سه‌شنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۸
پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به مرجعیت فرهنگی کشور رسیده است

سید‌عباس صالحی با اشاره به ارتقاء پژوهشگاه فرهنگ، هنر‌ و ‌ارتباطات به مرجعیت فرهنگی کشور گفت: اینکه دبیرخانه کارگروه رصد فرهنگی کشور یا دبیرخانه موسسات پژوهشی و فرهنگی به این مجموعه واگذار شده است نشان می‌دهد، پژوهشگاه توانسته مرجعیت لازم در بخش فرهنگی کشور را پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا)، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در آخرین جلسه هیات امنای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با تشکر از انضباط مالی این موسسه در طول چهار سال گذشته اظهار کرد: هدف از تاسیس این پژوهشگاه تقویت علمی و پژوهشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است که خوشبختانه در این زمینه اتفاقات خوبی از زمان تاسیس این موسسه رقم خورده است.
 
وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های پژوهشگاه فرهنگ، هنر و‌ ارتباطات این است که در حال حاضر یک مرکز پایش اطلاعات در کشور محسوب می‌شود، تلاش پژوهشگاه هم بر این بود که در این‌ مسیر برخی از داده‌ها را دوباره احیا کند، به همین ‌منظور در حوزه نگرش‌ها و نظرسنجی‌ها اقدامات خوبی رقم‌ خورده و از این رو جایگاه پژوهشگاه در فضای داده‌ها حفظ شده است.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و‌ ارتباطات در دولت دوازدهم چند وظیفه را برعهده داشت، ابتدا استفاده از داده‌ها بود، داده‌هایی که تولید می‌شود صرفا نباید به آرشیو برود بلکه باید نهایتا استفاده از آن صورت بگیرد، در همین راستا پژوهشگاه سعی کرد داده‌ها را در بخش وسیع‌تری منتشر کند.
 
صالحی یادآور شد: وظیفه دیگر پژوهشگاه این بود که یک فراتحلیل از داده‌ها داشته باشد تا بتواند در حوزه بهره‌برداری نهایت استفاده را ببرد، درواقع تلاش این پژوهشگاه براین بود که به گونه‌ای عمل کند که داده‌ها به سیاست‌گذاری و‌ راهبردسازی تبدیل شود، خوشبختانه در این مسیر موفقیت‌های زیادی از سوی این موسسه صورت گرفته است.
 
وی افزود: مرجعیت یافتن پژوهشگاه فرهنگ، هنر‌ و ‌ارتباطات هدف دیگر بود، در این بخش پژوهشگاه توانست موفقیت لازم‌ را حاصل کند، اینکه دبیرخانه کارگروه رصد فرهنگی کشور یا دبیرخانه موسسات پژوهشی و فرهنگی به این مجموعه واگذار شده است نشان می‌دهد که پژوهشگاه توانسته مرجعیت لازم را در بخش فرهنگی کشور پیدا کند.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: زمانی که پژوهشگاه به عنوان مادر سایر پژوهشگاه‌های فرهنگی و هنری شناخته می‌شود و فرهنگ‌دوستان در حوزه‌های مختلف به این پژوهشگاه استناد می‌کنند هدفی بود که در این چهارسال دنبال شد و خوشبختانه محقق هم شد.
 
صالحی گفت: از طرفی دیگر هدف پژوهشگاه در این دولت این بود که در استان‌ها هم‌کار پژوهشی همانند تهران به جلو برود، در همین راستا ۳۱برش استانی در پیمایش‌های ملی داریم که حوزه‌های فرهنگی را مورد بررسی قرار دادند.
 
وی ابراز کرد: از دیگر اهداف پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات توجه به حوزه کودک و نوجوان بود، تا دو سال گذشته پیمایش‌ها براساس گروه سنی ۱۸ سال به بالا بود، این در حالی است که برای شناخت بهتر نسل جدید باید پیمایش‌ها در گروه‌های سنی مختلف همچون کودک و نوجوان انجام شود.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برای اقدامات شفاف مالی و همچنین ارتقاء منابع انسانی کارآمد در طول چهار سال گذشته را یکی از اقدامات مهم این موسسه دانست.
 
صالحی گفت: پژوهشگاه باید در گام آخر خود گزارشی از اقدامات خود در طول این چهارسال را آماده و در عین حال پیشنهادات موثر برای بهبود عملکرد آینده این‌ موسسه را ارائه کند.
 
 

در این جلسه هریک از اعضای هیات امنای پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نقطه نظرات خود را برای بهبود روند کار پژوهشی این موسسه ارائه کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها