خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) - کتاب هایی که در این مجموعه به آنها اشاره شده است، گلچینی از آثار مهم درباره وحدت حوزه و دانشگاه است. اگرچه کتاب درخور و تامل برانگیزی در موضوع وحدت حوزه و دانشگاه تالیف نشده است و همین کتاب ها نیز عموما مجموعه سخنرانی و مجموعه مصاحبه هستند. گزارش زیر مروری بر چند کتاب است.
برای مطالعه بیشتر درباره این کتاب ها می توانید روی تیترها کلیک کنید
کتاب «مباحثی درباره حوزه» از مجموعه سخنرانىها و مصاحبههاى آیتالله محمدتقی مصباح یزدی درباره روحانیت و حوزه برگرفته شده است.در این کتاب 240 صفحهای، خواننده با دیدگاه آیتالله مصباح درباره هشت موضوع با محوریت حوزه علمیه آشنا میشود.
کتاب «ماجرای جدایی حوزه و دانشگاه» اثر حجت الاسلام سلیمان خاکبان موضوع وحدت حوزه ودانشگاه را در تاریخ معاصر از آغاز عصر قاجار تا پایان حکومت پهلوی مورد تحلیل قرار داده است.
بررسی 6 جلد کتابشناسی ماه، نشان میدهد که انتشارات «پژوهشگاه حوزه و دانشگاه» در نیمه نخست سال 93 (از فروردین تا پایان شهریور)، تعداد 27 کتاب منتشر کرده که 19 کتاب آن در حوزه دین بوده است.
ابراهیم فیاض در کتاب «سپیده باوران» در دو بخش «مقالات» و «گفتوگوها» موضوع نسبت علوم انسانی و علوم اسلامی و مساله تولید علم و علوم انسانی را نقد، بررسی و واکاوی کرده است.
«علی بخشی» در کتاب وحدت حوزه و دانشگاه که بر پایه سخنرانیهای حجتالاسلام علیرضا اعرافی تدوین شده است، به مباحثی چون «تعریف، ضرورت و اهداف وحدت حوزه و دانشگاه»، «آسیبشناسی وحدت»، «راهبردها و راهکارهای وحدت»، «قلمروهای وحدت حوزه و دانشگاه» و... میپردازد.
حسین خسروی کتابی را به رشته تحریر درآورده است که روزهای جدایی و بعد از آن، وحدت حوزه و دانشگاه را روایت میکند.
نظر شما