رمان «بهبود» در سه بخش و هشت فصل تدوین شده است؛ قستی از داستان از نگاه دانای کل و بخشی دیگر از دید سوم شخص روایت میشود. این داستان جغرافیای خاصی را در نظر نمیگیرد، به نیویورک، ترکیه و آلمان نیز سرکی میکشد و بخشی از داستان را در این کشورها تصویر میکند.
«بهبود» حکایت افرادی است که زندگیشان در هم تندیده است و به گونهای بهم ربط پیدا میکند. سیلبر از غم و شادی، شکست و ایستادگی در برابر هر شکست میگوید و اشخاص در این رمان دنبال بهود اوضاع در زندگی خود به طرق مختلف هستند؛ جوآن سیلبر، شخصیتهای مختلف را از دهههای مختلف کنار یکدیگر قرار داده و داستان خود را روایت میکند. این کتاب با زبانی ساده و روان نوشته شده است و مخاطب برای خواندن آن دچار چالش نمیشود.
طرح جلد اصلی کتاب
«بهبود» داستان زندگی زنی خودمختار است که در برههای از زنگی خود مشغول بافتن قالی در یکی از شهرهای ترکیه بود و پس از آن به کشور خود آمریکا برگشته و به جاهای مختلف سفر میکند؛ این زن، شخصیتی نا آرام دارد و نمیتواند ساکن یک شهر و کشور باشد. طرح جلد این کتاب نیز نقش و نگاری از قالی است. نویسنده در این رمان سوالهایی از زندگی شخصیت اصلی داستان مطرح میکند و بلافاصله پس از آن نیز به آن پاسخ میدهد؛ در واقع بخشی از داستان را به صورت سوال و جواب پیش میبرد.
در قسمتی از کتاب میخوانیم:
«همه از خودشان میپرسیدند بعد از این همه سال وقتی کیکی به آمریکا میرسد چه شکل و شمایلی پیذا کرده. آیا پوستش زیر آفتاب خشک و چروکیده شده؟ آیا مثل زنهای ترک شلوار موجدار ابریشمی پوشیده؟ آیا ساختمانهای جدید نیویورک او را شگفت زده میکنند؟ آیا از دیدن برجهای دوقلو دهانش از تعجب باز میماند؟ هیچ کدام از گزینههای فوق! کیکی همان کیکی بود، سیویک ساله با پوست خیلی خوب؛ شلوار جین و بلوز یقه اسکی که احتمالا همانی بود که وقتی به ترکیه رفت به تن داشت. »(صفحه 17)
نشر فرمهر رمان «بهبود» اثر جوآن سیلبر و ترجمه اسماعیل حسینی را با قیمت 38000تومان، 550نسخه و 239صفحه منتشرکرده است.
نظر شما