چهارشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۵
جوایز و جشنواره‌های ادبی دفاع مقدس بین‌المللی می‌شوند

به گفته عامری: برای جهانی‌کردن ادبیات دفاع‌مقدس در حوزه ترجمه برنامه‌ریزی‌های متنوعی صورت گرفته است و ما تا پایان سال 98، بیست اثر در سطح جهانی منتشر خواهیم کرد.


به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست هم‌اندیشی در خصوص ادبیات پایداری با حضور سرتیپ پاسدار داود عامری؛ رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع‌مقدس و جمعی از خبرنگاران و اصحاب‌رسانه به‌مناسبت روز خبرنگار صبح امروز (16 مردادماه) در سالن قصرشیرین باغ‌موزه انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس برگزار شد.
 
در ابتدای این نشست سردار عامری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و رزمندگان دفاع‌مقدس و شهدای خبرنگار گفت: مقام معظم رهبری در سال گذشته و در نشستی که جمعی از پیشکسوتان دفاع‌مقدس در آن حضور داشتند اشارات بلند و فاخری طرح کردند و فرهنگ و ادبیات دفاع‌مقدس را گنجی بی پایان دانستند که بهره‌برداری از آن فرصتی برای ملت ایران است.
 
عامری افزود: مقام معظم رهبری ادبیات دفاع‌مقدس را ادبیاتی برای جهان امروز و همه جهان دانستند و ما نیاز داریم ادبیات دفاع‌مقدس را جهانی کنیم.
 
وی در بخشی دیگری از سخنانش گفت: در حوزه ادبیات دفاع‌مقدس اگرچه کوشش‌ها زیاد بوده ولی ما باید تلاش خود را صدبرابر کنیم هم در تیراژ و هم در تعداد عناوین کتاب‌ها ما نیازمند بیشترشدن تلاش برای ترویج آثار دفاع‌مقدس هستیم.
 
به گفته عامری می‌توان با بررسی‌های علمی نشان داد که جنگ ما جنگی شرافتمندانه بوده است ما در حال دفاع بودیم و به همین دلیل هم بود که از زمانی به بعد نام جنگ تحمیلی جای خود را به دفاع‌مقدس داد. ما در خلال جنگ بیرحمانه دشمن توانستیم عالی‌ترین و بهترین صفات انسانی را خلق کنیم. مقایسه رفتار رزمندگان ما با اسرا با رفتار طرف مقابل و نیز این نکته که در سخت‌ترین شرایط امام اجازه حمله موشکی به مناطق غیرنظامی عراق را نداد نمودی از این رفتار جوانمردانه در جنگ است. این شرافت باید برای جهانیان الگو قرار بگیرد و باید در این باره اندیشید که چگونه می‌توانیم پیام را به جهانیان منتقل کنیم.
 
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع‌مقدس گفت: این سازمان با استعانت از فرمایشات رهبر و با نگاه به بیانات ایشان درباره گام دوم انقلاب تلاش می‌کند اقداماتی را انجام دهد که در شأن دفاع‌مقدس باشد.
 
 
عامری افزود: نهضت فرهنگی دفاع مقدس باید راه بیفتد ما باید محیطی را برای شکل‌گیری این نهضت فراهم سازیم و به همین جهت نیازمندیم سرمایه‌های کشور را فراخوانی کنیم تا دستمان را در این کار بزرگ بگیرند. ما به طرحی فکر می‌کنیم که می‌تواند همه نخبگان کشور را پوشش دهد. نخبگانی از قبیل نویسندگان، اهل رسانه و رزمندگان.
 
او افزود: ما در رسانه‌ها پیشتر صفحاتی معروف به ادبیات پایداری داشتیم و در خبرگزاری‌ها سرویس‌هایی در این زمینه وجود داشت. اکنون جای خالی این‌گونه سرویس‌ها مشاهده می‌شود و برای شکل‌گیری نهضت فرهنگی دفاع‌مقدس رسانه‌ها باید توجه بیشتری به این مقوله داشته باشند.
 
