چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۳
انتظامی: رسانه‌های محلی تجمیع شوند تا حمایت بیشتری دریافت کنند/ بنا نیست رسانه محلی با رسانه سراسری رقابت کند

معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد در نشست چالش‌های رسانه‌های محلی در برابر رسانه‌های سراسری گفت: اگر نشریات محلی تجمیع شوند می‌توانند یک بنگاه صاحب‌امتیاز تشکیل دهند که این موضوع سیاست تشویقی ماست و برای تحقق آن یارانه‌های رسانه‌ای را 25 درصد افزایش خواهیم داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد در نشست چالش‌های رسانه‌های محلی در برابر رسانه‌های سراسری گفت: نفس برگزاری این جلسات برای ما ارزشمند است و اگر خود را عقل کل بپنداریم، اول از همه سقوط می‌کنیم. باید همفکری و دیدگاه ها و زوایای مختلف بررسی شود. البته هرقدر این جلسات با نظر کارشناسان بررسی شود ارجعیت بیشتری خواهد داشت.
 
وی ادامه داد: توجه به نشریات محلی حرفی کلی است و باید به جزئیات مطالب پرداخته شود. جلساتی که در دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها برگزار می‌شود موضوعات مختلفی دارد و این جلسات یکی از اولویت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
 
انتظامی روند پیش روی رسانه‌های ملی را کاسته شدن ظرفیت روز به روز آنها دانست و عنوان کرد: باید از  فرصت‌هایی که با آنها مواجه می‌شویم نهایت استفاده را ببریم.

وی یادآور شد: بخش اجتماعی، فرهنگی و تخصصی یکی از مهم‌ترین موارد رسانه‌های محلی است. این سیاست هم‌راستا با عرصه رسانه‌ای است و باید توجه بیشتری به آن بکنیم چرا که رسانه‌های محلی باید قدر خود را بدانند و نباید در نقش مطبوعات سراسری ظاهر شوند.
 
معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد با اشاره به اصرار یک رسانه محلی برای رقابت با رسانه‌های سراسری گفت: این موضوع باعث می‌شود رسانه‌های محلی فرصت‌های خود را از دست دهند. معمولاً دستگاه‌های دیوانی براساس عادت‌ها عمل می‌کنند نه براساس راهبردهای صحیح اما ما باید با جدیت این مساله را دنبال کنیم.
 
انتظامی افزود: تمام رویکردهای رسانه‌های محلی مبنای قانونی دارد. روزنامه‌های سراسری باید مطابق قانون مطبوعات عمل کنند و توزیع شوند بنابراین در بعضی استان‌ها ممکن است مشکل به وجود آید و این قانون رعایت نشود از شما می‌خواهم به ما در این امر کمک کنید چرا که این یک وظیفه قانونی است.

وی تاکید کرد: مطابق با قانون مطبوعات، ویژه‌نامه‌های روزنامه‌های سراسری در شهرستان نباید بیش از 30 درصد آگهی داشته باشند و ما به این حد معتقدیم و باید آن را اجرا کنیم.
 
6 هزار نشریه محلی داریم
معاون مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد با اشاره به آسیب‌های نظام رسانه‌ای در کشور ادامه داد: در قسمت نشریات محلی 6هزار نشریه داریم که پنج هزار و 800 مورد آن صاحب امتیاز هستند که اگر با هم تجمیع شوند یک بنگاه صاحب‌امتیاز تشکیل می‌شود. این موضوع سیاست تشویقی ماست که یارانه‌های رسانه‌ای را به 25 درصد افزایش دهیم.
 
انتظامی تاکید کرد: ماده 46 قانون مطبوعاتی کشور تصریح می‌کند که مسئولان و کارکنان در رسانه باید بیمه شوند و وزارت ارشاد نیز تاکید دارد باید همکاران رسانه‌ای خود را بیمه کنید. یکی از دلایل خانه‌به‌دوش شدن روزنامه‌نگاران این است که تثبت نشده‌اند و اگر دولت مستقیماً پول بیمه آنها را دهد استقلال حرفه‌ای خود را از دست می‌دهند.
 
این نشست امروز چهارشنبه با حضور دکتر مهدی فرقانی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر علی گرانمایه‌پور، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، حسن حیدری، مدیر عامل اتحادیه مطبوعات محلی و دکتر محمد سلطانی‌فر، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها در دفتر مطالعه و برنامه‌ریزی رسانه‌ها برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها