انتشارات اساطیر پارسی به تازگی کتاب «بازسازی و ساخت حرفهای کتابخانه وب 2/0 اندیشه نوین در کتابخانه» نوشته «جولیا گراس» را راهی بازار نشر کرد.
عناوین دیگر فصول این کتاب عبارتند: «شغل شما و یادگیری مادمالعمر»، «توسعه وب دو در حرفه علم اطلاعات و دانششناسی»، «شبکهسازی و متخصصان علم اطلاعات و دانششناسی»، «ارشاد و آموزش الکترونیکی برای توسعه داخلی» و «روزآمد بودن و شایستگیهای شغلی»
نویسنده در فصل نخست، به تبیین نیاز حرفه علم اطلاعات و دانششناسی به پذیرش و رشد همگام با دنیای به سرعت در حال تغییر پرداخته و مروری بر چگونگی اثر فناوریهای نوظهور 2 از جمله «وب دو» بر شکلگیری کتابخانه و حرفه کتابداری دارد.
فصل دوم، مروری بر شبکههای اجتماعی و رسانههای اجتماعی دارد. در این فصل، رشد فوقالعاده استفاده از شبکههای اجتماعی نشان داده شده و شواهدی ارائه شده که رشد شبکههای اجتماعی رویه ارتباطات برخط را تغییر میدهد.
تمرکز فصل سوم، بر سه شبکه اجتماعی، یعنی «فیسبوک، لینکدین و توییتر» و بررسی ویژگیهای هر یک از این وبگاهها است و توضیح میدهد چگونه میتوان پوشهای حرفهای را در هر یک از این ویگاهها راهاندازی کرد.
در فصل چهارم به اهمیت بازاریابی و تأثیر آن بر توسعه شغلی پرداخته و همچنین به اصول چهارگانه بازاریابی و بایدها و نبایدهای آن اشاره شده است.
فصل پنجم، بر حریم خصوصی در دنیای «وب دو»، تاریخچه فرسایش تدریجی حریم خصوصی برخط از زمان پیدایش اینترنت و تغییر نگرش نسلها به حفظ حریم خصوصی تمرکز دارد.
در فصل ششم به یادگیری مادامالعمر اجباری برای متخصصان علم اطلاعات و دانششناسی و لزوم استقبال آنها به یادگیری مادامالعمر در سراسر زندگی شغلی پرداخته شده است.
فصل هفتم بر آنچه متخصص علم اطلاعات و دانششناسی میتواند برای کنترل و توسعه شغلی خود انجام دهد و در آموزش خود مستقل شود، تمرکز دارد.
فصل هشتم درباره شبکهسازی به عنوان یکی از شالودههای علم اطلاعات و دانششناسی بحث میکند و نقش حیاتی شبکهها در آموزش حرفهای و پیشرفت را نشان میدهد. همچنین فصل نهم به بحث درباره نقش ارشاد و آموزش در حرفه کتابداری پرداخته و علت اهمیت آن را توضیح میدهد.
فصل پایانی این کتاب، به اهمیت روزآمدی و کسب اطلاعات از آخرین اخبار حرفهای در حوزه علم اطلاعات میپردازد. این فصل، پدیده ترافیک اطلاعاتی را مورد بحث قرار داده و راهبردهایی را برای مقابله با ترافیک اطلاعات ارائه کرده است. در این فصل برخی از فناوریهای وب دو (مانند وبلاگها) برای روزآمد بودن مطرح شده است.
نخستین چاپ کتاب «بازسازی و ساخت حرفهای کتابخانه وب 2/0 اندیشه نوین در کتابخانه» نوشته «جولیا گراس» با ترجمه مشترک فروغ رحیمی، پردیس پرتو و ندا زراعتکار، با شمارگان هزار نسخه، در 198 صفحه، به بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات اساطیر پارسی منتشر شده است.
نظر شما