دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۱
دستاوردهای مشفق کاشانی گنجینه‌ای بی‎بدیل است/پیام تسلیت معاونان وزیر ارشاد در پی درگذشت استاد مشفق کاشانی

سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی و علی مرادخانی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام‌های جداگانه‌ای درگذشت استاد مشفق کاشانی را تسلیت گفتند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت استاد مشفق کاشانی پیام تسلیتی صادر کرد؛ متن پیام به شرح زیر است:

انا لله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت استاد مشفق کاشانی، شاعر و استاد برجسته‌ کشور، جامعه فرهنگی را سوگوار کرد و تمامی دوستداران شعر و ادب را متأثر ساخت.

آن استاد فرزانه، که در دانش و هنر و کرامات انسانی از ستارگان دوران بود و سایه‎ پرمهر خود را بر سر اهالی سرزمین فرهنگ و شعر و معنویت گسترد و در سالیان پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس با اخلاص و فداکاری، هنر و تجربه‌ خویش را به میدان آورد.

شعر و قلم و سخن استاد مشفق، مدافع مرزهای فرهنگ اسلامی این سرزمین بود و حضور فعال ایشان در محافل ادبی و نهادهای فرهنگی، رهاوردهای ارزشمندی داشته است، از جمله راه‎گشایی و هدایت نسلی از شاعران جوان سال‌های آغازین پیروزی انقلاب اسلامی که بعدها، شاعرانی نام‎آور و جریان‎ساز شدند.

فقدان استاد مشفق کاشانی اگرچه رخدادی اندوه‌بار است اما عمر پربرکت ایشان و آثار ارزشمند و دستاوردهای آن بزرگ‌مرد گنجینه‌ای است بی‎بدیل که موجب آرامش خاطر دوست‎داران استاد خواهد بود.

معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رحلت استاد مشفق کاشانی را به خاندان ارجمند ایشان، جامعه فرهنگی و مردم شریف ایران تسلیت می‎گوید و برای روح بزرگ آن ادیب فرزانه طلب رحمت و غفران الهی دارد.

باشد که استاد مشفق کاشانی که ده‎ها سال ستایش‎گر و مرثیه‌سرای اهل بیت علیهم‎السلام بود، در عالم باقی از برکات خدمتگزاری به آل‌الله متنعم گردد.

در پیام علی مرادخانی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز آمده است:
«خوشا به حال مشفق کاشانی که در محفل دوستدارانش دعوت حق را لبیک گفت و بدا به حال ما که او را از دست دادیم و در این دنیای بی او، تنهاییم. مشفق کاشانی از کودکی در محضر مادرش با حافظ آشنا شد و پا به دنیای شعر و شاعری گذاشت و حالا شعرهای خود او در خاطر فارسی‌زبانان ماندگار خواهد شد. او از دوست‌داران اهل بیت بود و در رثای سید و سالار شهیدان اشعار زیبایی از خود به یادگار گذاشت. امیدوارم خداوند او را با خاندان عصمت و طهارت محشور کند.»

معاون امور هنری وزیر ارشاد در ادامه پیام خود آورده است: «آخرین شعری را که استاد کاشانی می‌خواست بخواند، ما امروز برای او می‌خوانیم: برخیز ز جا نه وقت خواب است ای دوست/ بنشین که شب شعر و شراب است ای دوست
درگذشت این استاد بزرگ را به خانواده محترم‌ او و دوستدارانش تسلیت می‌گویم و برای بازماندگانش آرزوی صبر و شکیبایی دارم.»

عباس کی‌منش ملقب به مشفق کاشانی، در سال ۱۳۰۴ در کاشان زاده شد. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همین شهر و تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه تهران به پایان برد. از او ده‌ها مجموعه شعر مانند «سرود زندگی»، «سراب آفتاب»، «آذرخش»، «آینه خیال» منتشر شده است. مشفق کاشانی یکشنبه (28 دی‌ماه) به دلیل نارسایی قلبی، در انجمن شاعران ایران درگذشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط