فرمانده قرارگاه سایبری ستاد کل نیروهای مسلح، هدف از برپایی جایزه ادبی را بازبینی عملکرد موضوعهای ادبی و ارزشگذاری بر آثار برتری دانست که در حوزه جنگ تحمیلی منتشر میشوند و افزود: معتقدم اگر این جوایز خوب عمل کنند و بتوانند مانند جایزه کتاب سال دفاع مقدس به صورت بلندمدت برگزار شوند، میتوانند عامل حرکت باشد. مطمئنم بخش زیادی از آثار دفاع مقدس با هدف شرکت در جایزههای ادبی به ویژه جایزه کتاب سال دفاع مقدس نوشته و منتشر میشوند.
اثباتی در پاسخ به این سوال که چرا پرمخاطب بودن آثار تنها مدت کوتاهی پس از برگزاری جایزه ادبی تداوم دارد؟ گفت: باید انتظارات از جایزه را مشخص کرد. نهادهای برگزارکننده، معادل سازمان رسمی برگزارکننده جایزه ادبی نیستند و سیستمهای ثابت مدیریتی باید در این باره پاسخگو باشند. آنچه برای جایزههای ادبی اهمیت دارد این است که موظف به شناسایی، معرفی و ارزشگذاری نویسنده و اثر برتر است.
معاون فرهنگی سابق سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: با نظر شما موافقم که آثار پس از جایزه ادبی، مدت اندکی در نظر مخاطبان میمانند اما باید ظرفیتهای یک جایزه ادبی را هم در نظر گرفت. تجدید چاپ اثر و پاسداشتهای دیگر مولف بر عهده ناشران و نهادهای اصلی است.
بهروز اثباتی در پاسخ به این سوال که برگزاری جایزه ادبی دفاع مقدس را به شیوه دولتی میپسندد یا مردمی؟ گفت: هر سه! بخشی از جایزهها باید همانند جایزه حبیبغنیپور به شیوه مردمی برگزار شود. نهادها و سازمانها هم باید به شیوه خود این جایزهها را برگزار کنند. معتقدم ظرفیت ادبی حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ما به اندازهای هست که بتوان جایزههای بینالمللی هم ترتیب داد و کشورهای همسو با نگرش اعتقادی خودمان را هم به شرکت در این جشنوارهها دعوت کرد.
نظر شما