چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۵
​صالحی: محمدرضا رستمی از حرفه‌اش به‌عنوان ابزاری برای سیاست استفاده نکرد / رستمی کتابخوانی حرفه‌ای بود

سیدعباس صالحی در یادمان محمدرضا رستمی گفت: در روزگاری که بی‌سوادی و نیم‌سوادی بلای ژورنالسیم است، محمدرضا رستمی دقیق و منصف بود و از روزنامه‌نگاری به‌عنوان ابزاری برای سیاست استفاده نکرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) یادمان روزنامه‌نگار و نویسنده فقید محمدرضا رستمی، شامگاه چهارشنبه (12 آبان‌ماه 1395) در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
 
در این آیین روزنامه‌نگاران و شخصیت‌های فرهنگی و هنری همچون دکتر سیدعباس صالحی، دکتر حسین انتظامی، رضا کیانیان، علیرضا رستمی، سهیل محمودی، سید فرید قاسمی، محسن امیریوسفی، اسدالله امرایی، کیوان کثیریان، دکتر مجید رضاییان،  منصور ضابطیان، همسر زنده‌یاد رستمی، بانو الهه خسروی یگانه و یادگار او رها رستمی حضور داشتند.
 
در آغاز این برنامه علیرضا رستمی، برادر روان‌شاد محمدرضا رستمی گفت: به نیابت از پدر و مادرم از همه حاضران در این آیین سپاسگزاری می‌کنم. در طول همه این سال‌ها یک کوه پشتم بود که دیگر نیست. ای کاش این کنار هم بودن‌ها زمانی اتفاق بیافتد که زنده و پیش هم هستیم.
 
سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخشی از این آیین اظهار کرد: نام رضا رستمی ناخودآگاه با چند واژه متقارن است؛ کتاب، فرهنگ، روزنامه‌نگاری حرفه‌ای و انسان بودن.
 
وی افزود: زنده‌یاد محمدرضا رستمی کتابخوانی حرفه‌ای بود. برای مدتی طولانی سردبیری کتاب هفته را به عهده داشت و در دوره اخیر ویژه‌نامه نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب را مدیریت کرد و الحق کار خوبی تحویل داد.

صالحی با اشاره به فعالیت‌های مختلف هنری زنده‌یاد رستمی گفت: شعر، تئاتر، سینما، خوشنویسی، داستان‌نویسی و نقاشی از علاقه‌مندی‌های محمدرضا رستمی بود. این‌که انسان بتواند شاخه‌های مختلف فرهنگ را در کنار هم پیش ببرد و در برخی از آن‌ها از سطح متوسط، در بخشی از سطحی بالاتر و در تعدادی از آن‌ها از سطحی عمیق برخوردار باشد، کار هر کسی نیست. محمدرضا رستمی در برنامه‌ریزی فرهنگی و سیاستگذاری این حوزه ملاحظاتی داشت. به لحاظ روزنامه‌نگاری حرفه‌ای و از منظر شاخص‌های حرفه‌ای سواد در روزگاری که بی‌سوادی و نیم‌سوادی بلای ژورنالسیم است، محمدرضا رستمی دقیق و منصف بود و از روزنامه‌نگاری به‌عنوان ابزاری برای سیاست استفاده نکرد.

حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در رسانه‌های متعددی با زنده‌یاد رستمی سابقه همکاری داشته نیز در بخشی از این آیین گفت: دقت و اخلاق حرفه‌ای، ویژگی رسانه‌ای و شخصیتی محمدرضا رستمی بود و من به‌عنوان یک همکار به تجربه سال‌ها کار در کنارش افتخار می‌کنم.
 
سهیل محمودی، شاعر کشورمان نیز در این برنامه با اشاره به علاقه‌مندی محمدرضا رستمی به شعر سعدی عنوان کرد: شعر فردوسی تراژیک، کلام خیام تلخ، سخن مولانا پرترنم و ترقص و اشعار حافظ رندانه‌اند. سعدی، شاعری اخلاقی است و توجه به مشخصه‌های اخلاق اجتماعی ویژگی است که رستمی را باید با آن معرفی کرد.
 
در بخش دیگری از این آیین، سیدفرید قاسمی از راه‌اندازی پویش «کتاب جای گل» از سوی برگزارکنندگان قدردانی کرد و با اشاره به ملزومات راه‌اندازی یک کتابخانه به‌غیر از کتاب نظیر کتاب‌بر، کتاب‌گیر، میز امانات، صندلی و رایانه پیشنهاد کرد که شماره حسابی اعلام شود تا علاقه‌مندان برای تجهیز کتابخانه‌ای که بناست با نام محمدرضا رستمی در شهر اسدآباد راه‌اندازی شود، کمک کنند.
وی افزود: در این دو هفته عزیزان و همکاران محمدرضا رستمی یادداشت‌های زیادی برایش نوشته‌اند؛ چه خوب است یک نفر این یادداشت‌ها را گردآوری کند تا در قالب یک یا دو یادنامه منتشر شود.
 
این روزنامه‌نگار باسابقه در ادامه سخنانش گفت: کاش یکی از دوستان هم برای انتشار گزیده‌ای از آثار روزنامه‌نگارانه و ادیبانه محمدرضا رستمی پیش‌قدم شود.
 
محسن امیریوسفی، فیلمساز کشورمان نیز در این آیین عنوان کرد: چه کسی رضا رستمی را کشت؟ یا در لحنی عافیت‌اندیشانه چه کسی رضا رستمی را از ما گرفت؟ بیکاری اجباری؟ آلودگی هوا یا قصور چنان اتفاقی که برای استاد عباس کیارستمی افتاد؟
 
وی در ادامه به یادداشتی که محمدرضا رستمی دو سال قبل در خبر آنلاین منتشر کرده بود و در آن پیرامون مک‌کارتیسم رسانه‌ای در ایران سخت گفته بود نیز اشاره کرد.
 
الهه خسروی یگانه، همسر روان‌شاد رستمی هم در ادامه دل‌نوشته‌ای را برای حاضران خواند و در آن به سختی‌ها، دردها و مشکلاتی که مرحوم رستمی سال‌ها با آن‌ها همراه بود و دغدغه آن‌ها را داشت اشاره کرد.
 
در پایان براساس آمار ارائه‌شده از سوی منصور ضابطیان که این اجرای این یادمان را به عهده داشت اعلام شد تاکنون ۶ هزار عنوان کتاب از ۳۶ ناشر از طریق پویش «کتاب جای گل» یک‌هزار جلد کتاب از سوی شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی، ۲۵۰ جلد کتاب از طرف بانو الهه خسروی یگانه و دو هزار و 500 جلد کتاب توسط روزنامه‌نگاران حاضر در یادمان زنده‌یاد رستمی برای تأسیس و تجهیز کتابخانه‌ای در اسدآباد همدان با نام «محمدرضا رستمی» جمع‌آوری‌ شده است. از سوی دیگر علاقه‌مندان می‌توانند کتاب‌های خود را برای اهدا به این کتابخانه به خبرگزاری خبر آنلاین ارسال کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها