کار ساخت اولین کتابخانه روستایی استاندارد در شهرستان الیگودرز، با هزینه شخصی یکی از فعالان فرهنگی روستای فرسش آغاز شد، طی 20 روز گذشته به رشد 35 درصدی رسیده است و اکنون برای اتمام این پروزه پیش از آغاز فضل سرما، نیازمند حمایت مسئولان فرهنگی و خیران است.
این روستا فارغ از کتابخانه شهید مسعود اسدی که به صورت بسیار محدود فعالیت میکند، تنها دارای یک کتابخانه فعال با عنوان «شهدای عشایر» است که مسولان آن نسبت به ارائه خدمات کتابخانهای به اهالی این روستا و توزیع کتاب در مناطق عشایری صعبالعبور مجاور آن اقدام میکنند (اینجـــــا).
اما با وجود تمام فعالیتها و اقدامات فرهنگی بسیاری که در این روستا به اجرا درآمده - که به این واسطه به عنوان روستای برتر دوستدار کتاب نیز برگزیده شدهاند - گویا امکانات موجود پاسخگوی نیازهای اهالی کتاب دوست این روستا نبوده، به طوری که راهاندازی یک کتابخانه مجهز و استاندارد از دغدغههای همیشگی فعالان فرهنگی روستای فرسش بوده است.
بالاخره پس از مدتها پیگیری فعالان فرهنگی و دلسوزان حوزه کتاب در این روستا و همکاری نهاد کتابخانههای عمومی کشور، نقشه ساخت این کتابخانه عمومی از سوی اداره کل عمرانی این نهاد تهیه و برای روستای فرسش ارسال شد و به این صورت کار ساخت این کتابخانه که از نیازهای مهم فرهنگی در این منطقه بود، آغاز شد.
جابر اسدی مسئول کتابخانه «شهدای عشایر» و یکی از فعالان فرهنگی روستای فرسش در این باره به خبرنگار ایبنا گفت: پس از ارسال نقشه کتابخانه به ما و همچنین دریافت زمین اهدایی از سوی خیران، کار ساخت این کتابخانه در فضایی حدود 250 متر آغاز شد که بر اساس نقشه، حدود 130 متر آن به زیربنا و باقی به حیاط کتابخانه اختصاص خواهد داشت.
اسدی درباره روند ساخت این کتابخانه توضیح داد: خوشبختانه با همت دوستان و همکاران توانستیم در اقدامی ضربالاجلی، در حدود 20 روز گذشته 35 درصد کار ساخت این پروژه را پیش ببریم، به طوری که اسکلت و سقف بنا نیز زده شده؛ تمامی مخارج ساخت این کتابخانه را در این 20 روز از بودجه شخصی هزینه کردهام، اما برای ادامه تکمیل ساخت این کتابخانه نیازمند حمایت با مسئولان و خیران هستیم.
وی ادامه داد: در این باره صحبتهایی با دکتر محمد خدابخشی، نماینده شهرستان الیگودرز داشتهایم که قرار است در هفته آینده ایشان به همراه جمعی از مسئولان و خیران، برای بازدید از این کتابخانه به روستای فرسش بیایند و بسیار امیدواریم که در این دیدار اعتبارات لازم برای تکمیل روند ساخت این کتابخانه درنظر گرفته شود.
یکی از نکاتی که جابر اسدی برای تسریع حمایت از ساخت این کتابخانه بر آن تأکید دارد، موقعیت جغرافیایی و سردسیر بودن روستای فرسش است. او در این باره توضیح داد: قرار گرفتن فرسش در موقعیتی سردسیر باعث شده که با آغاز فصل پاییز امکان اجرای پروژههای عمرانی وجود نداشته باشد، بنابر این لازم است که کار ساخت این کتابخانه عمومی اوایل فصل پاییز به پایان برسد.
به گفته جابری بر اساس نقشه تهیه شده، تکمیل کار ساخت این کتابخانه به مبلغی حدود 60 میلیون تومان دیگر نیاز دارد، که تأمین اعتبارات لازم برای این موضوع، میتواند به راهاندازی اولین کتابخانه روستایی استاندارد در شهرستان الیگودرز پیش از آغاز فصل سرما کمک کند تا مردم کتابدوست این روستا بتوانند هرچه زودتر از خدمات این کتابخانه استاندارد استفاده کنند.
نظر شما