وی تصریح کرد: بررسی مقایسهای آمار اهدا در دو سال 1400 و 1401 نشان میدهد که تعداد نسخ خطی بیش از 4 برابر و ارزش منابع اهدایی بیش از 12 برابر شده است.
حسن آبادی به اهدای 20 نسخه قرآن خطی از هند اشاره کرد که 19 نسخه قرآن خطی و یک نسخه قرآن چاپ سنگی را شامل شده و بیش از 6 میلیارد تومان قیمت گذاری شده است.
وی به معرفی منابع اهدایی خاندان حجتالاسلام روضاتی پرداخت و اظهار کرد: مجموعه اهدایی شامل نسخههای خطی، مصاحف شریف، جزوات قرآنی خطی، چاپ سنگی، سربی و افست است که وجود نسخههای خطی در موضوعات علم حدیث، فقه، تفسیر، ادعیه، اصول، کلام و تقریرات و مواعظ خاندان روضاتی مهمترین بخش این مجموعه را شامل میشود.
حسنآبادی، مجموعه اهدایی خاندان روضاتی را مشتمل بر 889 نسخه خطی و 405 نسخه چاپ سنگی، سربی و افست به انضمام 36 برگ اسناد تاریخی عنوان کرد.
مرکز نسخ خطی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با دارا بودن بیش از 90 هزار عنوان انواع منابع خطی، نماد تاریخی و هویت وقف فرهنگی به شمار میرود که مستند بودن هویت تاریخی کتاب های خطی، وقفی بودن بیشتر آثار، سابقه آرشیوی و وجود واقفان بیشمار از طبقات مختلف اجتماعی آن را از دیگر مراکز خطی در دنیا مستثنی کرده است.
نظر شما