سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری که امروز سهشنبه 8 اردیبهشت ماه برگزار شد، به تشریح خط مشی مطبوعات و رسانهها بر اساس مواضع نظام و دولت پرداخت و تأکید کرد: حرکت مطبوعات و رسانهها باید در جهت روند تکاملی فرهنگ ایرانی اسلامی باشد.
نوشآبادی در ابتدای این مراسم اظهار کرد: ما اعتقاد داریم که وابستگی مستقیم مطبوعات و رسانهها به دولت، به اصل آزادی و استقلال خبری و شغلی رسانهها لطمه میزند.
وی با بیان اینکه دولت به اصل 24 قانون اساسی که بر اصل آزادی مسئولانه مطبوعات تأکید دارد، احترام میگذارد و بر اجرای آن پایبند است، گفت: ما اعتقاد داریم که مطبوعات باید در جهت روند تکاملی انقلاب اسلامی و در خدمت اشاعه فرهنگ ناب ایرانی اسلامی قرار گیرد و در این زمینه بتواند از برخورد سالم اندیشههای متفاوت بهره بگیرد و از اشاعه و ترویج خصلتهای تخریبی و ضد فرهنگی پرهیز کند.
سخنگوی وزارت ارشاد در ادامه موضع نظام و دولت را در قبال خط مشی رسانهها در 11 بند زیر تشریح کرد و رعایت این نکات را برای رسانهها لازم دانست.
1. عدم انتشار محتوای الحادی و مخالف موازین اسلامی و اهانت به اسلام و مقدسات آن.
2. عدم تخریب هویت ملی و تمسخر باورها، آیینها و زبانهای قومی و اقلیتهای دینی؛ چراکه اعتقاد داریم تمسخر و تضعیف غرور ملی و ایجاد روحیه یأس و خودباختگی در برابر فرهنگ و تمدن اسلامی ایرانی و واگرایی از مصادیق بارز تخریب هویت ملی و اسلامی است.
3. عدم ترویج مادیگرایی فلسفی و اخلاقی و جریانهای فکری مخالف با جهانبینی اسلامی.
4. عدم ترویج ناهنجاریهای اجتماعی و اشاعه فرهنگی مغایر با فرهنگ ایرانی اسلامی.
5. عدم تبلیغ و ترویج فرقههای انحرافی، عرفانهای کاذب و سبکهای زندگی مخالف با شریعت اسلامی؛ ترویج و تبلیغ عقاید و نمادهای فرقههای ضاله مانند وهابیت، بهائیت، سلفیگری و شیطانپرستی مصداق عدم رعایت این اصل است.
6. عدم اشاعه منکرات و محتوای خلاف اخلاق و عفت عمومی.
7. عدم تضعیف نظام و ضدیت با استقلال کشور؛ البته به بهانه استقلال نباید آزادیهای مشروع و قانونی افراد را سلب کرد.
8. عدم تبلیغ نظامهای استکباری، استبدادی، سلطنتی و گروههای محارب.
9. عدم اخلال در همبستگی ملی و انسجام اسلامی.
10. توهین، تخریب، افترا و هجو نسبت به افراد حقیقی و حقوقی که حفظ حرمت آنها به لحاظ شرع و قانون لازم است.
11. نشر اکاذیب، محتوای خلاف واقع و تحریف حقایق مسلم دینی.
نوش آبادی افزود: بهطور کلی رسالت مطبوعات و رسانه در نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی است بر روشن ساختن افکار عمومی، بالا بردن سطح دانش و معلومات مردم، حمایت از منافع ملی و حقوق مردم، حفظ و تحکیم همبستگی ملی و گسترش فضایل اخلاقی، پیشبرد اهداف مصرحه در قانون اساسی، تلاش برای نفی مرزبندیهای کاذب و تفرقه انگیز و قرار ندادن اقشار مختلف جامعه در مقابل یکدیگر.
وی همچنین به قانون دسترسی آزاد به اطلاعات اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون حق دسترسی آزاد به اطلاعات از حقوق شهروندی و بنیادین بشری است که در اسناد ملی و بینالمللی به رسمیت شناخته شده است که بر اساس آن هر شهروند حق دارد با استفاده از مطبوعات، به درست ترین اخبار داخلی و خارجی و تحولات جهانی دسترسی داشته باشد.
سخنگوی وزارت ارشاد اظهار امیدواری کرد که طرح «دسترسی آزاد به اطلاعات» که قبلا تصویب شد و آیین نامه اجرایی آن توسط دولت و رئیس جمهوری به مجلس داده شده، هرچه زودتر اجرایی شود.
گزارش تکمیلی این نشست بهزودی منتشر خواهد شد.
نظر شما