سه‌شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۳
​مصر صدرنشین داستان‌نویسی جهان عرب است

مصر بین کشورهای عربی بیشترین تولید را در زمینه‌ی ادبیات و داستان دارد و بیشترین آثار را در رقابت‌های ادبی جهان عرب به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مصر با ۳۰ درصد از آثار ارسالی به جایزه شیخ زاید که مهم‌ترین جایزه‌ی فرهنگی و ادبی در جهان عرب به شمار می‌رود نشان داده نسبت به سایر کشورهای عربی پیشتاز است.
 
رقابت برای تعیین بهترین آثار سال جایزه شیخ زاید از ماه می ۲۰۱۷ شروع شده است. این جایزه که از مهم‌ترین رویدادهای فرهنگی جهان عرب محسوب می‌شود دوازدهمین دوره خود را پشت سر می‌گذارد.
 
روزنامه الحیات نوشته است در این دوره جایزه کتاب شیخ احمد زاید که در امارت برگزار می‌شود بیش از ۷۲۵ اثر شرکت کرده‌ا‌ند.
 
سایت رسمی جایزه شیخ زاید اعلام کرده که اغلب  شرکت‌کنندگان در بخش‌‌های «نویسندگان جوان» و «ادبیات» آثار خود را معرفی کرده‌اند.
 
بخش‌‌های «نقد و تحلیل»، و «توسعه و بنای حکومت» و «ادبیات کودک» رتبه‌ی سوم را به لحاظ میزان آثار ارسالی به بخش داوری این جایزه به خود اختصاص داده‌اند.
 
کشورهای مختلف عربی برای رقابت در این مسابقه آثار خود را ارسال کرده‌اند. مصر با ۳۱ درصد، صدرنشین ارسال کتاب برای داوری این دوره شده است.
 
کشورهای استرالیا، دانمارک، سوئد، اتریش، امریکا، کانادا، روسیه و فرانسه نیز با ارسال آثار خود ۵ درصد از کتاب‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.
 
این جایزه هر سال به بهترین کتاب‌های سال که در زمینه‌های مختلف تألیف، ترجمه و علوم انسانی معرفی می‌شوند تعلق می‌گیرد.
 
«ماورای نوشتن» اثری از ابراهیم عبدالمجید، رمان‌نویس مصری، جایزه بخش ادبیات  2016 این جایزه را به خود اختصاص داد. در بخش نقد ادبی و هنری نیز سعید یقطین برای نوشتن «تفکرات ادبیات عرب» برنده شد.
 
جایزه بخش ترجمه نصیب کیان یحیی از عراق برای ترجمه کتاب «معنای معنا» اثر اوگدن و ریچاردز ‌شد.
پروفسور رشدی راشد از مصر نیز در دوره‌ی قبل موفق شد جایزه بخش فرهنگ عرب در زبان‌های دیگر را به خانه ببرد. انتشارات دارالساقی از لبنان نیز در بخش فناوری و صنعت نشر برگزیده شد.
 
این جایزه به نام شیخ زاید النهیان، امیر امارات متحده عربی و با هدف تجلیل از ناشران‌، نویسندگان و متفکرانی که در راستای غنای فرهنگی و ادب کشورهای عربی می‌کوشند راه‌اندازی شده‌ است.
 
جایزه شیخ زاید از سال 2007 فعالیت خود را آغاز کرده و به هر یک از برندگان مبلغ 750 هزار درهم اعطا می‌کند. برنده بخش شخصیت فرهنگی سال نیز مبلغ یک میلیون درهم دریافت می‌کند.
 
ارزش کلی این جوایز به هفت میلیون درهم می‌رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها