پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۷
تلاش اهواز برای دست یافتن به جایگاه «پایتخت جهانی کتاب»

اهواز به دلیل ارائه برنامه‌های نوآورانه، مشارکت‌جویانه، موثر و منسجم و استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی، تشکل‌های مردمی، صنایع و مراکز ورزشی و فرهنگی، عنوان اولین پایتخت کتاب ایران را به خود اختصاص داد؛ اینک اهواز به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌کند تا بتواند در رقابت‌ جهانی پایتخت کتاب که توسط یونسکو انتخاب می‌‌شود، برگزیده شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)  مراسم نخستین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران در نخستین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب، دوم اسفند 1393 با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان فرهنگی و شهری برگزار شد. در این مراسم از میان پنج شهر راه یافته به مرحله نهایی طرح پایتخت کتاب ایران شامل شهرهای یزد، بوشهر، گنبد کاووس، نیشابور و اهواز ، مرکز استان خوزستان (اهواز) به عنوان نخستین پایتخت کتاب ایران معرفی شد.

پیش از این وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره دلیل انتخاب اهواز به عنوان پایتخت کتاب ایران گفته بود: اهواز به دلیل ارائه برنامه‌های نوآورانه، مشارکت‌جویانه، موثر و منسجم و استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی، تشکل‌های مردمی، صنایع و مراکز ورزشی و فرهنگی، عنوان اولین پایتخت کتاب ایران را به خود اختصاص داد. 

در این راستا اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران غرفه‌ای را به خود اختصاص داده است. مرتضی جمشیدی، رئیس اداره فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اهواز درباره اهداف راه‌اندازی این غرفه، اظهار کرد: با توجه به انتخاب کلان‌شهر اهواز، مرکز استان خوزستان به عنوان پایتخت کتاب ایران و ارائه طرح‌های اجرایی، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان درصدد برآمد با همکاری مؤسسه خانه کتاب غرفه‌ای در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با عنوان «اهواز؛ نخستین پایتخت کتاب ایران» برپا کند.
 
وی در ادامه سخنانش، گفت: هدف از راه‌اندازی این غرفه، معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های فرهنگی موجود در اهواز و همچنین به منظور ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که امید است با راه‌اندازی این غرفه و دنبال کردن اهداف زیربنایی، این طرح و اجرای تک تک طرح‌های ارائه شده، بتوانیم در رقابت‌ جهانی پایتخت کتاب که توسط یونسکو انتخاب می‌‌شود، انتخاب شویم.
 
جمشیدی اظهار کرد: سعی بر آن شده است که بتوانیم شمه‌ای از فعالیت‌های طرح ا«هواز؛ پایتخت کتاب ایران» را در این غرفه به نمایش بگذاریم از جمله ارائه آثار تألیفی و تازه‌های نشر، رونمایی از کتاب، معرفی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در اهواز، معرفی طرح‌های «اهواز؛ پایتخت کتاب ایران» مانند شبکه مجازی کتاب ایران، سیمای کتاب، شهر کتاب اهواز، کتاب سال خوزستان و مکتب جنوب، معرفی شیوه‌های اجرایی طرح‌ها و بسیاری موارد دیگر مربوط به اهواز، پایتخت کتاب ایران.
 
رئیس اداره فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اهواز در پاسخ به این پرسش که «آیا در نمایشگاه کتاب تهران سال آینده حضور می‌یابید و برنامه‌هایی به این منظور خواهید داشت؟»گفت: اگر فرصتی برای سال آینده در اختیار «اهواز؛ پایتخت کتاب ایران»قرارگیرد بدون تردید با توجه به تجربه‌های امسال، برنامه‌های گسترده‌تر و با کیفیت‌تری ارائه خواهد شد. با توجه به این‌‌که بخشی از فعالیت‌های طرح به مرحله اجرا در خواهد آمد دست پُرتر در نمایشگاه کتاب تهران سال آینده حضور خواهیم داشت.
 
جمشیدی در پاسخ به این پرسش که «نمایشگاه کتاب تهران امسال چه تفاوتی با دوره پیشین داشته است؟» بیان کرد: نمایشگاه کتاب تهران امسال از لحاظ کیفی و موضوعات بهتر و متنوع‌تر است اما تصور می‌کنم استقبال کمتری نسبت به پارسال به ویژه در بخش بین‌الملل صورت گرفته است.
 
وی در پاسخ به این پرسش که «چه انتظاراتی از مسئولان نمایشگاه و مسئولان استانی دارید؟» اظهار کرد: تنها انتظاری که از مسئولان چه مسئولان نمایشگاه کتاب تهران و چه مسئولان استانی و ملی داریم این است که نهایت همکاری و همیاری را داشته باشند تا این عنوان با افتخار «اهواز؛ پایتخت کتاب ایران» برای همیشه حفظ شود و به جهانی شدن آن بیندیشند چرا که این تفکر جهانی تنها با راه‌اندازی یک غرفه انجام نخواهد شد بلکه باید نگاهی همگانی به این طرح بزرگ داشت.
 
بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «خواندن، گفت‌وگو با جهان» از 16 تا 26 اردیبهشت‌ماه از ساعت 10 تا 20 میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها