شنبه ۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۰
«سیاه مشق» به تاریخ و ادبیات جنوب کشور می‌پردازد/ «چالنگی» به نخستین شماره آمد

سیروس ممبینی، مدیر مسئول نشریه «سیاه مشق» گفت: پرداختن به تاریخ و ادبیات جنوب کشور از مهمترین اهداف این نشریه است و در هر شماره کارنامه زندگی علمی و شخصی یکی از بزرگان فرهنگ و ادب ایران بررسی می‌شود.

سیروس ممبینی، مدیر مسئول نشریه «سیاه مشق» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از انتشار نخستین شماره این نشریه خبر داد و افزود: این نشریه اواخر سال گذشته توانست مجوز انتشار دریافت کند. پس از آن نیز ما به صورت آزمایشی پیش شماره این نشریه را منتشر کردیم تا با این کار بتوانیم از محیطی که قرار است در آن فعالیتمان را ادامه دهیم محکی داشته باشیم. 

وی ادامه داد: با توجه به تاریخ غنی ادبیات هنوز هم مباحث زیادی وجود دارد که باید روی آن کار شود به همین دلیل جای خالی این نشریه را احساس می‌کردیم و به دنبال مخاطبان ویژه برای این نشریه هستیم.

مدیر مسئول نشریه «سیاه مشق» یادآور شد: خوشبختانه با چاپ نخستین شماره این نشریه بازخوردهای بسیار خوبی داشتیم و بزرگان اهل ادب و تاریخ برای همکاری با ما اعلام آمادگی کردند. 

ممبینی با بیان اینکه پرداختن به تاریخ و ادبیات جنوب کشور را در اولویت کاری خود قرار داده‌ایم، اظهار کرد: البته به صورت همزمان روی تاریخ و ادبیات کشور هم کار می‌کنیم و مطالب متعددی در این باره منتشر می‌شود. 

به گفته این فعال مطبوعاتی، امید است که با استقبال نخبگان علمی و فرهنگی از این نشریه، گام‌های بیشتری در راستای ارتقای فرهنگ و تاریخ ایران برداشته شود.

وی در ادامه به مطالب نخستین شماره نشریه «سیاه‌مشق» که همزمان با آغاز فصل پاییز روانه کیوسک‌های مطبوعات شده، گفت: در هر شماره کارنامه و آثار یک شخصیت ادبی و فرهنگی بررسی می‌شود. در پیش شماره این نشریه پرونده استاد قباد آذرآیین از نویسندگان آیینی بررسی شد که صاحب 10 جلد کتاب هستند.

وی با بیان اینکه پرونده شماره مهر، به بررسی کارنامه و زندگی «هوشنگ چالنگی» اختصاص دارد توضیح داد: چالنگی از شاعران و نظریه‌پردازان ایران است. به هر حال در این نشریه سعی داریم با مطالب آرشیوی و تولیدی ابعاد مختلف زندگی شخصی و هنری و فرهنگی بزرگان ایران را بررسی کنیم.

به گفته ممبینی، ادبیات معاصر ایران، ادبیات معاصر جهان، پرونده ادبی، مقالات، میراث و برداشت آزاد عناوین بخش‌های اصلی این نشریه هستند. در بخش «مقالات» مباحثی درباره فلسفه و مباحثی درباره مهندسی فرهنگی سخن گفته شده است. البته در این بخش سعی شده کمتر به حوزه علوم سیاسی ورود شود و بیشتر نگاه‌مان به تاریخ جامعه فرهنگی ایران است. در بخش «میراث» نیز جغرافیای جنوب کشور و میراث معنوی و مادی آن بررسی می‌شود. به طور مثال آثار و سننی که از گذشته برایمان به جا ماند در این بخش بررسی شده و سعی می‌شود که احیا شود.

این فعال مطبوعاتی در پایان از تمامی اهالی فکر و اندیشه در ایران برای همکاری بیشتر با این نشریه درخواست کرد تا در این راه مسئولان این نشریه را یاری کنند.

نخستین شماره از نشریه «سیاه مشق» ویژه مهرماه با مطالبی از منوچهر شفیانی، عبدالعلی دستغیب، داریوش آشوری، قباد آذرآیین، محمد شریفی، محمدمهدی تنابنده، نوراله مرادی، علی حاتمی، ناصر ندیمی، حسین رسولی، علمدار متولی، سعید اسکندری، جمال ناصری، سعید باجوند، هدیه اشرفپور، نصراله موتمن، قباد باقری، نرگس حسنی، احمد دریس، الهام علیپور، مجتبی نریمان و سیروس ممبینی منتشر شده است.

«سیاه مشق» نشریه فرهنگی، هنری؛ اجتماعی با صاحب امتیازی و مدیر مسئولی سیروس ممبینی به بهای 5 هزار تومان در شهر اهواز به چاپ می‌رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها