نقش مميزی در اعتماد مردم به آثار داستانی/2
سلمانی: ممیزی را در مسیر توسعه و تحول میبینم/ساز و کار متفاوت مدیریت جدید خانه کتاب نقطه امید رونق نشر است
محمد سلمانی، شاعر، معتقد است در یک سال اخیر و با روی کار آمدن دولت جدید، وضعیت ممیزی و چاپ کتابها به روند مطلوبی دست یافته است و بسیاری از کتابهایی که پیش از این چاپ نمیشدند، مجوز انتشار دریافت میکنند. به باور این شاعر، امسال ساز و کار خانه کتاب با سالهای گذشته متفاوت است و این مساله نقطه امیدی برای باز شدن فضای فرهنگی و تکان خوردن شمارگان و فراوانی مخاطبان خواهد شد.
این شاعر افزود: نگفته پیداست که تلویزیون میتواند نقش مؤثری در معرفی کتابهای شاخص در هفته کتاب داشته باشد. کاری که طی سالهای اخیر معوق مانده و رو به فراموشی نهاده است.
شاعر مجموعه شعر «دربهدر در پی نیافتنت» درباره تاثیر تبلیغ کتاب در رسانهها نیز اضافه کرد: کتاب میتواند در رسانهای مانند تلویزیون به اوج برسد و به مخاطبان شناخته شود، اما این کار مورد سهلانگاری و اهمال قرار گرفته است. درباره انتخاب کتابها نیز باید بگویم که معمولاً باید کتابهایی در تلویزیون تبلیغ شوند که درخشان هستند و نوسنده کتاب لیاقت معرفی شدن دارند، نه اینکه عوام آن برنامه را ببینند و به کنه ماجرا پی نبرند و خواص هم نپسندند.
سلمانی گفت: در برنامههای تلویزیون باید این لحاظ شود که آیا آن کتاب و نویسنده واقعاً استحقاق مطرح شدن دارند یا نه.
وی توضیح داد: خوشحالم که امسال ساز و کار خانهکتاب با سالهای دیگر متفاوت است. امیدوارم با همین روند رویدادهای خوبی را در عرصه کتاب و رونق نشر شاهد باشیم. من فکر می کنم اتفاقات اخیر سبب دلگرمی شاعر و نویسنده میشود و شاید سبب شود که آمار کتابخوانی تکانی بخورد. شاعر و نویسنده در عین استغنا به دنبال آرامش و فضای بازتر است تا بتواند به تولید فکر و اندیشه بپردازد. به گمان امسال و سالهای آینده در عرصه نویسندگی و شعر شاهد اتفاقات خوبی باشیم.
پیشینه این پرونده در خبرگزاری کتاب:
گفت و گو با عباس مخبر را در این باره بخوانید.
نظر شما