چهارشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۵
مانایی شعر انقلاب مرهون امتداد در سنت ادبی و پیوستگی مردمی است

یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه شانزدهمین جشنواره ملی شعر فجر تأکید کرد که دلیل مانایی شعر انقلاب پیوستگی مردمی و امتداد در سنت ادبی کشورمان است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر که امروز (4 اسفندماه) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخصیت‌های فرهنگی و اهالی فرهنگ برگزار شد اظهار امیدواری کرد که با حمایت وزیر ارشاد مسیر پیشبرد اهداف فرهنگی سرعت بگیرد و به قلل رفیع این اهداف برسیم.
 
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در پیام خود به مناسبت درگذشت قیصر امین‌پور اشاره کردند که این درگذشت برای ایشان خسارت‌بار است و اظهار امیدواری کردند که مسیر آن مرحوم به همت همراهان و شاگردان‌شان برای رسیدن به قله‌های رفیع هنر شعر پیموده شود.
 
احمدوند ادامه داد: شعر و ادبیات انقلاب بزرگان کم‌نظیری را از دست داده که آفرینندگان هنر و آفرینش‌گران ادبیات بوده‌اند و نامشان پایدار می‌ماند. این جشنواره و تلاش‌های از این دست گامی در پیمودن راه آن‌ها و استمرار مسیر فرهنگی است.
 
وی تصریح کرد: هر تلاشی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای تقویت ادبیات متعالی که ریشه در ادبیات پربار این سرزمین دارد باشد.
 
معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد عنوان کرد: پیش از انقلاب اسلامی سه راهبرد در شعر بود؛ یکی لیبرال دموکرات با نگاه به آزادی و غرب، دیگری سوسیالیستی و مارکسیستی و جمع آن‌ها در توجه به خلق و کارگر و دیگری جریان مکتبی ایدئولوژی که با تلاقی این‌ها در ماه‌های اول انقلاب نیز مواجه بودیم و کم‌کم مکتب ایدئولوژی غالب شد که دلیل این امر ریشه داشتن آن در باور مردم و دیگری قرار داشتن در امتداد سنت ادبی کشورمان بود.
 
وی افزود: در این راستا شاهد بروز ادبیات دینی و با مضمون ظلم‌ستیزی شدیم و بعدها با وقوع جنگ تحمیلی، این پدیده فوق‌العاده نیز منشأ پیدایش اشعار فاخر شد.
 
احمدوند تصریح کرد: اگر شعر انقلاب ماناست به دلیل پیوستگی مردمی و امتداد آن در سنت ادبی کشورمان است حتی اگر درباره جنگ باشد. ادبیات انقلاب، ادبیات جنگ نیست بلکه ادبیات پایدار جهاد است که اصل آن جهاد با نفس است.
 
معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد افزود: ادبای حوزه انقلاب جهادگران با نفس و آفرینندگان جهان بدون دیو و اهریمن هستند، حتی اگر ناملایماتی دیدند. سیدحسن حسینی اشاره کرده که لفظ حزب‌الله را دشنام می‌دانند ولی روزی که روشنفکران در کافه‌های شهر پرآشوب عرق می‌خوردند تاریخ ما توسط حزب‌الله رقم می‌خورد.
 
وی تصریح کرد: شعر و ادبیات انقلاب ماندنی است و تلاش شد در این جشنواره آثار با دقت و احترام کامل داوری شود و خوشبختانه کار بزرگی انجام شده است.
 
وی در پایان گفت: با تأکید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد شتاب بیشتر در حوزه ادبیات داستانی و شعر خواهیم بود و برنامه‌هایی برای حضور فعال در عرصه ادبیات و خروج از حالت انفعال تدارک دیده‌ایم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها