وی حجتالاسلام خسروشاهی را فردی خوشسلیقه و دنیادیده معرفی کرد و ادامه داد: حضور موسس کتابخانه در مناطق مختلف و کشورهایی که بعد از انقلاب اسلامی به آنها سفر داشته، موجب شده است نوشتهها و تألیفات ایشان، در عین ملموس بودن، دارای پختگی و دقت بالایی باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حجتالاسلام خسروشاهی علاوه بر دید فرهنگی و دینی دارای بینشی سیاسی است و افزون بر تألیف کتابهای ارزشمند و نوشتههای مفید، کتابهای زیادی را در طول سالیان متمادی نگهداری و گردآوری کردهاند.
لاریجانی با اشاره به اینکه فعالیتهای دولت در ساخت و اداره کتابخانهها معمولاً از دقتنظر و سلیقه بالایی برخوردار نیست، ادامه داد: این کتابخانه متفاوت از دیگر کتابخانههایی است که با بودجه و حمایتهای دولتی احداث شده است و نهادهای دولتی برای تکمیل ساخت این پروژه، باید نهایت همکاری را داشته باشند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی وجود چنین مرکزی را در شهرک پردیسان، نتیجه انتخاب درست مؤسس آن عنوان کرد و گفت: نبود چنین مرکزی در شهرک پردیسان کمبود بزرگی بود که خوشبختانه با تأسیس کتابخانه جبران شد. این کتابخانه کمک خواهد کرد تا در آینده این کتابخانه مرکزی فعال برای مراجعه طلاب و پژوهشگران باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان ضمن تشکر از حجتالاسلام خسروشاهی که در ساختن این کتابخانه اهتمام زیادی به خرج دادهاند، بیان کرد: کتابخانههای تخصصی زیادی در سالهای گذشته احداث شده است اما آمار بالای فعالیتهای پژوهشی در قم ایجاب میکرد چنین کتابخانهای برای دسترسی عموم تأسیس شود.
در ادامه این مراسم حجتالاسلام سید هادی خسروشاهی، مؤسس کتابخانه عمومی مرکز بررسیهای حوزه علمیه قم گفت: طی سالیان زیاد و سفرهایی که به کشورهای مختلف مانند الجزایر، تونس و شمال آفریقا داشتم کتابهایی را جمعآوری کردم که تعدادی از آنها به کتابخانههایی مانند کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی اهدا و باقی عناوین برای احداث کتابخانهای عمومی گردآوری شد.
وی تعداد کتابهای موجود در کتابخانه را در حال حاضر ۷۰ هزار عنوان، ذکر کرد و ادامه داد: نیمی از کتابهای جمعآوریشده فهرستنویسی شده و بقیه نیز در حال فهرست شدن است. نسخههای چاپی موجود در این کتابخانه، عموماً ارزشمند بوده و از برخی از آنها تنها یک نسخه موجود است.
مؤسس کتابخانه عمومی مرکز بررسیهای حوزه علمیه قم با اشاره بهاینکه کتابخانه با هزینه شخصی احداث شده است، گفت: از سوی تعدادی از خیران کمکهای نقدی صورت گرفته است اما برای تکمیل نهایی ساختمان، به بودجه بیشتری نیاز داریم.
کتابخانه نفیسی که خسروشاهی در اختیار طلاب قرار داد
سپس مصطفی آقایی، مدیر پروژه ساخت کتابخانه عمومی مرکز بررسیهای حوزه علمیه قم ابراز داشت: آغاز پروژه ساخت کتابخانه به سال ۱۳۸۷ برمیگردد. در آن زمان، حجتالاسلام خسروشاهی، تصمیم گرفت آثار و کتابهای نفیس خود را تحت عنوان کتابخانهای جمعآوری کرده و در اختیار طلاب و پژوهشگران قرار دهد.
وی هدف از ساخت این کتابخانه را کمک به رشد علمی طلاب و پژوهشگران و دسترسی آسان به منابع تحقیقاتی عنوان کرد و افزود: شهرک پردیسان بهعنوان محل ساخت این کتابخانه پیشنهاد و انتخاب شد تا آن دسته از طلابی که در شهرک پردیسان و در مجاورت ساختمان کتابخانه سکونت دارند بتوانند بهراحتی به کتابخانه مراجعه کرده و از منابع ارزشمند آن استفاده کنند.
مدیر پروژه ساخت کتابخانه عمومی مرکز بررسیهای حوزه علمیه قم تصریح کرد: با همکاری وزارت مسکن و شهرسازی، زمینی به مساحت ۵ هزار مترمربع برای احداث کتابخانه واگذار شد و در نهایت، این کتابخانه در مساحت سه هزار و ۶۰۰ مترمربع با هزینه ۳ میلیارد تومان احداث شد و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
آقایی یادآور شد: ساختمان کتابخانه دارای دو سالن مطالعه، بخش مخزن کتاب، سالن اجتماعات، سالن تحقیقات، سالن مطالعه استادان به همراه سوئیتی در طبقه فوقانی برای استقرار و رفاه بیشتر مراجعان است.
وی با اشاره به مشکلات مالی تکمیل پروژه ادامه داد: به دلیل کمبود بودجه، نواقصی در سیستم تأسیسات، نصب آسانسور و تکمیل فضای محوطه و سیستم اطفای حریق وجود دارد.
مدیر پروژه ساخت کتابخانه عمومی مرکز بررسیهای حوزه علمیه قم بابیان اینکه سیستم صوتی و حفاظتی نصبشده در کتابخانه مدرن و کامل است، گفت: ساختمان کتابخانه، ظرفیت ساخت طبقه دوم را دارد که در صورت مناسب شدن شرایط و رفع مشکلات مالی تکمیل خواهد شد.
در پایان این مراسم، لوح سپاس از طرف نهاد کتابخانههای عمومی کشور به حجتالاسلام هادی خسروشاهی اهدا شد.
نظر شما