سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۷
رحماندوست: نگارش قصه‌های شفاهی مانع فراموش شدن آن‌ها می‌شود

مصطفی رحماندوست در آیین رونمایی «قصه زندگی من» و «فرهنگ قصه‌شناسی یلدا» گفت: نگارش قصه‌های شفاهی سبب ماندگاری قصه‌هایی می‌شود که به صورت شفاهی و سینه به سینه منتقل می‌شوند و مانع فراموش شدن آن‌ها می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین رونمایی از کتاب «قصه زندگی من» اثر شرمین نادری و مجموعه 16 جلدی «فرهنگ قصه‌شناسی یلدا» اثر علی خانجانی با حضور مصطفی رحماندوست، احترام بومند، فرهاد حسن‌زاده، لیلی رشیدی، منصور ضابطیان و جمعی از دانش‌آموزان سه‌شنبه (27 آذرماه) در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

مصطفی رحماندوست در این مراسم به خبرنگار ایبنا گفت: در روایت کردن قصه‌ها دو حالت وجود دارد که هرکدام تاثیر خاص خودش را دارد. در حالت اول که بیشتر اتفاق می‌افتد، قصه‌هایی که در کتاب‌ها بیان شده است از سوی قصه‌گوها به صورت شفاهی و قصه‌خوانی درمی‌آید که سبب ترویج کتابخوانی و علاقه‌مندی مخاطبان به کتاب و کتابخوانی می‌شود. 

خالق «صد دانه یاقوت» افزود: در حالت دوم که به ندرت اتفاق می‌افتد، قصه‌هایی که به صورت شفاهی بیان می‌شوند به نگارش درمی‌آیند و در قالب کتابی ارائه می‌شوند. این کار سبب ماندگاری قصه‌هایی می‌شود که به صورت شفاهی و سینه به سینه منتقل می‌شوند و مانع از بین رفتن و فراموش شدن آن‌ها می‌شود.

رحماندوست در ادامه به کتاب «قصه زندگی» اشاره کرد و گفت: شرمین نادری از بین 180 قصه‌ شفاهی که در اختیارش قرار داده شده، قصه‌هایی را انتخاب کرده که قصه زندگی و تجربه زیستی است و به دنبال قصه‌هایی رفته که زندگی کردن را برای مخاطب به تصویر کشیده است. 

 

شرمین نادری، نویسنده و روزنامه‌نگار، نیز در این مراسم درباره کتاب «قصه زندگی» گفت: این کتاب مجموعه‌ای از قصه‌هایی است که افراد مختلف به بخش قصه‌های ۹۰ ثانیه‌ای کانون فرستادند و به من اطمینان کردند تا آن‌ها را از حالت گویش به نگارش تبدیل کنم.

وی افزود: از مجموع بیش از هفت هزار قصه ۹۰ ثانیه‌ای بیش از ۱۸۰ قصه به من داده شد که قابلیت قصه شدن داشتند و من از بین آن‌ها ۳۰ قصه را انتخاب کردم و به رشته تحریر درآوردم و از گروهی که برای جمع‌آوری و تصویرگری قصه‌ها به من کمک کنند تشکر می‌کنم.

به گفته نادری، در سرشت قصه چیزی وجود دارد که وقتی آن را تعریف می‌کنید احساس می‌کنید بخشی از وجودتان را که همان همدلی است، برای دیگران تعریف می‌کنید و کشور ما در حال حاضر به این رفاقت و همدلی نیاز دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها