سه‌شنبه ۶ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۲
هدف جشنواره محتشم ترویج فرهنگ عاشورایی در حوزه کتاب و هنرهای تجسمی است

محمد محمودی‌کیا،دبیر اجرایی جایزه هنر و ادبیات محتشم درباره تأثیر این جشنواره بر شناخت کتاب‌های عاشورایی گفت: هدف جشنواره محتشم ترویج فرهنگ عاشورایی در حوزه کتاب و هنرهای تجسمی است. این جشنواره می‌تواند مخاطبان را در شناخت کتاب مورد نظر خود در حوزه عاشورا کمک کنند.

 محمودی‌کیا در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: «محتشم کاشانی» نقطه اوج ادبیات عاشورایی است و ما به همین دلیل این جشنواره را به نام این شاعر مزین کردیم. این جشنواره می‌تواند فرصتی برای انتقال پیام عاشورا بر اساس ابزارهای هنری در جامعه باشد.

وی درباره بخش‌های مختلف این جشنواره گفت: جشنواره هنر و ادبیات محتشم 11 بخش دارد که در سه فصل کلی مکتوب، فیلم و هنرهای تجسمی تقسیم‌بندی شده است. بخش مکتوب شامل پایان‌نامه، کتاب، شعر و داستان کوتاه است. همچنین بخش فیلم نیز شامل فیلم‌های مستند، داستانی و در نهایت بخش هنرهای تجسمی نیز شامل عکس، پوستر، تئاتر، نگارگری، نقاشی‌خط و تصویرسازی است. تمامی این 11 بخش در جشنواره جایزه محتشم مدنظر دبیرخانه هستند که برای هر یک آیین‌نامه‌ای تخصصی با عنوان فراخوان تهیه‌ شده که قابل دسترسی است. آثار ارسالی نیز متناسب با ضوابط داوری می‌شوند.

دبیر اجرایی جشنواره هنر و ادبیات محتشم همچنین اظهار کرد: دبیرخانه این جشنواره تمامی آثار را به صورت آنلاین دریافت می‌کند. آثار منتخب به مرحله نهایی راه می‌یابند و از نفرات برتر در مراسمی قدردانی می‌شود.

وی درباره تفاوت این دوره از جشنواره هنر و ادبیات محتشم با دوره قبل خود گفت: تفاوت این دوره در مرحله اول گسترده‌تر بودن آن است به‌طوری که در دوره نخست این جشنواره تنها در دو بخش فعال بود و در این دوره به 11 بخش ارتقا پیدا کرده ‌است.

دبیر اجرایی دومین دوره جایزه هنر و ادبیات محتشم با اشاره به هیات داوران این دوره از جایزه گفت: در بخش پوستر کوروش پارسانژاد، بهرام کلهرنیا و مهدی حاجی ‌محمدی فریمانی، در بخش نقاشی مرتضی گودرزی دیباج، بهنام جلالی جعفری، محمدرضا فیروزه ای، در بخش نگارگری عبدالله محرمی، اردشیر مجرد تاکستانی، محمدباقر آقامیری، در بخش تصویرسازی آقایان کیانوش غریب‌پور، هدی حدادی و سیدکمال طباطبایی در بخش خط ‌نقاشی عین‌الدین صادق زاده، نصرالله افجه‌ای و داوود فرشباف رواسانی، در بخش عکس داریوش محمدخانی، محمدمهدی رحیمیان، مجید ناگهی، علی رضا کریمی صارمی، سلیمانی، در بخش فیلم، رهبر قنبری، ابوالفضل جلیلی و انسیه شاه‌حسینی و در بخش آثار مکتوب محمد اسفندیاری به داوری آثار خواهند پرداخت.

این مقام مسئول در جشنواره محتشم درباره کتاب‌هایی که در این جشنواره شرکت کرده‌اند توضیح داد: کتاب‌های مورد تأیید در دو بخش «تحقیق و پژوهش» و «کودک و نوجوان» هستند. این کتاب‌ها باید چاپ اول بوده و تاریخ سال انتشار آن‌ها از 91 تا 93 باشد.

محمودی کیا در ادامه درباره تأثیر جایزه هنر و ادبیات محتشم بر کتاب‌های این حوزه گفت: هدف این جشنواره ترویج فرهنگ عاشورایی در حوزه کتاب و هنرهای تجسمی است. گسترش این فرهنگ گرانبها با توجه به سلایق مختلف افراد در جامعه مانند کتاب، سینما و مباحث هنری می‌تواند تداعی کننده این فرهنگ باشد و به نوعی مخاطبان را در شناخت کتاب مورد نظر خود در حوزه عاشورا کمک کنند.

محمودی کیا همچنین در پاسخ به این پرسش که «آیا در حوزه عکس هم مجموعه عکس‌هایی در قالب کتاب منتشر شده‌اند یا خیر؟» گفت: خیر. در بخش عکس دو رویکرد تک عکس و مجموعه عکس را در نظر گرفته‌ایم. افراد شرکت کننده در این جشنواره عموماً تک عکس‌های خود را از این مراسم‌ها ارسال می‌کنند و انتشار کتاب در این زمینه خیلی فعال نیست.

وی در پایان یادآور شد: هدف جشنواره هنر و ادبیات محتشم در دوره اول این بود که برای پرداختن به جنبه‌های مذهبی این رویداد ابتدا بر موضوع تک عکس تمرکز داشته باشیم. این رویکرد دینی می‌تواند باعث تشویق هنرمندان به سمت تولید آثار هنری شود و در نهایت نوعی جریان سازی هنری در هنر و ادبیات عاشورا به وجود آید.

علاقه‌مندان به شرکت در جایزه هنر و ادبیات محتشم تا پایان ماه محرم می‌توانند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره به نشانی اینترنتی www.mohtashamaward.ir ارسال کنند. آثار رسیده به جشنواره نیز تا پایان ماه صفر داوری می‌شوند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها