شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۴:۴۰
کتاب «صالح‌پور» تاریخ عروسک منسوخ‌شده شیراز را احیا کرد

اردشیر صالح‌پور در جدیدترین کتابش با عنوان «مینا عروسک نمایشی شیراز» سعی کرده است تا سابقه تاریخی عروسک مینا را در اواخر دوره پهلوی اول بررسی کند.

دکتر اردشیر صالح‌پور، درباره این کتاب که به تازگی از سوی نشر نمایش به چاپ رسیده است به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: محتوای این کتاب تلفیقی از مباحث تاریخی و هنری (اشکال زیباشنایی هنری) است و موضوع محوری آن، عروسک 80 ساله‌ای است که به اواخر دوره پهلوی اول تعلق دارد.

نویسنده «مینا عروسک نمایشی شیراز» ادامه داد: این عروسک که «مینا» نام دارد مدت‌ها منسوخ شده بود. در حالی‌که با توجه به اهمیت تاریخی آن، درصدد برآمدم تا سابقه تاریخی این عروسک را در این کتاب احیا  و مورد مطالعه قرار دهم.

صالح‌پور همچنین درباره محتوای این کتاب توضیح داد: ریشه‌ها و پیشینه تاریخی عروسک در دوره زندیه و گروه‌های عروسک‌بازان و صورتگران شیرازی، دسته‌های گروه هنری شیراز، هنر هنرمندان عروسک‌باز شیرازی، مراسم آیینی و عروسی‌های شیرازی مطالب این کتاب را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: همچنین ویژگی‌های این عروسک، آناتومی و ساختار آن، ترانه‌های محلی و بومی درباره این عروسک و شیوه‌های اجرایی آن از دیگر مباحث مطرح‌شده در این کتاب هستند که به طور دقیق به آنها پرداخته شده و مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته‌اند.

صالح‌پور درباره دلیل بررسی چنین موضوعی گفت: من در زمینه عروسک تاکنون پژوهش‌های زیادی انجام داده‌ام و این  سومین پژوهشم در این زمینه در پی تالیف «بازبازک: عروسک نمایشی ایل بختیاری» و  همچنین کتابی مبسوط  در این زمینه با عنوان «عروسک‌ها و صورتک‌های ایران باستان» است.
 
اردشیر صالح‌پور، نويسنده و مدرس تئاتر است که بیشتر کتاب‌هایش در حوزه هنر با پیشینه مباحث تاریخی است. از میان پژوهش‌های منتشر شده صالح‌پور می‌توان به «ان‍درح‍ک‍ای‍ت‌ ب‍ل‍دی‍ه‌ اص‍ف‍ه‍ان‌: ی‍ک‌ م‍ج‍ل‍س‌ ش‍ادی‌ آور زن‍ان‍ه‌»، «ترانه نمایش‌های پیش‌پرده‌خوانی در ایران (۱۳۲۰ - ۱۳۳۲)»،‌«تفنگ نه دال»، «فتح طهران»، «فرهنگ زبانزدهای مشترک قوم لر): (بختیاری، کهکیلویه و بویراحمدی، لری و لکی)»، «بنفشه‌های سوگوار»، «پیکرک‌ها» و «عروسک‌ها و صورتک‌های ایران باستان» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها