در ابتدای مراسم، حبیبالله محمودیان؛ ضمن اشاره به ظرفیتهای غنی فرهنگی، تاریخی و باستانی و تعدد و تنوع آثار باستانی شهرستان چوار، گفت: تنوع اقلیمی استان ایلام موجب شده تا گونههای جنگلی و درختان مختلف و متنوعی در پهنه این استان رویش داشته باشند و درختان سرو 3850 ساله روستای «بانسرو» ازجمله آثار با ارزش تاریخ طبیعی ایران و کهنسالترین درختانی هستند که در عصر برنز توسط بشر کاشته شده و خوشبختانه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدهاند.
ناشر برگزیده سال 99 تصریح کرد: این شهرستان میتواند یکی از مراکز مهم گردشگری استان و کشور در زمینه منحصربهفرد ذخیرهگاه جنگلی درختان «مورد» در روستای مورت، منطقه جنگلی پارده، محدوده جنگلی آبزا، تفرجگاه طبیعی تجریان، منطقه گرمسیری و چشمههای آبگرم گنجوان و چکرِبولی از دیگر جاذبهها و تفرجگاههای شهرستان چوار باشد که مورد استفاده مردم و دوستداران طبیعت قرار میگیرند.
در ادامه حجتالاسلام میهنپرست؛ امام جمعه این شهر، گفت: در حوزه جغرافیایی، شهرستان چوار ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی خوبی وجود دارد، ولی این ظرفیتها بهخوبی معرفی نشده است. شاعر نامآشنا غلامرضاخان ارکوازی، «شهریار» غرب کشور و یکی از چهرههای شناختهشده شعر و ادب کردی است که قدمت سُرایش شعر موزون به زبان و گویش غنی و محلی این منطقه را نشان میدهد.
در ادامه عمران خودآموز؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، با اشاره به ظرفیتهای تاریخی، باستانی و فرهنگی شهرستان چوار، بیان کرد: شهرستان تازهتأسیس چوار، دارای پتانسیلهای بالایی از لحاظ فرهنگی و هنری است که در سطح ملی و بینالمللی شناختهشده هستند؛ ازجمله مهمترین اتفاقات و داشتههای فرهنگی و ورزشی، حادثه بمباران زمین فوتبال چوار است که در دنیا شناخته شده است. امیدواریم کاستیهای زیرساختی و عمرانی شهرستان چوار در حوزه فرهنگ و هنر، با اختصاص اعتبارات لازم استانی و ملی با سرعت جبران شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، افزود: در کتاب «هوره» که سالهای اخیر چاپ و منتشر شده، از روستای «پارده» بهعنوان یکی از خاستگاهای اصیلترین موسیقی و آوای سنتی «هوره» یاد شده و این منطقه میتواند بهعنوان «پایتخت هوره» معرفی شود. در این منطقه مقامهای آوازی بخصوصی وجود دارد و هنرمندان هورهخوان معروفی در این منطقه وجود دارد که میتواند بهعنوان یک پایگاه فرهنگی در راستای حفظ و میراث ناملموس فرهنگی نقشآفرین باشد.
در بخش دیگری از این برنامه، فهد کمالوندی؛ فرماندار شهرستان چوار، ضمن تشکر از تلاشهای مؤلف کتاب «جغرافیای تاریخی و باستان شناختی شهرستان چوار»، گفت:
شهرستان چوار علیرغم اینکه در نگاه اول و با دیدِ سطحی به ظاهر یک شهرستان صنعتی است، اما وجود نیروی انسانی مستعد در زمینههای فرهنگی، هنری و علمی و ورزشی که در سطح ملی و بینالمللی شناختهشده هستند، وجه فرهنگی آن را غالب کرده این منطقه از دیرباز بهعنوان قطب گردشگری استان با منابع و مناظر طبیعی و چشمنواز مهمان هماستانیها و هموطنان عزیز بوده است.
درباره ناشر و نویسنده کتاب
نشر «زاگرو» در ایلام، کتاب «جغرافیای تاریخی و باستانشناختی شهرستان چوار» را در 161 صفحه راهی بازار نشر کرده است.
حبیبالله محمودیان؛ متولد 1329 در شهر ایلام، باستانشناس، ناشر و مؤلف دهها عنوان کتاب پژوهشی در حوزه باستانشناسی، تاریخ، جغرافیای تاریخی و ایلامشناسی است. وی تاکنون موفق شده 70 عنوان کتاب تألیف، ترجمه و منتشر کند. از جهتی در طول 50 سال فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، موفق به انجام 80 پروژه و طرح پژوهشی و مطالعاتی و نیز تألیف 84 مقاله در عرصه باستانشناسی، تاریخ، تمدن و فرهنگ ایران زمین و مسائل تعلیم و تربیت شده که در مجلات ملی و بینالمللی چاپ و منتشر شده است.
محمودیان بهعنوان ناشر برگزیده در سالهای 1391، 1395، 1396، 1397، 1398، 1399 از سوی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تجلیل شده است.
نظر شما