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع‌مقدس در ادامه مولفه‌های طرحی جامع برای شکل‌دهی به نهضت فرهنگی دفاع‌مقدس را برشمرد او گفت: برای شکل‌گیری این نهضت نیاز اول شناخت همه‌جانبه موضوعات لازم برای بررسی و همچنین شناخت مخاطب است. تنوع‌بخشی به فعالیت‌های فرهنگی در حوزه دفاع‌مقدس و کیفیت‌بخشی به محصولات فرهنگی در عین حفظ کمیت از دیگر مولفه‌های لازم برای شکل‌گیری این نهضت است.
 
عامری ضمن تاکید بر لزوم علمی‌تر‌کردن عرصه ادبیات پایداری گفت: ما نیازمند ایجاد نهضت بزرگ جمع‌آوری خاطرات رزمندگان در سراسر کشور هستیم. ما حتاج یک تفکر جدید هستیم. چرا که ادبیات دفاع‌مقدس باید جهانی شود.
 
او گفت: برای جهانی‌کردن ادبیات دفاع‌مقدس در حوزه ترجمه برنامه‌ریزی‌های متنوعی صورت گرفته است و ما تا پایان سال 98، بیست اثر در سطح جهانی منتشر خواهیم کرد. آثاری در حوزه دفاع‌مقدس که به زبان‌هایی مانند روسی، فرانسوی، انگلیسی، عربی، اردو و اسپانیولی ترجمه شده‌اند.
 
به گفته عامری ما نیازمند طرح جدیدی برای عرضه و توزیع کتاب‌های حوزه دفاع‌مقدس نیز هستیم. او گفت: برای این منظور از امسال طرح آبونمان کتاب دفاع‌مقدس در سراسر کشور اجرا خواهد شد. این البته نافی اهمیت مراکز توزیع و عرضه کتاب‌مقدس نیست به همین دلیل در مراکز استان خانه کتاب دفاع‌مقدس ایجاد خواهد شد.
 
او همچنین گفت: برای ایجاد پشتوانه ادبیات پایداری شوراهای ادبیات دفاع‌مقدس را راه انداخته‌ایم و گسترش خواهیم داد. نشست‌های قلم با کمک این شورا برگزار خواهد شد و ما تلاش می‌کنیم در کنار نویسندگان خبره فضایی برای استعدادیابی نویسندگان جدید فراهم شود تا نسل تازه‌ای از نویسندگان حوزه پایداری شکل بگیرد. در این میان توجه به حوزه ادبیات کودک و نوجوان هم از اهداف ماست.
 
 
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع‌مقدس همچنین در این نشست اطلاع داد: دوسالانه انتخاب برترین کتاب دفاع‌مقدس از امسال با رویکردی گسترده و جدید برگزار خواهد شد و جایزه ادبی یوسف از امسال جهانی خواهد شد و در مرحله اول کشورهای پیرامونی حوزه ایران فرهنگی و کشورهای اسلامی در این جایزه شرکت داده خواهند شد.
 
او همچنین گفت: بنا داریم کنگره شعر دفاع مقدس را هم از این به بعد باعنوان کنگره شعر مقاومت به صورت جهانی برگزار کنیم.
 
از دیگر برنامه‌های سازمان ادبیات و تاریخ دفاع‌مقدس برای شکل‌دادن به نهضت فرهنگی دفاع‌مقدس شکل‌دادن به اپلیکیشن کتاب دفاع‌مقدس است و همچنین به گفته عامری از این پس سه دسته نمایشگاه استانی، ملی و بین‌المللی در حوزه کتاب دفاع‌مقدس برگزار خواهد شد تا گفتمان دفاع‌مقدس عمومی شود.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۹
    شما همون یه دونه کتاب سال دفاع مقدس رو یک ساله به شکل محلی نتونستی برگزار کنی، برگزاری جهانی پیشکش.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها