سه‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۴
ادبیات باعث تقویت وفاق ملی در کشور می‌شود

ایلام- شاعر و روزنامه‌نگار ایلامی معتقد است که شعر و ادبیات از عواملی است که وفاق ملی را در کشور تقویت می‌کند.

یونس قیطانی شاعر و روزنامه‌نگار ایلامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ایلام گفت: شعر و ادبیات از عواملی است که وفاق ملی را در کشور تقویت می‌کند؛ زیرا ادبیات مشترک، احساس مشترک در مردم به وجود می‌آورد.

قیطانی ادامه داد: جنگ تحمیلی میان ایران و عراق به عنوان یکی از رخدادهای بزرگ تاریخ معاصر، حوزه‌های متفاوت زندگی فردی و اجتماعی مردم را تحت تاثیر قرار داد. ادبیات به ویژه شعر نیز به عنوان یکی از حوزه‌های تفکر و اندیشه، تحولی عمیق را شاهد بود. شاعران ایلامی، با آغاز جنگ، تلاش کردند با استفاده از اسطوره‌های تاریخی ملی و دینی و طرح شخصیت‌های حماسی در شعر خود، بر نقش هویت‌سازی آنها و تقویق بنیادهای همبستگی تاکید کنند.

وی تصریح کرد: استفاده از اسطوره‌ها در سروده‌های جنگ، نشان داد که هنوز هم پیوندهای فرهنگی خود را با عناصر هویت‌بخش تاریخ و فرهنگ کشور حفظ کرده‌اند و از این نمادها و ساختارهای تاریخی، در بازیابی هویت خود استفاده می‌کنند.

وی ادامه‌داد: در طول تاریخ همین شعر و ادبیات، ایران را از فراز و نشیب‌ها و اختلاف‌ها حفظ کرده و استمرار و بالندگی هویت ملی ما مدیون زبان فارسی است.

وی شعر و ادبیات را هنر ملی ایرانیان دانست و ادامه داد: درمان اکثر نیارهای امروز جامعه ما شعر و ادبیات است. جامعه امروز ما عطشناک امید به آینده است و در شرایط فعلی ادبیات و شعر کارکرد وفاق و همدلی دارند و شاعران و اهالی شعر و ادبیات با بهره گیری از این هنر ملی در ترویج و تقویت همبستگی و وفاق ملی تلاش می کنند.

مولف کتاب «سیمای زن در غزل‌های حسین منزوی» ادامه داد: در شعر و ادبیات مفاهیم بلند مقاومت، ظلم‌ستیزی و در برابر قدرت‌های اهریمنی و دشمنان وجود دارد که امروز تجلی آن را در رویارویی با تجاوز رژیم صهیونسیتی به کشور عزیزمان را می‌بینیم.

قیطانی تصریح کرد: در اسلام وحدت اسلامی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. قرآن ضمن آنکه همه را به همگرایی و همبستگی دعوت کرده ست؛ از وحدت اسلامی به عنوان نعمت یادکرده و اختلاف را در ردیف عذاب الهی قرار داده است.

شاعر مجموعه «چکمه‌های چرکین» ادامه داد: محمداقبال لاهوری، محمدتقی بهار، نسیم شمال، حکیم ابوالقاسم فردوسی، میرزاده عشقی، عارف قزوینی، حسن وحید دستگردی، محمدحسین شهریار، مولانا و… از جمله شاعرانی بوده اند که برای نام و عزت سرزمین‌مان شعر سروده و همه را به وطن دوستی دعوت کرده‌اند.

ابن شاعر ایلامی، اتحاد و همدلی را از موضوعات مورد اهتمام شاعران و اهالی ادب دانست و گفت: ریشه همدلی در قرآن و آموزه‌های اسلامی است. شاعران هموطن در دوران استبداد و استعمار بیگانگان، ایران و دنیای اسلام را به کنار گذاشتن اختلافات و اتحاد و همبستگی دعوت می‌کردند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین