به گفته وی، روزهای این هفته ملی به ترتیب با عنوانهای موضوعی «خانواده و مهربانی در زندگی کودک امروز»، «باورهای دینی و مسوولیت اجتماعی در زندگی کودک امروز»، «میراث فرهنگی و دوستی با طبیعت در زندگی کودک امروز»، «امنیت و سلامت در زندگی کودک امروز»، «دانش، آگاهی، کتاب و فضای مجازی در زندگی کودک امروز»، «گذشت و فداکاری در زندگی کودک امروز» و «شجاعت و سخاوت در زندگی کودک امروز» نامگذاری شدهاند.
حاجیانزاده تصریح کرد: این نامگذاریها با هدف توجه دادن بیشتر و دقیقتر به نیازهای کودکان امروز بوده، هرچند که در کنار این موارد، دیگر نیازها نیز در برنامهریزی هفته ملی کودک لحاظ شده است. امسال در این رویداد ملی، علاوه بر استانها و شهرستانها، مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون در خیابان حجاب تهران نیز برگزارکننده نمایشگاه دستاوردهای سازمانها و نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی در حوزه کودک و نوجوان است. به گفته مدیرعامل کانون، نشستهای تخصصی و میزگردهای موضوعی نیز در حاشیه این رویداد اجرا می شود که از روزهای پیش از هفته ملی کار خود را آغاز کردهاند.
مدیرعامل کانون ادامه داد: از 11 تا 19 مهرماه، نشستهایی چون پیوند کودک امروز با طبیعت و محیط زیست، هنر تعزیه در توسعه پرورش فکری کودکان، عدالت اجتماعی، مدیریت و لزوم بازاندیشی در قوانین حوزه کودک، مسایل کودکان در معرض آسیب و خشونت (کودکان کار)، کودک، تاریخ، هویت فرهنگی و نیز نشستهایی با موضوع بازی و هویت ایرانیاسلامی و تدبیر در صیانت از کودکان آنلاین در کنار نشست فرهنگ عاشورا در توسعه پرورش فکری کودکان از جمله عناوین این بخش هستند. این نشستها هر روز به میزبانی کانون در سالن اجتماعات مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری در خیابان حجاب تهران برگزار میشود و حضور برای عموم متخصصان و علاقهمندان آزاد است.
وی در ادامه گفت: سعی کردهایم در برنامهریزیها، فرهنگ عاشورا و منش اسلامی را اصل قرار دهیم. برنامههای ویژه فرهنگی، هنری و ادبی این ایام برای آشنایی کودکان و نوجوانان با واقعه عاشورا در قالب نمایشگاه اجرا میشود.
حاجیانزاده توضیح داد: غرفههای این نمایشگاه در خیمههایی برپا شده که خیمه نمایش، نقالی، قصهگویی و مراسم خاص شهرهای مختلف کشور یکی از این قسمتهاست. خیمه فرهنگ مکتوب برای عرضه نشریه روزانه، تولید و نصب روزنامهدیواری، تقویم واقعه عاشورا، کتاب و کتابچه، بروشور، گزیده کتابها و تراکت، بخش دیگر این نمایشگاه خواهد بود.
به گفته وی امسال خیمهای نیز برای تشریح تاریخچه عزاداری محرم در ایران و دیگر کشورها با ترکیبی از متن و تصویر، در کنار خیمه ویژه عزاداری، مقتلخوانی، تعزیه و نمایش خیابانی نیز دایر است. اجرای تئاتر و نمایش فیلم با موضوع مذهبی و عاشورایی، قصهگویی و مسابقه، در کنار برگزاری مسابقه عکس «کودکان تشنهاند» در سایت «کودک 24م» دیگر بخش این برنامهها اعلام شده است.
مدیرعامل کانون پرورش فکری به برنامههای متنوع دیگر سازمانها نیز اشاره کرد که بخشی از آن در قالب همکاری بین سازمانی و بخش دیگر نیز برنامههای اختصاصی هر نهاد است. تجلیل از خانوادههای شهدای مدافع حرم و شهدای آسیبهای اجتماعی، تولید دو برنامهی تلویزیونی در شبکه دو و شبکه کودک و نوجوان و ملاقات با کودکان با نیازهای ویژه و کودکان بیمار و اهدای کتاب و بستههای فرهنگی نیز دیگر برنامههایی است که میتوان از آنها نام برد.
از ابلاغ وزارت کشور تا همراهی سازمانها
حاجیانزاده در ادامه اظهار کرد: امسال نیز با ابلاغ بخشنامه از سوی وزارت کشور به استانداریها، کمیتههایی برای برنامهریزی این رویداد ملی در استانداریها تشکیل شد. ادارات کل کانون در هر استان، دبیری این نشستها را برعهده دارند و نمایندگانی از دیگر ادارات استانی در کنار هم به مشورت، طراحی و اجرای برنامهها میپردازند.
به گفته حاجیانزاده، در تهران نیز وزارتخانهها و سازمانها، نمایندگانی به جلسات برنامهریزی روانه کردند که با برپایی چند جلسه در ماههای اخیر، جامعیت برنامهها بیش از پیش محقق شد.
نمایندگان نهاد ریاست جمهوری، وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان بهزیستی، سازمان حفاظت از محیط زیست، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، جمعیت هلالاحمر، شهرداری تهران، پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی، مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان صدا و سیما، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، انجمن تصویرگران کتاب کودک و نوجوان و شورای کتاب کودک از جمله شرکتکنندگان در جلسات مختلف ستاد برنامهریزی هفته ملی کودک بودند که در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تشکیل شد.
نظر شما