت هویت ملی، در کرج برگزار شد.
-
مهرکعلی صابونچی در گفتوگو با ایبنا عنوان کرد:
دیو «آز» عجیبترین دیو در اساطیر ایرانی است
شخصیت «آز» عجیبترین و جذابترین است. در متون زرتشتی و مانوی، آز نماد زیادهخواهی و طمع انسان است که اگر از اعتدال خارج شود، زندگی فرد، اطرافیان و جامعه را نابود میکند. در متون مانوی، آز بهعنوان مادهدیوی معرفی میشود که انسان را از نظر جسمانی پلید میسازد. در شاهنامه نیز فردوسی بارها به نقش ویرانگر آز و طمع اشاره کرده است.
-
نگاهی به کتاب «دربارِ زربار؛ روایتی جدید از دربارِ شاهان قاجار»؛
زندگی پر زرق و برق سلطان
بزرگترین عمارتها، نفیسترین جواهرات، بهترین خوراکها، ظروف طلایی، شمشیرها و تفنگهای جواهرنشان و ... توسط شاهان قاجار جمعآوری میشد
-
جوابیه مدیر کل انتشارات نشر شاهد به مطلب «غرفه نشر شاهد در نمایشگاه؛ پر از کتاب دور از خلاقیت»
سعید گنجی، مدیر کل اسناد و انتشارات درباره حضور نشر شاهد در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران توضیحاتی به خبرگزاری ایبنا ارائه کرده است.
-
در نشست خبری جایزه قلم ههژار عنوان شد؛
قلمها برای زبان مادری نوشتند؛ هزار کتاب در رقابت قلم «ههژار»
کردستان - معاون پژوهشی دانشگاه کردستان با اشاره به برگزاری جایزه قلم ههژار در روزهای هفتم و هشتم خرداد در این دانشگاه گفت: قریب به یک هزار کتاب کُردی به دبیرخانه این جایزه ادبی ارسال شد.
-
در دلیجان؛
کتاب «پدر بزرگ ۳۰۰۰ ساله» رونمایی و روانه بازار کتاب شد
مرکزی– کتاب «پدربزرگ ۳۰۰۰ ساله» اثر محمد صفری در دلیجان رونمایی و رهسپار بازار کتاب شد.
-
مدیرکل کانون پرورش فکری مازندران:
اسامی برگزیدگان پویش «در آیین و آیینه علی (ع)» در مازندران اعلام شد
مازندران- مدیرکل کانون پرورش فکری مازندران گفت: اسامی برگزیدگان پویش پژوهشی «در آیین و آیینه علی (ع)» در مازندران اعلام شد.
-
با حضور غلامرضا اعوانی؛
برگزاری نشست «صلح پایدار کانت؛ تبیین و نقد»
در این نشست، آزاده دوستالهی میزبان غلامرضا اعوانی است.
-
با معرفی نفرات برتر در کاشمر؛
جشنواره ملی شعر طنز آب ایران به کار خود پایان داد
خراسان رضوی - چهارمین جشنواره ملی شعر طنز آب ایران به همت شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در شهرستان کاشمر استان خراسان رضوی برگزار شد.
-
تولیت آستان قدس رضوی:
نقش مهم نویسندگان در حفظ هویت ملی و دینی/ لزوم بهره از هنر در آثار دفاع مقدس
خراسان رضوی - تولیت آستان قدس رضوی، نویسندگان و روایتگران دفاع مقدس را حافظان گنجینههای تاریخی و فرهنگی ایران دانست و بر نقش آنها در انتقال ارزشهای معنوی، هویتی و دینی به نسل جوان تأکید کرد.
-
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان زنجان:
طرح داستان نویسی «پرواز اردیبهشت» در زنجان اجرا میشود
زنجان- مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان زنجان گفت: به مناسبت سالگرد شهدای خدمت، طرح داستان نویسی «پرواز اردیبهشت» در زنجان فراخوان داد.
-
رئیس حوزه هنری استان کردستان خبرداد؛
برگزاری عصر شعر «بهارانه» با حضور شاعران غرب کشور در سنندج
کردستان - رئیس حوزه هنری استان کردستان از برگزاری عصر شعر «بهارانه» با حضور شاعران برجسته و جوان از چهار استان آذربایجان غربی، کرمانشاه، ایلام و کردستان، روز دوشنبه پنجم خردادماه در سنندج خبر داد.
-
همراه با سخنرانی ابراهیم اسماعیلی اراضی؛
برگزاری بزرگداشت «حسین منزوی» در خمینی شهر
اصفهان_یازدهمین نشست ادبی واژه در ضیافت اندیشه، با یادبود حسین منزوی و سخنرانی ابراهیم اسماعیلی اراضی،شاعر و نویسنده در کتابخانه الغدیر خمینی شهر برگزار خواهد شد.
-
در پیشنشست تخصصی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران؛
نظریه اقتباس «لیندا هاچن» بررسی میشود
پیشنشست تخصصی هفتمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران با عنوان «نگاهی به مقوله اقتباس از منظر لیندا هاچن»، روز دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴ از ساعت ۱۷ در سالن فردوس موزه سینما برگزار میشود.
-
«چهل کلاغ» منتشر کرد؛
«غبارزدگان» در بازار کتاب
کتاب جدید امیرابراهیم جلالیان با نام «غبارزدگان» منتشر شد.
-
با حضور مترجم اثر؛
کتاب بختیار علی نقد میشود
نشست نقد و بررسی کتاب «بندر فیلی» نوشته بختیارعلی با حضور مریوان حلبچهای مترجم اثر برگزار میشود.
-
از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی؛
کتاب «تاریخ اجتماعی؛ مسائل، راهبردها و روشها» نقد و بررسی میشود
کتاب «تاریخ اجتماعی؛ مسائل، راهبردها و روشها» از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نقد و بررسی میشود.
-
ورود استودیو جیبلی برای اقتباس از رمانها و آثار ادبی
استودیو جیبلی یکی از برجستهترین استودیوهای انیمیشنسازی در جهان است که در سالهای اخیر با استفاده از هوش مصنوعی آثار هنری خلق کرده که مرزهای سینمای انیمیشن را گسترش داده است .
-
پس از ۷۹ سال اتفاق افتاد؛
بازگشت نسخ خطی ابریشمی ۲۳۰۰ ساله چین از آمریکا به پکن
دو جلد از کهنترین نسخ خطی ابریشمی چین، مربوط به دوران ایالات جنگطلب، پس از نزدیک به هشت دهه اقامت در ایالات متحده، به پکن بازگشتند.
-
معرفی کتاب؛
چگونه با «تفکر سیستمی» آینده را رقم بزنیم؟
خراسانرضوی - کتاب «تفکر سیستمی در کسبوکار و مدیریت؛ اصول و روشها» به قلم اومیت بیتیچی و اگنسا اسپنلیس و با ترجمه علی سیبویه و سیدعلی دخیلعلیان که به تازگی توسط انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد رهسپار بازار کتاب شده، اصول اساسی تفکر سیستمی را ارائه میدهد تا خواننده توانایی مشاهده یک مسئله، در سیستمی گستردهتر و بهصورت کلّیتر را داشته باشد.
نظر شما