یکشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
حجت‌الاسلام حشمتی: جامعه سخت نیازمند فهم قرآن است/ مشارکت در تامین منابع و متون آموزشی دوره‌های مفاهیم قرآن

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست امضای تفاهمنامه همکاری بین این معاونت و دانشگاه پیام نور گفت: امیدوارم این تفاهم‌نامه مقدمه‌ای برای حرکت به سوی فهم قرآن باشد زیرا جامعه سخت نیازمند فهم قرآن است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) تفاهمنامه همکاری بین معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه پیا‌م نور با موضوع توسعه و ترویج فهم قرآن، یکشنبه 30 خردادماه به امضای دکتر کریم نجفی برزگر، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پیام نور و حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید. 

حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی در این آیین اظهار کرد: این تفاهمنامه سنخیت زیادی با شعار نمایشگاه قرآن دارد، چرا که انس دانشگاهیان با کتاب آسمانی از حیث فهم و تدبر در قرآن از عموم مردم بیشتر است.

وی افزود: امضای این تفاهمنامه می‌تواند مقدمه‌ای برای همکاری‌های علمی، پژوهشی و آموزشی و گامی به سوی داشتن دانشگاه‌هایی قرآنی باشد. دانشگاه‌ها ظرفیت عظیمی هستند که باید به آن‌ها توجه بسیاری کرد و بر همین اساس با امضای تفاهمنامه همکاری سعی داریم فاصله بین دانشجویان و قرآن را کاهش دهیم.

حشمتی با بیان اینکه این حرکت می‌تواند مقدمه‌ای برای نشر فرهنگ قرآنی در جامعه باشد، ادامه داد: جامعه سخت نیازمند فهم قرآن کریم است و به این دلیل ترویج تدبر در قرآن در بین دانشجویان ضرورت دارد.

لزوم توسعه تفکر قرآنی در دانشگاه‌ها
کریم نجفی برزگر، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پیام نور نیز در این نشست با اشاره به لزوم توسعه تفکر قرآنی در دانشگاه‌ها، گفت: برای رشد و توسعه فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه پیام نور به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی با بیش از 700 هزار دانشجو و چهار هزار عضو هیات علمی، توجه به فرهنگ اسلام و انقلاب اسلامی یک ضرورت است.

وی افزود: دانشگاه پیام نور به امور قرآنی توجه بسیاری دارد و به همین منظور تاکنون برنامه‌هایی برای ترویج اندیشه قرآنی در دانشگاه به انجام رسانده است. برای توسعه فهم قرآن در بین دانشجویان، نیازمند استفاده از کارشناسان حوزه‌های مختلف قرآنی هستیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پیام نور ادامه داد: دانشگاهی می‌تواند سرنوشت کشور را تعیین کند که اندیشه استاد و دانشجویانش با اندیشه‌های قرآن و انقلاب اسلامی پیوند خورده باشد. دانشجویان باید از ظواهر قرآن عبور کرده و به سمت تدبر و تامل و درک مفاهیم آن گام بردارند.

نجفی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین کارهایی که می‌توان در دانشگاه‌ها انجام داد، نشر فرهنگ قرآنی است، عنوان کرد: اگر دانشگاه و استادان فکر قرآنی پیدا کنند، رسیدن به افق علمی و شتاب در فعالیت علمی تضمین می‌شود.

وی در بیان برخی از مفاد این تفاهمنامه گفت: برگزاری دوره‌های تربیت مربی مفاهیم قرآن در بین جامعه دانشگاهی، برگزاری نشست‌ها و همایش‌های تخصصی با رویکرد سبک زندگی ایرانی - اسلامی، مشارکت و حمایت در تامین و متون آموزش دوره‌های مفاهیم قرآن و فراهم‌سازی بستر نرم‌افزاری مشارکت دانشگاهیان در آزمون‌های سراسری قرآن و عترت و اعطای گواهی‌نامه به شرکت‌کنندگان در دوره‌های تربیت مربی مفاهیم قرآنی، از مهم‌ترین مفاد این تفاهم‌نامه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها