نخستین چاپ کتاب «مردان گرداگرد پیامبر (ص)» اثر خالد محمد خالد با ترجمه کیومرث یوسفی از سوی نشر احسان منتشر شد.
در بخشی از مقدمه مولف کتاب آمده است: «این کتاب که قبلا در پنج جلد مجزا انتشار یافته است و اکنون بهصورت یکجلدی در اختیار خوانندگان قرار میگیرد، سرگذشت شصت نفر از یاران پیامبر (ص) را دربرگرفته است. همانگونه که در بخش پایانی کتاب - واپسین سخن - بیان کردهایم، این شصت نفر نماینده هزاران نفر از برادران خود هستند که با پیامبر (ص) همعصر بوده، به او ایمان آورده و ایشان را یاری دادهاند. بهگونهای که در تصویر آنها میتوان سیمای تمامی یاران پیامبر (ص) را مشاهده کرد. ایمان، ثبات، قهرمانی و دوستی آنها نسبت به خدا و رسولش را، تلاش و کوششی را که در این راه مبذول داشتند ... و رنجها و دردهایی را که در این راه تحمل کردند ... و موفقیتهایی را که به دست آوردند، همه و همه را میبینیم ... همچنین نقش بزرگ و افتخارآمیز آنها را در قیام جهت آزادی تمامی بشریت از بتپرستی درونی و گمگشتگی سرنوشت و آینده میبینیم... .»
«سلمان فارسی» یکی از نزدیکترین یاران پیامبر (ص) و مردی از دیار فارس بود. درباره وی در صفحه 62 کتاب میخوانیم: «بعضی از ما وقتی که سختی و مرارت زندگی و ورع و پرهیزگاری بعضی یاران پیامبر از جمله ابوبکر صدیق (رضیالله عنه)، عمربن الخطاب (رضیالله عنه) و ابوذر (رضیالله عنه) و دیگر برادرانشان را میشنویم، گمان میکنیم که طبیعت زندگی در جزیرهالعرب چنین بوده است، زیرا اعراب جزیرهالعرب لذت خود را همیشه در سادگی می جویند... ولی اینک ما در برابر شخصی از سرزمین ایران یعنی سرزمین خوشی و نعمت و تمدن قرار گرفتهایم. او از مردم فقیر نبود، بلکه از میان طبقات ممتاز برخاسته بود، حال چه شده است که پس از مسلمان شدن مال و ثروت و ناز و نعمت را رها کرده، پافشاری میکرد که روزانه تنها به یکدرهم که از دسترس خود عایدش میشد، قناعت کند؟»
سومین بخش کتاب به صحابه باوفای رسول خدا، «ابوذر غفاری» اختصاص دارد. درباره وی در صفحات 68 و 69 کتاب آمده است: «ابوذر فورا مسلمان شد... او پنجمین یا ششمین نفری بود که مسلمان شد. بنابراین او در همان روزهای اول و بلکه ساعتهای اول ظهور اسلام، مسلمان شده است و اسلام آوردنش زودهنگام بود. هنگامی که او اسلام آورد پیامبر (ص) پنهانی و مخفیانه دعوت میکرد و درگوشی با خود و پنج نفری که ایمان آورده بودند، صحبت میکرد، ابوذر هم میبایست ایمان آوردنش را پنهان نموده و آرام و بی سروصدا از مکه بیرون رفته و به سوی قبیله خود بازگردد. اما ابوذر - جندب بن جناده - سرشت و طبیعت بیقراری داشت. او برای این خلق شده بود که در هر جا که باشد، بر ضد باطل برپا خیزد و اینک با دو چشم خود باطل را میبیند.»
در بین دیگر مردانی که در برهههای مختلف زمانی گرداگرد پیامبر (ص) بودند و در این کتاب آمده نامهایی مانند «مصعب بن عمیر»، «بلال بن رباح»، «عبدالله بن عمر»، «سعد بن ابی وقاص»، «مقداد بن عمرو»، «جعفربن ابیطالب»، »عمار بن یاسر»، «خالد بن ولید»، «حبیب بن زید»، «عبدالله بن عمرو بن العاص»، «عبدالله بن زبیر»، «عمرو بن عاص» و «ابوموسی اشعری» به چشم میخورد.
نخستین چاپ کتاب «مردان گرداگرد پیامبر (ص)» با شمارگان دو هزار نسخه در 539 صفحه، به بهای 25 هزار تومان از سوی نشر احسان راهی بازار نشر شده است.
نظرات